Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
20.2.2015

Rozlučka s O2 arénou sešívaným proti Boleslavi vůbec nevyšla

48. kolo, pátek 20.2.2015, Slavia - M. Boleslav
Slavia
0:4
0:2, 0:1, 0:1
M. Boleslav

Branky a nahrávky: 8. Látal (Robar), 19. Výborný (Trška, Stříteský), 37. Musil (Ovčačík, Látal), 49. Pacovský (Lenc). Rozhodčí: Lacina, Polák – Charvát, Zavřel. Vyloučení: 7:10, navíc Stránský (SLA) 10 min. OT. Využití: 0:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 4726. Střely na branku: 40:35. Průběh utkání: 0:4.

Sestavy

Slavia

Furch (49. Svoboda) – Šenkeřík, Valach, Štich, Novák, Šulc, A. Růžička, Krejčí – Pletka, Bednář, Vlasák – Poletín, Vas, Stránský – T. Doležal, Sklenář, M. Čermák – Veselý, Vrdlovec, Andres

M. Boleslav

M. Růžička – Stříteský, Ovčačík, Robar, Kočí, Trška, Holub, R. Čermák – Látal, Musil, Klimenta – Jarůšek, Výborný, Bárta – Mikulík, Kašpařík, Pabiška – Pacovský, Lenc

Poslední zápas této sezony v O2 areně nedopadl pro domácí vůbec dobře. Utkání provázela slušná divácká kulisa a premiéra Jana Srdínka, kterého si vybral trenér Josef Beránek jako svého asistenta. Boleslav bojující o předkolo play off vyučila sešívané z produktivity hlavně v přesilových hrách, ve kterých dali hosté tři góly. Slávisté naopak žádnou ze svých příležitostí nedokázali proměnit v branku a po porážce 0:4 se tak neloučí s vysočanskou arénou s nejlepšími pocity.

Proti sešívaným se v dresu Boleslavi postavil i bývalý slávista Holub a byl to on se svými spoluhráči, kdo v úvodních minutách určoval tempo hry. Hosté se lehce dostávali přes slávistickou obranu a Furch musel předvést několik těžších zákroků. Z tlaku vytěžila Boleslav i první přesilovku, v té se ale domácí poměrně snadno ubránili.

Pár minut nato ale dostal Šenkeřík čtyřminutový trest a Boleslav potřebovala jenom pár sekund, aby přesilovku využila. Po spršce střel na Furcha uklidil puk do sítě Martin Látal. Sešívaní pak následně přežili další těžké chvilky, kdy pokračovala boleslavská přesilovka.

Další branku ve své kleci ale domácí nepřipustili a během pár minut se obraz hry naprosto převrátil. Na trestnou si totiž šel tentokrát sednout hostující hráč a byl z toho řádný průvan před Růžičkou. Slávisté ale řadu vyložených příležitostí nedokázali usměrnit do sítě, když v té největší Bednář trefil pouze tyč.

První třetinu plnou vyloučení zakončili dalším trestem tentokrát slávisté. A znovu uběhlo jenom pár sekund, když v 19. minutě přesilovku využil kapitán hostů David Výborný. Domácí se ve druhé třetině dlouho marně snažili dostat zpátky do zápasu, Boleslav byla totiž v obraně bezchybná.

Sešívaným v polovině utkání dost zatrnulo když se po střetu se soupeřem z ledu dlouho nezvedal brankář Furch, domácí jednička ale naštěstí mohla v utkání po pár minutách pokračovat. Další naděje vzbudily v domácím publiku dvě za sebou jdoucí slávistické přesilovky, v nichž ale gólový potenciál všech nebezpečných střel smazal hostující gólman Růžička.

A tak domácím návod k využití přesilovky ukázali opět hosté. Ovčačík nahodil od modré a před Furchem puk efektivně usměrnil Pavel Musil, který tak zvyšoval už na 3:0 pro Boleslav. Slávisté následně zkusili na začátku poslední části zápas zdramatizovat, do žádné větší příležitosti se ale nedostali.

A ještě hůře bylo ve 49. minutě, kdy ve slávistické přesilovce ujel Dominik Pacovský a Furch po další brance ve své kleci přenechal místo Svobodovi. Sešívaní měli k dispozici celkem 10 přesilovek, nebyli ale schopní vstřelit jedinou branku. Hosté tak v poklidu dovedli utkání do vítězného konce.

Ohlasy trenérů

Josef Beránek (HC Slavia Praha): Ačkoliv výsledek tomu neodpovídá, výkon našeho mužstva se mi hodnotí dobře. Proměňování šancí není jenom o štěstí, je to i o tom, že si musíme začít více věřit. My momentálně potřebujeme proměnit zlepšenou hru právě v ty branky. Přesto si myslím, že mančaft dnes ten zápas odmakal a odehrál nejlépe, jak mohl.

Marian Jelínek (BK Mladá Boleslav): S výsledkem jsem velice spokojení, naopak předvedenou hrou jsme zklamamí. Konečný stav neodpovídá průběhu hry. Kdybychom neměli v bráně famózního Růžičku, mohlo být všechno jinak. Jsou zápasy, kdy se vyhraje a mužstvo se chválí a jsou zápasy, kdy se zvítězí a mužstvo se kárá. Tohle byl jeden z nich, my jsme utrpěli vítězství.

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více