Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
10.1.2015

To byla kanonáda! Junioři suverénně přejeli Litvínov

B9, sobota 10.1.2015, Slavia - Litvínov
Slavia
7:1
1:0, 5:0, 1:1
Litvínov

Branky a nahrávky: 20. Andres (Ječný), 24. Török (Furch), 24. Hlinka (Andres, Saňa), 32. Kasala (Andres, Hlinka), 34. Andres (Navrátil, Saňa), 39. Andres (Saňa, Novák), 46. Furch (Patzelt, Straka) – 60. Štěpka (Šefl). Rozhodčí: Škrobák – Ondráček, Komárek. Vyloučení: 6:7, navíc Fučík (LIT) 10 min. OT. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 95. Střely na branku: 43:32. Průběh utkání: 7:0, 7:1.

Sestavy

Slavia

Frodl – Vala, Novák, Saňa (C), Havelka, Drahorád, Bureš, Kottek, Straka – Červený, Patzelt, Török, Kasala, Nestrašil, Ječný, Josefus, Vyskočil, Hlinka, Andres, Furch, Navrátil

Litvínov

Klečka (41. Sroka) – Jonák, Moravec, Baránek, Šesták, Fučík, Cvrk, Sklenička, Vostárek, Šefl – Kučera, Trübenekr, Weitz, Stříbrný, Sládek, Ujfaluši, Reichel, Šimeček, Štěpka (C)

Sešívaní byli od prvních minut jasně lepším týmem, prosadili se ovšem až v závěru při vlastním oslabení. Na jedinou branku ale skvěle navázali ve druhé části. V té se prosadili totiž hned pětkrát, Andres zkompletoval hattrick a o vítězi bylo rozhodnuto. V závěrečné třetině už se utkání jen dohrávalo a brankostroj sešívaných se zastavil na čísle sedm.

Sešívaní vstoupili do utkání výborně. Svého soka ihned zatlačili a vypracovali si hned několik brankových příležitostí. Kasala s Ječným však zamířili jen do tyče a tváří v tvář Klečkovi neuspěl ani Furch. Udeřit mohlo o chvíli později na druhé straně, sám na Frodla ujížděl Stříbrný, domácí brankář ale sklapl betony k sobě včas.

Hra se následně výrazně uklidnila a šancí bylo na obou stranách jako šafránu. Přesto ale dokázali domácí hokejisté vsítit vedoucí gól. Ve vlastním oslabení pořádně zamotal hlavu obráncům Severočechů Ječný, jehož pokus ještě dokázal Klečka vyrazit, na dorážku Tomáše Andrese už byl ale litvínovský muž s maskou krátký, a tak si domácí odnesli do kabin nejtěsnější vedení.

Jak skončili slávisté úvodní dvacetiminutovku, tak začali tu druhou, respektive tak celou druhou odehráli. Ve 24. minutě se prosadil pěknou střelou z první po buly Tomáš Török, který odstartoval domácí kanonádu. Netrvalo totiž ani minutu a pohlednou kombinaci do prázdné branky zakončil Filip Hlinka.

Pražané nadále dominovali. Ve 32. minutě roztočili domácí parádní kolotoč přihrávek, na jehož konci stál Lukáš Kasala, jenž neměl o moc obtížnější pozici než Hlinka, a přidal čtvrtý zásah. Následovalo vyloučení hostů, při kterém se chytrou tečí prosadil Tomáš Andres a stejný hráč přidal necelé dvě minuty před druhou sirénou šestý zásah, když Klečkovi vypadla Saňova rána od modré, čímž zkompletoval hattrick.

Do závěreční části nastoupil do branky hostů náhradní gólman Sroka, zápas už se ale prakticky jen dohrával. Nejprve přidal sedmou branku Pražanů po objetí svatyně Severočechů Aleš Furch a v poslední minutě se o čestný gól Litvínova postaral z levého kruhu Dominik Štefka. Frodl tak sice čisté konto neudržel, slávisté si ale zaslouženě připsali vysoké vítězství.

Ohlasy trenérů

Petr Novák (HC Slavia Praha): My jsme věděli, že má Litvínov hodně nemocných a zraněných hráčů. Chtěli jsme do toho utkání nastoupit hodně aktivně a hrát tvrdě do těla, to se nám příliš nepodařilo, ale podařily se nám přesilovky ve druhé třetině, které asi rozhodly o zápase. Využili jsme hned dvě, což je určitě dobré. Takže co se výsledku týká, s tím jsme nadmíru spokojení, dokonce si myslím, že ani úplně neodpovídá hře, kterou jsme předvedli.

Robert Reichel (HC Litvínov): Dle mého názoru rozhodl první gól Slavie v závěru první třetiny a hlavně druhá třetina. V ní jsme totiž dostali hned dvě branky v oslabení a další tři při hře pět na pět a ten zápas byl rozhodnutý.

Autor Adam Kolář
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více