Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
15.3.2015

Olomouci se povedla zrcadlová odveta za pátek

OUT4, neděle 15.3.2015, Olomouc - Slavia
Olomouc
3:2
1:1, 2:1, 0:0
Slavia

Branky a nahrávky: 3. Škůrek (Matai, Ondrušek), 28. Beták (Zuzin, Knotek), 38. Řípa (Škůrek, Jaroměřský) – 17. Štich (Doležal), 27. Knot. Rozhodčí: Šír, Mikula – Lučan, Kis. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:0. Diváci: 2617. Střely na branku: 35:20. Zblokované střely: 8:11. Hity: 14:11. Vhazování: 26:35. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.

Sestavy

Olomouc

Urbisch – Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Jaroměřský, Rašner, Ondrušek, Janáček – Buc, Knotek, Laš – Kucharczyk, Marosz, Řípa – Pekr, Patera, Matai – Beták, Zuzin, Diviš.

Slavia

Svoboda – Valach, Šenkeřík, Šulc, Štich, Knot, Kolařík, Růžička – Poletín, Vas, Pletka – Stránský, Vlasák, Doležal – Čermák, Sklenář, Tomica – Babka, Andres, Veselý.

Stejný výsledek, tři body brali taktéž domácí. Oproti pátku se ale v neděli podvečer radovala Olomouc, která Slavii vrátila porážku z úvodu víkendu. Zápas se lámal v prostřední části, kdy sešívání dokonce chvíli vedli. Po obratu domácích už ale nikdo ze slávistů nedokázal navázat na dva skórující beky - Davida Šticha a Ronalda Knota.

O úvodní gól utkání se postaral olomoucký obránce David Škůrek, jenž nalezl osamocený kotouč před pravým kruhem a střelou z nápřahu prostřelil brankáře Svobodu pod jeho paží. Využil tak ihned ve třetí minutě zahajovací periody početní výhodu.

V sedmé minutě mohl být náskok olomouckých dvojitý. Jenže Diviš dokázal v další přesilové hře Hanáků trefit pouze pravou tyč branky hostů. I když se tedy domácí obecenstvo zvedalo ze sedaček, muselo se o chvíli později smířit s jednobrankovým náskokem. Jenže nebezpečí ze strany kohoutů neustávalo. To potvrdil ve druhé polovině první třetiny Jakub Matai, který se uvolnil na modré čáře, jeho samostatný nájezd však hostující brankář pokryl.

Hosté o sobě dali vědět pár minut před koncem úvodní třetiny. Domácí obrana nechala volného Davida Šticha, který vzal celou situaci na sebe a z mezikruží propálil masu bránicích hráčů Mory, a to včetně Urbische. Začínalo se tak od začátku za vyrovnaného stavu po jedné brance na každé straně.

Druhou dvacetiminutovku zahájili slávisté podstatně sebevědoměji, než tu předešlou. Tomu nasvědčovala jejich výrazná střelecká aktivita, kterou gólem od modré čáry doplnil Ronald Knot.

Na to však o pár minut později Mora odpověděla. Šimon Beták vložil hokejku do nahození od modré a tečoval kotouč za záda Svobody. Pro Betáka to byla vůbec první branka v extralize.

Další krásnou akci započal Jiří Řípá, který vjel do útočného pásma, zabrzdil a poslal puk na modrou čáru. Následně si sjel před bránu právě včas, aby tečoval dělovku Škůrka. Zasáhl přesně a Svoboda se pouze marně ohlížel.

Zápas dotáhli Hanáci do vítězného konce i za velké pomoci svého branáře Jakuba Urbische, jenž vůbec poprvé v extralize seniorů nastoupil již od začátku zápasu.

Ohlasy trenérů

Jan Tomajko (HC Olomouc): Vítězství nám posílí před koncem sezony sebevědomí. Dva měsíce jsme prohrávali. Je důležité jít do zbytku ročníku s vědomím toho, že vyhráváme. Z toho pohledu je to pro nás dobrý výsledek. Scházel nám ale důraz v koncovce, na tom musíme zapracovat.

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): Bylo to vyrovnané a bojovné utkání. Olomouc dala dva góly z přesilovky, my jsme nevyužili ani jednu, což byl mezi námi možná hlavní rozdíl v tomto zápase.

Autor Matěj Langer, Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více