Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
7.4.2015

Souboj o pozici na čele ztratila Slavia patnáct sekund před koncem

B7, úterý 7.4.2015, Slavia - Chomutov
Slavia
1:2
0:1, 1:0, 0:1
Chomutov

Branky a nahrávky: 32. Bednář (Vas) – 2. Chlouba (Šulák), 60. Růžička (Rýgl). Rozhodčí: Šindler, Hejduk – Bláha, Špůr. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2435. Střely na branku: 29:37. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

Sestavy

Slavia

Furch – Štich, A. Růžička, Šulc, Valach, Kolařík, Beňovič, Knot, Drahorád – Sklenář, Vas, Bednář – J. Doležal, Vlasák, Čermák – Kolář, Holec, Stránský – Pletka, Andres, J. Veselý

Chomutov

Hanuljak – Skinner, Rutta, Drtina, Rýgl, Toman, Šulák, Bartejs – L. Květoň, Dušek, Hovorka – Gajovský, V. Růžička, Kaše – Hřebejk. Kämpf, D. Květoň – Šagát, Chlouba, McGregor – R. Veselý

Bitvu o čelo barážové tabulky odstartovali lépe hosté ze severu Čech, Furch musel zpoza svých zad lovil kotouč už po dvou minutách. Po nepovedeném vstupu do zápasu se ale Slavia oklepala a díky Bednářově dorážce vyrovnala. Nerozhodný stav nakonec platil až do poslední minuty základní hrací doby, kdy se trefil Růžička, který poslal Piráty na první pozici skupiny o udržení.

V sestavě Pražanů se po dvouzápasové pauze objevil kapitán Bednář, který chyběl kvůli nemoci. Nejproduktivnější slávista základní části v úvodu sedmého barážového kola příliš důvodů k radosti neměl. Piráti začali aktivněji a domácí borce dlouho přehrávali.

Chomutovští se navíc bleskově ujali vedení, a sešívaní tak stejně jako proti Motoru doma opět inkasovali první. Za Furchova záda propadla dorážka Romana Chlouby. Obránci červenobílých nevěnovali dostatek pozornosti puku, který před sebe Furch vyrazil po Šulákově nahození.

Rychle inkasovaná branka domácí srazila, úvod třetiny jasně patřil Chomutovu, který byl v celé dvacetiminutovce také střelecky aktivnější. Furch musel navíc likvidovat i výrazně nebezpečnější rány. Po nepřehledné situaci se už dokonce otáčel za sebe, kotouč po střele z levého kruhu skončil na vnější tyči.

Slávisté zahrozili až po prvních deseti minutách hry, Sklenář však z dobré pozice Hanuljaka nijak nevylekal.

Ani po návratu obou celků z kabin nemusel chomutovský muž s maskou řešit větší problémy. Přestože Slavia hrála poprvé v početní převaze, tlak si nevytvořila, a dokonce následně nechala ujet Šuláka, který z trestné naskočil rovnou do šance. Vše zastavil až gólman Furch.

Postupem času začala na aktivitě přidávat také domácí Slavia. Ofenzivní snažení Beránkovým svěřencům záhy přineslo i kýžené vyrovnání. Vasovo nahození sice Hanuljak vyrazil před sebe, ovšem jen do míst, kde byl postavený Jaroslav Bednář. Kapitán Slavie se ve vyložené šanci nemýlil.

Znovu slušně zaplněný Eden konečně ožil a hnal své příznivce k důležitým barážovým bodům. Když se ale do slibné pozice dostal Pletka, musely ochozy vršovického stadionu jen smutně vydechnout. Explzeňský forvard ránu z první neumístil nejlépe. Po druhé siréně tak na světelné tabuli svítil nerozhodný stav.

Třetí perioda už nabídla o poznání vyrovnanější partii, ani jednomu ze soupeřů se však nedařilo vytvořit si větší tlak. Když už dokázal ze slušnější pozice vypálit Růžička, zazářil vynikající Furch. Bez šance nebyli ani slávisté, po Bednářově pasu mohl Hanuljaka ohrozit Vas, kotouč však minul.

Už to vypadalo, že zápas dospěje do prodloužení. To ale nechtěl hrát Vladimír Růžička, jenž rozhodl patnáct vteřin před koncem zápasu. Piráti si tak do Chomutova vezou všechny tři body a jdou do čela barážové tabulky.

Ohlasy trenérů

Josef Beránek (HC Slavia Praha): „O osudu zápasu rozhodla poslední přesilovka. Zatímco my jsme v závěru neproměnili naši početní výhodu, soupeř ji proměnit dokázal.“

Břetislav Kopřiva (Piráti Chomutov): „Myslím si, že jsme měli výborný nástup do zápasu. Kluci výborně bruslili, měli dobrý pohyb, hráli aktivně a sehráli z našeho pohledu kvalitní třetinu. Bohužel jsme nepřidali druhý gól a od druhé třetiny se hra srovnala. Ve třetím dějství jsme se zase zlepšili a konečně měli i štěstí. Všechna utkání se Slavií byla o jednom gólu. Už před zápasem s Olomoucí jsme pozměnili celou sestavu a vyplatilo se nám to.“

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více