Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
10.4.2015

Slávisté i podruhé vyloupili Budvar arénu

B8, pátek 10.4.2015, Č. Budějovice - Slavia
Č. Budějovice
2:4
0:1, 1:1, 1:2
Slavia

Branky a nahrávky: 33. Růžička (Pajič), 45. Kuchejda (Žovinec) – 1. Vas (Sklenář, Bednář), 22. Vlasák (Valach, Bednář), 45. Vas (Bednář, Knot), 53. Bednář. Rozhodčí: Hribik, Pešina – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:6 + Jaroslav Bednář 10 min. OT. Využití: 2:1. Diváci: 6244. Střely na branku: 38:24. Zblokované střely: 13:16. Hity: 7:11. Vhazování: 40:36. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:4.

Sestavy

Č. Budějovice

Bláha – Punčochář, Žovinec, Suchánek, Vráblík, Růžička, Mucha, Semrád – Marek, Pajič, Švihálek – Nouza, Straka, Kuchejda – Vaniš, Rob, Přibyl – Pašek, Trummer, Boháč – Švec.

Slavia

Furch – Růžička, Štich, Valach, Knot, Beňovič, Kolařík, Drahorád, Šulc – Bednář, Vas, Sklenář – Čermák, Vlasák, Pletka – Stránský, Holec, Kolář – Babka, Andres, Doležal.

Slavia jela na jih Čech s jasným cílem - získat všechny body a přerušit sérii dvou prohraných zápasů. Do utkání vlétli sešívaní ve velkém stylu a už po první minutě vedli. Výhru Slavie režíroval fantastický Jaroslav Bednář, který se gólem a třemi asistencemi podílel na všech brankách červenobílých.

Slávisté odehráli skvělou první třetinu. Běžela teprve jednadvacátá vteřina, když první sešívaný útok ujel do brejku a János Vas parádní kombinaci zakončil mezi betony Bláhy. I další minuty patřily hostům, slibné příležitosti ale zůstaly nevyužity. V polovině první části dostali domácí možnost přesilovky, která žádnou větší šanci nenabídla.

Chvíli po návratu vyloučeného Růžičky jeli dva na jednoho Stránský s Holcem, ale druhý jmenovaný po dobrém přiťuknutí mířil nepřesně, stejně jako zanedlouho poté Kolář. Minutu před koncem úvodní třetiny se ocitl sám před bránou opět Holec. I napodruhé však jeho šanci vychytal Bláha. Domácí tak mohli být hodně rádi, že první část zápasu prohráli jen 0:1.

Sešívaní začali prostřední dvacetiminutovku přesilovkou, která se navíc stala po faulu na Bednáře dvojnásobnou. Valach od modré po naznačení střely našel před zcela odkrytou bránou Tomáše Vlásaka a ruce slávistů letěly k nebi – 0:2! Po dalších pěti minutách pálil Čermák do betonu Bláhy. Slávisté drželi velmi dobré tempo a měli územní převahu. Přesto byl po polovině zápasu vyloučen Pletka a následnou přesilovku využil dělovkou od modré Dan Růžička.

Hned nato měli přesilovku také slávisté. Tu strávili prakticky celou v útočném pásmu, ale Bláha byl pozorný. Navíc těsně před jejím koncem jel Nouza sám na Furcha, slávistický gólman však své spoluhráče podržel. Další fantastický zákrok předvedl maskovaný muž v červenobílém dvacet vteřin před odchodem do kabin, když vychytal ve stoprocentní šanci Přibyla.

V úvodu třetí třetiny fauloval Čermák a pět vteřin před koncem jeho trestu také Valach. První přesilovku slávisté ještě ubránili, ale při druhé si vyjel s pukem do kruhu David Kuchejda a bylo srovnáno.

Nerozhodný stav ale netrval ani minutu. Odražený puk zavezl před bránu Bednář a jeho bekhendový pokus dorazil do sítě Jihočechů podruhé v tomto zápase János Vas. Po šesti minutách poslední části nejprve neposoudili rozhodčí zákrok Stránského jako nedovolený, ale po naléhání hráčů Motoru nakonec šel slávista na trestnou. Po 22 vteřinách ho navíc doplnil Bednář a hosté šli do tří. Straka trefil tyč Furchovy brány, ale srovnat Budějovice nedokázaly.

A přišel trest. Jaroslav Bednář si uzmul puk ve vlastním obranném pásmu, projel až před Bláhu a přesnou střelou zvýšil na rozdíl dvou branek! Sešívaní se rvali jako lvi, což dokumentoval i skok do střely od Doležala, který svou obětavost odnesl tvrdou ranou do hrudi. Pět minut před koncem jeli do brejku Babka se Sklenářem, ale slávistický mladík s přihrávkou příliš dlouho otálel. Pražané nicméně už zlomené domácí hráče do žádné šance nepustili a vezou si domů všechny body a další díl skládačky.

Ohlasy trenérů

Petr Rosol (ČEZ Motor České Budějovice): Úvod ovlivnil gól v první minutě, když jsme si při situaci tři na tři špatně rozebrali hráče a soupeř se dostal psychicky nahoru. Hru se nám podařilo srovnat v polovině zápasu, nakonec jsme vyrovnali také stav, bohužel hrubými chybami jsme si to utkání sami pokazili. Proti takovému soupeři s hráči typu Bednáře a Vlasáka zkrátka hrubky dělat nemůžeme.

Josef Beránek (HC Slavia Praha): Po dvou nepovedených zápasech jsme sem přijeli s tím, že potřebujeme vyhrát. Začali jsme dobře, povedlo se nám jít do vedení. Je nesmírně důležité, že jsme utkání zvládli. Děkujeme všem hráčům v čele s Dominikem Furchem za to, jak zápas odmakali.

Autor Michal Borovan
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více