Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
15.3.2016

FOTO: Slávisté vyškolili Motor a odjíždí se dvěma body

SF2, úterý 15.3.2016, Č. Budějovice - Slavia
Č. Budějovice
1:5
0:1, 0:2, 1:2
Slavia

Branky a nahrávky: 54. Panáček (Vráblík) – 6. Jiránek (Knot), 25. Hraško (Robinson, Markovič), 30. Robinson (Pavlin, Markovič), 51. Čermák (Šafránek, Jiránek), 51. D. Hruška (M. Hruška, Mikulík). Rozhodčí: Svoboda, Zubzanda – Gerát, Malý. Vyloučení: 4:3 + Tuominen (SLA) - 5 min. + do konce utkání. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 36:28. Diváci: 6402. Průběh utkání: 0:5, 1:5.

Sestavy

Č. Budějovice

Bláha – Mucha, Suchánek, Kolmann, Zíb, Bohunický, Vráblík – Chovan, Straka, Babka – Marek, Mikyska, Švihálek – Točík, Prokeš, Panáček – Žálčík, Guman, Žovinec

Slavia

Hylák – Krstev, Knot, M. Hruška, Pavlin, Hraško, Kolařík – Mikulík, Šafránek, D. Hruška – Robinson, Vas, Markovič – Jiránek, Tuominen, Čermák – Bahenský, Kašpařík, Ondráček

Zdá se, že sešívaní gradují formu tím nejlepším způsobem. Svěřenci Milana Razýma ve druhém semifinále deklasovali domácí Motor 5:1 a dál kráčí vyřazovacími boji bez porážky. Slávisté celý zápas kontrolovali a opět nezklamal ani výtečně chytající Hylák. Při návratu do Edenu tak mají sešívaní příjemné vyhlídky - k postupu do baráže jim chybí už jenom dvě vítězství.

Touha srovnat sérii byla na Motoru od začátku znát. Jenže ani slávisté nehodlali jenom bránit, takže první minuty byly vcelku bláznivé - nejdřív spálil velkou šanci Bahenský, na druhé straně si zase na Hyláka nepřišel Vráblík ani Mikyska.

Hosté pak během chvilky zmobilizovali síly a v 6. minutě otevřeli skóre. Motor sice hrál přesilovku, v ní ale vyrobil obrovskou chybu Marek, který zakopl a ztratil puk. Knot na nic nečekal a vyslal do úniku Tomáše Jiránka, jehož dělovka si přes vyjetého Bláhu našla cestu až do sítě.

10
Tolik zápasů v řadě už slávisté vyhráli

Slávisté pak šli ve stejném oslabení na půl minuty do tří, znovu se však vzorně ubránili. Díky skvělému napadání pak sešívaní nepustili Motor do mnoha šancí. Domácím se navíc už během první třetiny rozšířila rozsáhlá marodka - do kabin zamířil Straka a po zákroku Tuominena také Chovan.

Tým Milana Razýma si pak trpělivým výkonem počkal na další gól. Po ukázkové přesilovkové kombinaci nahodil Peter Hraško, domácí gólman přes clonícího Vase nic neviděl a bylo to už 2:0. Domácí byli po této brance viditelně opaření, čehož sešívaní dokonale využili.

Ve 29. minutě si totiž po rychlém brejku vzal puk Nathan Robinson, zkušeně před Bláhou přibrzdil a pěknou bekhendovou střelou pak poslal puk o tyčku do sítě. Domácí se následně vzpamatovali a začali hrát. Jenže Motor narážel na skvěle chytajícího Hyláka, takže Slavia si odnesla do šatny pohodlný náskok.

Během 21 sekund sešívaní dokonali „bůra“

Budějovice se ani po přestávce nemohly pustit do žádného dohánění třígólové ztráty, protože se provinily několika fauly. Žolíky tak na stůl začali sázet opět slávisté - v 51. minutě dvěma smrtícími brankami během 21 sekund rozhodli o osudu zápasu.

Obranou Motoru nejdřív prokličkoval Miloslav Čermák a v pádu dokázal zasunout puk za Bláhu. Skandování slávistických příznivců „Ještě jeden!“ pak hostující hráči během chvilky vyslyšeli. Z domácích beků si totiž hned nato podobným způsobem udělal dobrý den David Hruška.

Za stavu 0:5 už neměly Budějovice co ztratit, a tak se snažily alespoň o čestný úspěch. To se jim nakonec v 54. minutě podařilo - Petr Panáček šikovně tečoval puk a pokazil Hylákovi čisté konto. To už byl ale jenom symbolický zápis do statistik - sešívaní si po jasné výhře 5:1 připsali v sérii druhý bod a k postupu do baráže mají nejlepší vyhlídky.

Ohlasy trenérů

Radek Bělohlav (ČEZ Motor České Budějovice): „První třetinu jsme odehráli v dobrém pohybu, soupeře jsme přestříleli, ale nedokázali jsme využít ani přesilovku pět na tři. Tam to na sebe musejí vzít naši nejzkušenější hráči. Přesilovky nás mohly vrátit do zápasu. Bojovali jsme až do konce a rvali se alespoň o ten jeden gól. Naši skvělí diváci si ho zasloužili."

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): „V první třetině i v dalším průběhu nás soupeř tlačil v přesilovkách. Ustáli jsme to ale díky výbornému Sašovi Hylákovi v brance. Pak už jsme si zápas zaslouženě pohlídali. Chtěli jsme v Budějovicích uhrát jedno vítězství, se dvěma jsme absolutně spokojeni."

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více