Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
18.3.2016

Skvěle! Slávisté jsou po další výhře krůček od baráže

SF3, pátek 18.3.2016, Slavia - Č. Budějovice
Slavia
3:1
0:0, 3:0, 0:1
Č. Budějovice

Branky a nahrávky: 24. Šafránek (Jiránek, Knot), 25. D. Hruška (Mikulík, M. Hruška), 37. Vas (Robinson, Pavlin) – 48. Nouza (Chovan, Straka). Rozhodčí: Souček, Krob - Hejl, Podrazil. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. Diváci: 3865. Střely na branku: 32:34. Průběh utkání: 3:0, 3:1.

Sestavy

Slavia

Hylák (Král) – Krstev, Knot, M. Hruška, Pavlin, Hraško, Kolařík – Micka, Mikulík, D. Hruška (C) – Robinson, Vas, Markovič – Jiránek, Šafránek, Čermák – Bahenský, Kašpařík, Ondráček – Andres

Č. Budějovice

Bláha (Gába) – Suchánek, Kolmann, Mucha, Zíb, Bohunický, Vráblík, Michal – Nouza, Straka (C), Švihálek – Žálčík, Babka, Žovinec – Marek, Chovan, Mikyska – Točík, Prokeš, Panáček – Sloboda

Sešívaní před perfektní kulisou zvládli důležité třetí semifinále a po vítězství 3:1 už jsou jenom malý krůček od postupu do baráže. Po bezgólové první třetině domácí hráči ukázali sílu a třemi góly v druhé části nakročili k výhře. Motor ještě stačil snížit, více puků ale přes jistého Hyláka do sítě nedostal. Pokud sešívaní zvládnou i sobotní klání, můžou se připravovat na bitvy o extraligu.

Už pěkných pár minut před zápasem praskaly v Edenu tribuny ve švech a hráči tak měli o extra motivaci postaráno. Sešívaní věděli, že můžou v sérii vybojovat mečbol, takže se rychle začali tlačit dopředu. První gólovku měl David Hruška, brankář Bláha ale na poslední chvíli zhatil jeho nájezd lapačkou.

Ještě blíže gólu byl v 9. minutě Šafránek, jenže jeho dorážka skončila jenom na tyčce. Hosté přispěchali s velkou příležitostí za chvíli - Jiránek vyrobil na útočné modré velkou chybu a Motor jel do nebezpečného přečíslení. Sám Jiránek se ale stačil vrátit a zblokovat Chovanovu střelu.

Do přestávky se zaplněný Eden žádné branky nedočkal. To se rychle změnilo ve druhé třetině. Po přetrvávajícím tlaku domácí Slavie se puku ujal David Šaránek, po jágrovsku se s pukem otočil mezi beky a pak poslal nechytatelnou střelu zápěstím přesně k tyčce.

Obrovská radost domácích fanoušků se ještě znásobila o chvíli později ve 25. minutě. Už se zdálo, že Bláha má po skrumáži kotouč pod kontrolou, když David Hruška ještě vydoloval puk a umístil ho do odkryté branky. Brankář Motoru se sice zlobil na rozhodčí, ti ale byli neoblomní a gól uznali.

Hosté se pak museli do zbytku druhé třetiny bránit. Slávistům dvougólový náskok viditelně nestačil a dál se tlačili do branky. Díky Bláhovi dokázaly Budějovice odolávat, jenže na konci prostřední části dostali slávisté výhodu dlouhé přesilovky pěti proti třem. Tou už sešívaní nepohrdli - krásný ťukes mezi Pavlinem, Robinsonem a Jánosem Vasem zakončil maďarský útočník střelou do odkryté sítě.

Probuzení Motoru přišlo příliš pozdě

Následně se v útoku konečně začali prosazovat také hosté a ke konci třetiny měli velkou šanci snížit. Střela od modré čáry se odrazila k Suchánkovi, na kterého zírala prázdná klec. Jenže Hyláka stačil skvěle zaskočit Knot, který dorážku vlastním tělem zastavil.

Motor nic nevzdával ani po druhé přestávce. Točík byl před Hylákem v ideální pozici, ale ani nadvakrát se mu nepodařilo skvěle chytajícího gólmana Slavie překonat. Povedlo se to až ve 48. minutě jeho spoluhráči Tomáši Nouzovi. Sešívaní sice stačili Chovanou střelu zblokovat, jenže k dorážce se dostal právě Nouza, a ten se už nemýlil.

Zbytek zápasu si ale sešívaní proti aktivně hrajícímu Motoru zkušeně pohlídali. Domácí ochozy tak mohly začít slavit. A zítra může být ještě veseleji!

Ohlasy trenérů

Milan Razým (HC Slavia Praha): „Byla to stejně těžká výhra jako v předchozích zápasech. Soupeř nic nezabalil a v první třetině byl možná aktivnější. Zápas byl ale jinak hodně opatrný z obou stran. My jsme o výsledku rozhodli ve druhé třetině, kdy jsme mohli přidat i více branek. Nakonec byl třígólový náskok dostatečný, přestože jsme jednou inkasovali. Saša nás držel celý zápas, navíc jsme podali týmový výkon, takže pochvalu si zaslouží všichni. Konečně se také dostavili diváci, zájem našich fanoušků nás potěšil. Snad přijdou i v sobotu. Každý zápas je ale jiný a budeme zase začínat za stavu 0:0. O případné baráži se můžeme bavit až po čtvrtém vyhraném semifinále.“

Radek Bělohlav (ČEZ Motor České Budějovice): „Utkání se mi hodnotí špatně, protože jsme ho ztratili v prvních osmi minutách druhé třetiny. Další věc je, že jsme málo potentní a nedáváme dost branek. Na jeden gól se prostě venku hodně těžko vyhrává. Tým musím pochválit za prvních deset minut v první třetině. Jinak jsme se snažili na ledě rvát, bohužel to nestačilo.“

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více