Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
29.3.2016

Vstup do baráže zvládl lépe Litvínov. Slávisté doplatili na špatné začátky třetin

B1, úterý 29.3.2016, Litvínov - Slavia
Litvínov
4:2
0:0, 2:1. 2:1
Slavia

Branky a nahrávky: 21. Piroš (Martynek, Trávníček), 37. Havlíček (Hanzl, Kubát), 41. Duda (Hanzl, Kubát), 60. Duda – 38. Pavlin (D. Hruška), 53. Mikulík (TS). Rozhodčí: Hribik, Úlehla – Frodl, Zavřel. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. Diváci: 5065. Střely na branku: 34:18. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2.

Sestavy

Litvínov

Petrásek – Chaloupka, Kubát, Pavlík, Pavelka, Gula, Frolo – Duda, Hanzl, Lukeš – Martynek, Piroš, Trávníček – Reichel, Havlíček, Hořava – Jurčík, Válek, Gerhát – Pšurný

Slavia

Hylák – Hraško, Růžička, Kolařík, Knot, Andrlík, Pavlin – Bahenský, Kašpařík, Ondráček – Mikulík, Šafránek, Hruška – Robinson, Vas, Markovič – Jiránek, Tuominen, Čermák

Po dlouhé pauze se červenobílí konečně dočkali a začali dvanáctizápasový maraton o extraligu. Na ledě úřadujícího mistra v Litvínově sehráli svěřenci trenéra Razýma celkem vyrovnaný duel, jenže nedokázali zachytit nástup Vervy do druhé a třetí třetiny. V poslední části ještě snížil na rozdíl jedné branky Mikulík, ale domácí si už zbytek utkání pohlídali a rozhodli gólem do prázdné branky.

Tvrdost extraligové baráže pocítil hned po minutě hry obránce Pavlin, který po ataku protihráče odjel na střídačku v doprovodu maséra. Na důrazu hned přidal i slávisté, do útoku se ale v úvodní třetině dostávali více domácí hráči.

Jako první se do velké šance probojoval Lukeš, jenže v blízkosti Hyláka nebyl přesný. Na druhé straně chtěl sešívané poslat do vedení David Hruška, ale ani on svoji akci nedokončil. Gólové příležitosti pak opět vystřídaly tvrdé souboje a potyčky, ani jeden tým nechtěl nechat soupeři nic zadarmo.

26:21
Slavia hrála na tři obranné dvojice, Peter Hraško si tak připsal pořádnou porci minut.

Na první přestávku se hráči rozešli za stavu 0:0, jenomže už 38 sekund po začátku druhé třetiny šel jako první do vedení Litvínov. Kamil Piroš byl úplně sám na pravém kruhu, kam dostal puk po několika odrazech a Hylák se proti jeho střele nestihl přemístit.

Sešívaní následně přidali na obrátkách a zvýšenou aktivitou si vynutili několik přesilovek. Ty se jim však nedařilo zahrát tak, aby Petráska v brance Vervy vážněji ohrozili. V oslabení se naopak do nebezpečného přečíslení dostali domácí, Hylák ale situaci zachránil.

Až v polovině zápasu se slávisté dostali do čisté gólové šance. Kašpařík využil chybu v litvínovské obraně a jel úplně sám na Petráska. Svoji příležitost chtěl zakončit chytrou žabičkou, jenže brankář Vervy předvedl dobrý zákrok.

Rychlé snížení Pavlina, ale opět špatný začátek třetiny

Přesilovku si pak zahráli i domácí, kteří následně dokázali početní výhody dokonale využít. Od modré čáry nahazoval Hanzl a Ondřej Havlíček šikovně tečoval tak, že si Hylák vůbec nevšiml kotouče putujícího do jeho klece.

První gól Slavie v baráži vsítil Žiga Pavlin

Tentokrát ale slávisté přispěchali s odpovědí hodně rychle. Neuběhla ani minuta, když David Hruška našel mezi kruhy volného Žigu Pavlina a slovinský bek poslal puk do poloodkryté klece. Hned nato dostala Slavia další přesilovku, ale i tu dokázala Verva skvěle ubránit.

Po druhé přestávce se bohužel opakoval podobný scénář jako o dvacet herních minut dříve. Litvínovským tentokrát stačilo k navýšení skóre jenom 19 sekund. Sešívaní mezi kruhy úplně zapomněli na Radka Dudu, který s ledovým klidem poslal puk mezi Hylákovy betony.

Domácí byli na koni a na chvíli ovládli led. Slávisté ale dobře bránili a dál živili naději na snížení. V 53. minutě nakonec ujel za domácími beky dobře hrající Milan Mikulík, jenže svůj únik nedokončil, protože ho Gula zahákoval.

Rozhodčí okamžitě zavelel k trestnému střílení, načež Mikulík předvedl krásnou kličku zakončenou přesnou ranou pod víko. Rázem byli slávisté na dostřel a vycítili šanci. Hráči ve žlutočerném ale ukázali velké zkušenosti a zbytek zápasu si dobře hlídali, aniž by sešívané pustili do větší šance před svým brankářem Petráskem.

Definitivní pojistku pak výhře domácích přidal 52 sekund před koncem exslávista Radek Duda střelou do prázdné klece. I v Litvínově tak vstup do baráže zvládl lépe domácí extraligový tým - paralelně totiž Karlovy Vary porazily doma Jihlavu 6:3.

Příští zápas: Slavia - Karlovy Vary, pátek 1. dubna od 18:00

Ohlasy trenérů

Jiří Šlégr (HC Verva Litvínov): „Do zápasu jsme vstoupili dobře, dokázali jsme si vytvořit tlak, bohužel z toho ale nepadl žádný gól. V druhé části jsme přestali hrát, čímž jsme pustili protivníka do hry. Během přestávky jsme si řekli, že se musíme vrátit ke hře z úvodní třetiny. A to se vyplatilo. Kvůli zbytečné chybě jsme inkasovali z trestného střílení, což by se stávat nemělo. Jsme ale rádi, že jsme nakonec zápas dotáhli do vítězného konce.“

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): „Vstup do zápasu nám moc nevyšel, Litvínov byl střelecky aktivnější. Ve druhé části jsme se už dokázali dostat do hry, podařilo se nám dát kontaktní branku. Trochu nás poslala dolů branka na začátku třetiny. Soupeř nám tím odskočil a vedení si už dokázal pohlídat.“

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video