Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
8.4.2016

Velký litvínovský obrat v Edenu - sešívaní ztratili skvěle rozjetý zápas

B5, pátek 8.4.2016, Slavia - Litvínov
Slavia
3:4p
0:0, 3:0. 0:3 - 0:1
Litvínov

Branky a nahrávky: 22. Robinson (Vas, Markovič), 26. Jiránek (Ondráček, M. Hruška), 35. D. Hruška (Šafránek, Mikulík) – 41. Kubát (Lukeš, Pavlík), 45. Pšurný (Trávníček, Pavelka), 50. Gula (Hanzl, Lukeš), 61. Lukeš (Hořava, Hanzl). Rozhodčí: Lacina, Mrkva – Jelínek, Pešek. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:2. Diváci: 4000 (vyprodáno). Střely na branku: 18:45. Průběh utkání: 3:0, 3:4.

Sestavy

Slavia

Hylák – Krstev, Andrlík, M. Hruška, Pavlin, Hraško, Drahorád – Mikulík, Šafránek, D. Hruška (C) – Robinson, Vas, Markovič – Bahenský, Kašpařík, Čermák – Ondráček, Jiránek, Micka – Andres.

Litvínov

Janus – Kubát, Chaloupka, Pavelka, Pavlík, Frolo, Gula – Lukeš, Hanzl, Duda – Trávníček (C), Gerhát, Martynek – Hořava, Piroš, Doležal – Pšurný, Válek, Jurčík.

Naprosto rozdílné příběhy viděl v pátek večer napěchovaný Eden. Po bezbrankové první třetině domácí hráči ovládli druhou část třemi brankami. Jenže úřadující extraligový mistr během 10 minut třetí části vrátil zápas do nerozhodného stavu. Nervozní utkání pak po 14 sekundách prodloužení ukončil litvínvoský František Lukeš. Sešívaní tak po velice nadějném průběhu získali jenom bod.

První část se nesla ve znamení litvínovského dobývání domácí branky. Hosté hráli aktivněji a často ohrožovali Hyláka. Slávisté ale stačili pozorně bránit, sešívaný gólman se tak nejvíce zapotil až v 15. minutě. Úplně volný Martynek ale trefil jenom skvěle se přesouvajícího Hyláka.

Žlutočerní vycítili šanci a s další gólovkou přispěchali za pár minut. Tentokrát šel do přímého souboje s Hylákem litvínovský útočník Trávníček, jenže ani on neuspěl. Domácí brankář naopak sklidil velký aplaus plného Edenu.

Těžkou první část tak domácí hráči přežili a po přestávce konečně ukázali sílu. Litvínov jim k tomu ale dost pomohl, neboť po vyloučení Dudy usedl na trestnou lavici za vyhození puku mimo hřiště také jeho spoluhráč Lukeš. Slávisté tak měli dlouho dvojnásobnou přesilovku, kterou po krásné kombinaci využil Nathan Robinson střelou do prázdné branky.

Tu pravou euforii ale v Edenu vyvolal až druhý gól, který padl zanedlouho - konkrétně ve 26. minutě. Ondráček skvěle zabojoval v roku kluziště a poslal puk před branku. Tam si ho našel Tomáš Jiránek a nadvakrát kotouč propasíroval do sítě.

Opaření hosté se dostali do útoku zase až ve 29. minutě. Hned z toho ale byla velká šance. Pavelkovu střelu vyrazil Hylák jenom do Hraška, od kterého puk pomalu klouzal do sítě. Sešívaný brankář ale ještě situaci zachránil skvělým reflexem.

Hosté dál tlačili, ale jejich snažení nemělo žádný gólový výsledek. To ovšem neplatilo na druhé straně. Kapitán David Hruška se natlačil před litvínovského brankáře Januse, který ho napoprvé vychytal. Jenže z následné skrumáže se puk dostal znovu k Hruškovi a tentokrát ho zkušený útočník neomylně zasunul do poloprázdné branky.

Během 10 minut bylo srovnáno

S velkým náskokem v zádech sešívaní diktovali tempo hry a zbytek třetiny odehráli s přehledem. Litvínov ale v šatně zmobilizoval všechny síly a povedlo se mu přesně to, co bylo potřeba nejvíce - vstřelit rychlou branku. Už po 42 sekundách třetí části Karel Kubát lehce pronikl obranným pásmem Slavie a následně vyslal nechytatelnou střelu do šibenice Hylákovy branky.

Bylo zaděláno na drama a pro domácí bylo ještě hůře o čtyři minuty později. Pavelka totiž od mantinelu skvěle našel Romana Pšurného, jehož střela pod horní tyčku znamenala snížení na 2:3. Následně měl obrovskou šanci ještě Válek, tentokrát ale slávistický gólman svůj tým opět podržel.

Sešívaní každopádně hodně znervózněli a bránili se hluboko v obranném pásmu. Výsledkem tak byl očekávaný vyrovnávací gól Litvínova. V 50. minutě dostal volný Jiří Gula puk mezi kruhy a střelou po zemi překonal Hyláka potřetí.

To už bylo na domácí hráče moc a konečně se začali zase drát do útoku. V 54. minutě se jim navíc naskytla skvělá možnost - další dvojnásobná přesilovka. V největší šanci ale Vase skvěle vychytal brankář Janus a zbytek oslabení Litvínov dobře ubránil.

Na konci třetiny se naopak museli bránit slávisté, protože rozhodčí vyloučili Robinsona na pět minut plus od konce utkání za zbytečný faul mimo hru.

V základním čase se nerozhodlo, a tak se hráči vrhli do prodloužení. Jenže nastavený čas hodně zkrátil František Lukeš. Litvínovský útočník po 14 sekundách napřáhl z levé strany a přesnou střelou ukončil zápas. Litvínov tak v Edenu vstal z mrtvých a nakonec si připsal velice cenné vítězství. Sešívaným zůstal jeden bod.

Ohlasy trenérů

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): „Měli jsme zápas dobře rozehraný a dařilo se nám v první třetině bránit střední pásmo. Ve druhé třetině jsme se dostali do tříbrankového vedení, jenže pak jsme o zápas přišli nedisciplinovaností a lehkovážností některých hráčů. V sobotu si ty chyby rozebereme a připravíme se na další utkání. Není čas nějak více to řešit, protože zápasy jdou v rychlém sledu za sebou.“

Jiří Šlégr (HC Verva Litvínov): „Bylo to hrozně těžké utkání. Musím pochválit soupeře za dobrou obranu, protože v první třetině jsme se k ničemu nedostali a hráli jsme ustrašeně. Pořád jsme chtěli tlačit přes střední pásmo a nedařilo se nám. Najednou se to začalo otáčet a prohrávali jsme 0:3. Nicméně jsme si v kabině řekli, že i ve Varech jsme tímhle rozdílem prohrávali a málem jsme zápas dokázali otočit. V hokeji je všechno možné - jsou to jenom tři střely, které soupeř taktéž nastřílel v jedné třetině. Takže jsme museli zabrat a chci moc poděkovat mužstvu, že v sobě našlo psychickou sílu se zvednout a jít za vítězstvím.“

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více