Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
9.9.2016

Další fantastická třetí třetina a slávisté vezou výhru z Benátek

2. kolo, pátek 9.9.2016, Benátky - Slavia
Benátky
2:3p
1:0, 1:0, 2:0 - 0:1
Slavia

Branky a nahrávky: 12. Ďurač (Kočí,), 32. Víšek (J. Mikyska, Ordoš) – 48. Jiránek (Markovič, Knot), 57. Chlouba (Tuominen, Dušek), 65. Šafránek (Dragoun). Rozhodčí: Luczków – Jílek, Šperl. Vyloučení: 6:3. Využití: Bez využití. Diváci: 567. Střely na branku: 31:42. Průběh utkání: 2:0, 2:3.

Sestavy

Benátky

Kváča – Kolmann, Havlín, Kočí, Mikliš, Pyrochta, Plutnar, Krejčí – Hrníčko, Plodek, Musil – Ordoš, Mikyska, Víšek – Prokeš, Volf, Hrabík – Ďurač, Janele, Bittner.

Slavia

Hylák – Andrlík, Drtina, Knot, Štebih, Růžička, Hraško, Valík – Dušek, Tuominen, Chlouba – Mikulík, Dragoun, Kverka – Markovič, Šafránek, Kern – Kadlec, Jiránek, Rys.

Stejně jako v úvodním zápase, tak i v Benátkách nad Jizerou šli sešívaní do poslední třetiny v pozici horšího týmu, tentokrát ztráceli dokonce dvě branky. Ale opět předvedli heroický výkon na hranici možností, v základní hrací době dotáhli soupeřův náskok a výhru trefil těsně před koncem prodloužení Šafránek.

Sešívaní se ve druhém kole představili na ledě Benátek nad Jizerou. Úvod zápasu nebyl příliš vydařený ani od jednoho celku. Oba týmy hrály spíše opatrný hokej a šance nepřinesly ani přesilové hry. Na první větší vzrušení se čekalo až do konce 12. minuty a jak se ukázalo, bylo to vzrušení gólové. Kočí poslal přesnou přihrávku na najíždějícího Ivana Ďurače a mladičký odchovanec Mladé Boleslavi poslal kotouč mezi Hylákovy betony.

O minutu později dostala Slavia možnost přesilové hry, na jejímž konci se dostal do samostatného úniku Kverka, avšak s jeho zakončením si gólman domácích Kváča dokázal poradit. Sešívaní tak odcházeli do kabin s jednogólovým mankem.

Ani první část druhé periody nepřinesla o moc lepší hokejovou podívanou a jediný větší závar ze třicáté minuty domácí defenziva zvládla. Osudnou se pak Slavii i v druhé třetině opět stala 12. minuta. Mikyska uhájil v útočném pásmu kotouč pro domácí barvy, následně perfektní přihrávkou našel před prázdnou bránou Jana Víška a Benátky šly do dvoubrankového vedení.

Červenobílí měli svou největší šanci znovu v přesilovce. Drtina od modré však nejprve netrefil prostor mezi třemi tyčemi a chvíli nato zahrál právě na jednu z tyček Kváčovy branky. Další šance již nepřišla a druhá třetina skončila stejně, jako ta první.

Slávisté předvedli další skvělý obrat

Vzhledem k nepříznivému skóre bylo jasné, že Slavia musí na svého soupeře pořádně nastoupit. A tak se také stalo. Úvodní tlak vedl k několika zajímavým příležitostem, ale obrana Benátek jim dokázala odolávat. Při vyloučení Volfa se do velké šance dostal Dušek, bohužel však minul Kváčovu svatyni.

Ještě v téže přesilovce zakončoval před brankou volný Mikulík, ale ani on kotouč mezi betony domácího brankáře neprotlačil. Tlak Slavie pokračoval i po skončení početní výhody a nakonec i přinesl tolik kýžené ovoce. V čase 47:21 se mezi čárkami dostal ke kotouči Tomáš Jiránek a na jeho střelu k levé tyči již Kváča nedosáhl.

Po dalších sedmnácti vteřinách mohlo být vyrovnáno, ale obránce Středočechů Pyrochta srazil Dragounovu přihrávku jen do břevna. Slavia byla i nadále výrazně aktivnější a držela se na puku, ovšem další větší šance ne a ne přijít. To však platilo jen do konce 57. minuty. Roman Chlouba nejprve na Kváču nevyzrál, ale následně ukázal svou chytrost a zkušenosti. Zpoza brány nastřelil kotouč do zad domácího gólmana, od kterých se puk odrazil do brány – 2:2!

Slavia ještě hrála poslední minutu přesilovku, avšak Benátky se již dokázaly ubránit a zápas šel do prodloužení. V tom byli překvapivě aktivnější domácí, jejichž velké šance likvidoval Hylák a jednou i branková konstrukce. Ke slovu tak přišli červenobílí. Přesně v čase 64:28 se David Šafránek dostal k dorážce Dragounovy střely a sešívaní tak těsně před koncem urvali bonusový bod.

Ohlasy trenérů

Jiří Čelanský (Benátky nad Jizerou): Myslím si, že jsme odehráli výborný zápas. Samozřejmě nás mrzí, že jsme neudrželi do šedesáti minut vedení, ale asi se projevila kvalita Slavie. Musím říct, že mě hodně mrzí druhý gól, který jsme dostali. Bylo to po velké chybě, ale bohužel. V prodloužení jsme hráli slušně. Ustáli jsme oslabení 4 na 3, pak jsme měli dvě obrovské šance. Bohužel se štěstí převalilo na stranu Slavie, ale myslím si, že takovýhle výkon je za co vzít a máme na čem stavět.

Jan Srdínko (Slavia Praha): „Měli jsme špatný vstup do zápasu. Soupeř nás přebrusloval, dostával se do šancí. V první třetině nás parádním výkonem podržel Saša Hyláka. Od druhé třetiny jsme se zlepšili. Měli jsme dobrý pohyb, vypracovali jsme si celkem dost šancí. Paradoxně, když jsme měli tlak a mohli jsme se dostat do zápasu, udělali jsme chybu a soupeř zvýšil na 2:0. Třetí třetina byla z naší strany nejlepší. Nejprve se nám podařilo vyrovnat, poté i vyhrát v prodloužení. Myslím si, že o jednu branku jsme byli lepším týmem. “

Autor Michal Borovan
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video