Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
21.9.2016

Ani napočtvrté Slavia doma nezaváhala. Hylák proti Dukle s nulou

6. kolo, středa 21.9.2016, Slavia - Jihlava
Slavia
3:0
0:0, 2:0, 1:0
Jihlava

Branky a nahrávky: 38. Jiránek (Štebih), 39. Drtina (Chlouba), 59. Kubica (Pohl, Hraško). Rozhodčí: Pešina, Hlinka – Jílek, Šperl. Vyloučení: 6:5. Využití: 2:0. Diváci: 1112. Průběh utkání: 3:0.

Sestavy

Slavia

Hylák – M. Drtina, Pohl, Štebih, Andrlík, Hraško, A. Růžička, Valík – Dragoun, Šafránek, Mikulík – Dušek, Tuominen, Rys – Kern, Kubica, Chlouba – M. Kadlec, Jiránek, Markovič

Jihlava

Škarek – Kaláb, Bilčík, Říha, Marcel, Šidlík, Kajínek, Dundáček – Důras, Skořepa, Jergl – Čachotský, Diviš, Jícha – Březina, F. Seman, Stoklasa – Síkela, Anděl, Danišovský.

V Edenu se na první branku zápasu 6. kola WSM Ligy čekalo poměrně dlouho. Střeleckou smůlu prolomili sešívaní až v závěru druhé periody. Následně však během necelé minuty a půl přidali další trefu a rozhodli o osudu zápasu. Výborný výkon podtrhl i Alexandr Hylák, který za svá záda nepustil jediný puk.

Po třízápasové pauze znovu s kapitánem! Hned v úvodu šlágru s Jihlavou o sobě Milan Mikulík dal náležitě vědět. Elitní formace slávistů na začátku zápasu Jihlavským zatopila. Jejich snažení přerušila až vyloučení, kterých bylo v první třetině požehnaně.

Hra v nerovnoměrném počtu přinesla svižný hokej, jenž duelu dvou loňských účastníků baráže náležel. Oba celky do zápasu vkročily opatrně – nikdo nechtěl chybovat. Největší šanci úvodní periody obstaral Chlouba. Sešívaný forvard si perfektní kličkou obhodil obránce, zamířil ale jen do tyčky.

Střelecké trápení se nepodařilo týmům prolomit ani do poloviny základní hrací doby. Šancí sice nepřibylo, hokej ale diváky bavil. Především Březinovo zakončení muselo ze sedaček zvednout nejednoho z přítomných fandů.

Jihlavský útočník měl před sebou sice odkrytou část branky poté, co dostal ideální pas zpoza klece, stopku mu ale vystavil Hylák. Ten se bryskně přesunul a vytáhl parádní zákrok lapačkou.

Dukla dál tasila drápy, na Hyláka však – stejně jako slávisté na Škarka – hledala stále marně. Pražanům pak zatrnulo, když byl u mantinelu sražen Markovič. Po nedovoleném zákroku zůstalo na ledě pár krvavých skvrn. Slovenský borec se ovšem velmi rychle oklepal.

To Tomáš Jiránek se na bezbrankový stav už nemohl ani dívat, a tak si na obranné modré uzmul kotouč a vydal se do útočného výpadu. Objel obránce a v cestě za úvodní trefou mu stál jen gólman Škarek. Slávista nic nevymýšlel a vypálil. Puk se zastavil až za brankovou čárou.

Sešívaní najednou pookřáli a druhá branka na sebe nenechala moc dlouho čekat. Slávisté využili druhou přesilovku, když Chlouba našel v brankovišti nehlídaného Marka Drtinu. Jeho úkol už byl vcelku snadný. Obě trefy od sebe nedělily ani dvě minuty.

Moc nechybělo a domácí mohli přidat třetí branku. Tuominen s Rysem se dostali do přečíslení dva na jednoho. Fin vyrukoval s parádním pasem a Rys měl velmi dobrou šanci. Při prvotní kličce si vedl parádně, v zakončení ale fanoušky zklamal.

Za hlavu se diváci museli chytat i po akci Mikulíka se Šafránkem. Těm na to, aby skórovali, nestačila ani kombinace před prázdnou branku.

Ve závěru zápasu sice hokejisté z Vysočiny přitvrdili v osobních soubojích, dál ale museli přihlížet šancím soupeře. Ani ze závěrečné hry bez brankáře nic nevytěžili. Poslední hřebík do jihlavské rakve zatloukl Zdeněk Kubica, jenž trefil odkrytou klec.

Ohlasy trenérů

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): „Se třemi body jsme spokojení. V prvních dvou třetinách byly šance na obou stranách. Nám v důležitých chvílích pomohl Saša a v závěru druhé třetiny jsem odskočili. Před třetí třetinou jsme věděli, že se soupeř do nás bude tlačit. Paradoxně jsme ji sehráli nejlépe. Řekl bych, že jsme vyhráli zaslouženě.“

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): „Ten výsledek samozřejmě mrzí. Utkání bylo vyrovnané. Ovšem příležitosti, co jsme si vytvořili, jsme neproměnili. Soupeř trestal po dvou našich chybách. Od toho se také odvíjel zbytek zápasu. Ty neproměněné šance nás trápily i v minulých zápasech. Musíme si k tomu v kabině něco říct a věřím, že se to zlepší.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více