Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
14.1.2017

Slavia ovládla urputnou bitvu, Benátky odjíždějí s prázdnou

41. kolo, sobota 14.1.2017, Slavia - Benátky
Slavia
2:1
1:0, 1:0, 0:1
Benátky

Branky a nahrávky: 3. Pohl (Šafránek), 33. Kubica (Šafránek, J. Novák) – 58. D. Špaček (Chrtek). Rozhodčí: Dědek – Polák, Zídek. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. Diváci: 854. Střely na branku: 22:22. Průběh utkání: 2:0, 2:1.

Sestavy

Slavia

Frodl – Pohl, J. Novák (A), Kolařík (A), J. Holý, Knot (C), A. Růžička, Bača – Jankovský, Šafránek, P. Beránek – Schleiss, Kubica, Krliš – Šmerha, Šagát, Rys – J. Müller, Andrlík.

Benátky

Bláha – Mikliš, Bednář, Husa, Pastor, Havlín, Tržický – D. Špaček (A), Černoch, Hrníčko – Víšek (C), Chrtek, A. Dlouhý – Bittner, Hrabík, J. Havel – Prokeš, Volf, Vrbata.

Slávisté po prohře s Motorem úspěšně složili reparát a porazili na domácím ledě soupeře z Benátek 2:0. Nervozitu ze sešívaných hokejek oklepal hned na úvod duelu zadák Pohl, jenž poslal Pražany do vedení. Pojistku pak přidal Kubica. V závěru hosté proměnili zápas v drama, když snížili při přesilovce pět na tři na rozdíl jediné branky. Červenobílí ale nápor ustáli a oplatili Středočechům prohru, kterou se stejným protivníkem utrpěli v Edenu v polovině října.

Benátečtí se v Edenu ještě nestačili ani pořádně rozkoukat a Bláha už lovil kotouč ze své sítě. Běžela totiž teprve 3. minuta, když Šafránek skvěle nabil na levý kruh Janu Pohlovi, jenž prudkou dělovkou pod víko nedal hostujícímu gólmanovi žádnou příležitost puk polapit.

Slávistům jakoby narostla křídla a šance střídala šanci. Chybělo jen to nejdůležitější – gólový efekt. Šafránkův pokus zastavily Bláhovy betony a Kubicova střela skončila v lapačce benáteckého brankáře. Do ofenzivy se však hnali i hosté. Ve 14. minutě se proti bekhendové akci Volfa vyznamenal Frodl, k úspěšnému zásahu mu navíc pomohla i tyčka.

Na opačné straně se probil do samostatného úniku Rys. V osudné chvíli se mu však při pokusu o bekhend nepovedlo zvednout puk. A červenobílá desítka ve své aktivitě pokračovala dál. O chvíli později se řítil na Bláhu společně se Šagátem. Situaci vzal na sebe a vypálil – jeho rána ale jenom olízla boční síť. Když se neujal ani Knotův projektil z mezikruží, odcházela Slavia do kabiny s hubeným jednobrankovým náskokem.

Slávisté utnuli festival zmařených šancí, pojistku přidal Kubica

Ve druhé části rozehříval přihlížející fanoušky v lednovém mrazu oboustranně svižný hokej. Ti slávističtí ve 26. minutě už zvedali ruce nad hlavu v radostném gestu, perfektní Jankovského střelu švihem však zastavila branková konstrukce, od níž se puk odrazil pouze před brankovou čáru.

Dobývání benátecké svatyně pokračovalo dál. Naděje hostů držel nad vodou maskovaný muž v modrobílém dresu. Akce, na jejímž konci byl Zdeněk Kubica, už ale byla nad jeho síly. Novák vyslal od modré čáry pobídku na Šafránka, který nesobecky posunul právě na Kubicu. Tomu nestálo v cestě nic – kotouč rázně doklepl do zcela odkryté klece.

Na 37. minutu si přichystaly nebezpečný ofenzivní manévr Benátky a donutily Frodla opět zářit. Sešívaný brankář si nejprve poradil z prudkou ranou z levé strany. Vyražený kotouč se dostal k Volfovi, jemuž se otevřel volný prostor. Dvacetiletý talent však ukázal, zač je toho loket. Ve svém brankovišti se stihl bleskově přemístit a střelu chytit.

Závěrečná perioda se nesla v duchu dobývání obou branek. Benátečtí se snažili duel zdramatizovat, Slavia naopak vylepšit střelecké statistiky. Pět minut před koncem nabídli sešívaní hostům velkou možnost, když šli kvůli vlastní nedisciplinovanosti do tří. Výtečná obrana se skvělým Frodlem v zádech i přes dobrou práci nakonec kapitulovala. V čase 2:53 se trefil Daniel Špaček. Závěrečný tlak hostí ale sešívaní ustáli a zaslouženě získali tři body.

Ohlasy trenérů

Jan Srdínko (HC Slavia Praha):„O dnešním zápase se dá říct, že dominovali oba gólmani. Podali výborné výkony a šance byly na obou stranách. Kromě pasáže v první třetině, kdy jsme tam udělali nějaké chybičky, jsme měli zápas pod kontrolou a byli jsme podle mě lepší. ”

Antonín Nečas (Benátky nad Jizerou): Bylo to velmi vyrovnané utkání, i co se týče poměru střel. Bohužel jsme neproměňovali vyložené šance. Zmínil bych i vyloučení, kterých jsme měli sedm, kdežto Slavie pouze pět.
Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více