Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
28.1.2017

Slavia porazila Třebíč, dechberoucí obrat dokonal obránce Pohl

46. kolo, sobota 28.1.2017, Slavia - Třebíč
Slavia
3:2p
0:1, 1:1, 1:0 - 1:0
Třebíč

Branky a nahrávky: 34. P. Beránek (Pletka, Schleiss), 55. Schleiss (P. Beránek, Pohl), 61. Pohl (Schleiss, Kubica) – 15. Pekr (Dolníček, Jan Wasserbauer), 23. F. Král (J. Zdráhal, Malec). Rozhodčí: Kopeček – Zídek, Polák. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:0. Diváci: 1046. Střely na branku: 39:23. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 2:2, 3:2

Sestavy

Slavia

Frodl – Pohl, A. Růžička, Kolařík (A), Knot (C), Bača, J. Novák (A), J. Holý – Jankovský, Šafránek, P. Beránek – Pletka, Kubica, Schleiss – M. Kadlec, Šagát, Rys – Šmerha, Krliš, Půhoný.

Třebíč

Vejmelka – Niko, J. Zdráhal (A), F. Král, Čejka (A), Lojek, Přibyl, D. Mikyska – Jan Wasserbauer, Dolníček (C), Pekr – Kusko, Psota, Mrázek – Malec, Milfait, Kristl – Huňa, T.

Čtyři zápasy a konec! Sešívaní prolomili smůlu a po několika prohrách mohou vychutnávat slastný triumf. Přestože s Horáckou Slavií prohrávali červenobílí už 0:2, dokázali duel vyrovnat a vynutit si prodloužení. V něm následně rozhodl po krásné akci zadák Jan Pohl. Slavia tak po dlouhé době brala víc bodů než soupeř.

“Legenda žije dál“. Takovým choreem zahájili sešívaní fanoušci v ochozech Edenu sobotní ligový zápas mezi dvěma Slaviemi. Hokejoví příznivci tak uctili památku české sportovní legendy Ivana Hlinky, jehož podobizna se zaskvěla i na speciálních charitativních dresech, které oblékly oba týmy.

A protože dojemný transparent vytvořil hned na úvod výbornou kulisu, hnaly se oba celky zuřivě do ofenzivy, aby svým příznivcům mohli poděkovat gólem. První desetiminutovku byli aktivnější domácí. Vejmelku v třebíčské brance ohrozil nejprve Krliš, jenž střílel z pravého kruhu. Poté hostujícího gólmana prověřil Schleiss. Maskovaný muž však jeho pokus vytěsnil do ochranné sítě.

Ve 14. minutě se po levé straně šikovně probil Jankovský. S šancí, v níž se následně ocitl, si Vejmelka poradil. Ránu ke vzdálenější tyči ukryl do výstroje. O minutu později se vršovický stadion dočkal první branky. Ke smůle slávistických fanoušků však kotouč zaplul do Frodlovy svatyně. Přihrávku zpoza branky našel v mezikruží Matěj Pekr, který udělal kličku a překonal domácího gólmana povedenou forhendovou střelou k pravé tyči.

V čase 16:29 měl Šafránek na holi vyrovnání. Červenobílá osmaosmdesátka se dostala do samostatného úniku a domácí kotel tajil dech. Nejproduktivnější forvard Slavie však v rozhodující moment zklamal. Tváří v tvář Vejmelkovi zkusil forhendový blafák, puk mu ale sjel z čepele a ze zakončení nebylo nic.

Třebíč zvýšila vedení, sešívaní pálili šanci za šancí

Na druhé straně vzápětí zazářil Frodl. Sóloakci Kristla zneškodnil reflexivním zákrokem, jímž si vysloužil obdivný potlesk tribun. Na začátku prostřední periody však opět zaúřadovala hostující Slavia. Třebíčské duo Král-Zdráhal v tandemu vyrazilo kupředu, na modré se do puku nekompromisně opřel prvně jmenovaný Filip Král, který prudkou dělovkou rozvlnil síť za zády domácího brankáře.

Pětadvacátá minuta patřila slávistickému Kubicovi a jeho dobré akci. Poté, co Vejmelku propálil mezi betony, však narazil na další překážku. Jeho střelu totiž zastavila tyč. O chvíli později neuspěl ani Rys. Ten si třebíčského gólmana sice položil, už ale nedokázal zvednout kotouč nad jeho beton.

Když se základní hrací doba přehoupla do druhé poloviny, vyfauloval se na Beránkovi Zdráhal a rozhodčí ho poslali na trestnou. Slávisté svou příležitost uchopili za pačesy a po pár vteřinách slavili gól. Pletka ukázal velký přehled na ledové ploše a ačkoliv mohl z pozice mezi kruhy vystřelit, posunul kotouč napravo, kde číhal volný Petr Beránek. Pro něj nový spoluhráč připravil jednoduchý úkol-trefit zcela odkrytou klec. A to se forvardovi z Hradce náramně povedlo.

Ve zbytku třetiny si sešívaná letka vytvořila značný tlak a zasypala hostující svatyni sprškou střel. Ani Šafránek, ani Beránek se Schleissem se však v obrovských šancích netrefili do černého. Nápor na defenzivní řady soupeře přišel i v závěrečném dějství. Slávistická snaha vyrovnat byla neutuchající, a tak měli domácí fanoušci v čase 54:24 důvod oslavně křepčit . Jan Schleiss dostal vynikající přihrávku od Beránka, předvedl rychlou stahovačku, nechal za sebou všechny obránce a samostatný únik završil krásnou ranou pod víko.

Nastavení rozsekl Pohl už po minutě hry

Prodloužení trvalo jen 63 vteřin. Pak vzali osud duelu do svých rukou Schleiss a Jan Pohl. Slávistická čtrnáctka zakončila akci dva na jednoho přesným projektilem ke vzdálenější tyči. Slavia se tak raduje z bodu navíc.

Ohlasy trenérů

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): „Určitě jsme rádi, že jsme utkání dovedli do vítězného konce. Určitě jsme rádi, že jsme to dotáhli do vítězného konce, i když v prodloužení. Myslím, že celé utkání jsme měli větší tlak a pořád tam byla taková ta vnitřní síla. Protože i když jsme prohrávali 0:2, věřili jsme, že se nám duel podaří otočit. S předvedenou hrou jsme byli až na malé chybičky spokojení. Kluci měli dobré nasazení a výhru vybojovali.”

Martin Sobotka (SK Horácká Slavia Třebíč): „Soupeř nás potrestal ve dvou přesilovkách. Prohra nás mrzí, protože jsme vedli už 2:0 a ztratili ho. Bod bereme, ale je škoda, že jsme to nedotáhli. Ale soupeř byl těžký, hrál dobře a i se štěstím uhrál vítězství. ”

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více