Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
26.11.2016

Junioři padli, souboj "lvích" celků ovládl Hradec

22. kolo, sobota 26.11.2016, Mountfield HK - Slavia
Mountfield HK
7:3
1:2, 3:1, 3:0
Slavia

Branky a nahrávky: 10. Hidveghy (Dufek, Štohanzl), 21. Zahradník (Dufek, Hnik), 24. T. Kynčl (Jirásek, Lier), 32. Dvořák (Štohanzl), 46. Štohanzl (Hnik, Šalda), 52. Gaspar (Štohanzl, Dufek), 58. Hnik (D. Matouš, Lier) – 2. Netolický (Šergl, Fiala), 19. Šmerha (Chvála), 38. Šmerha (Zderanička). Rozhodčí: Úlehla – Lučan, Urubčík. Vyloučení: 5:6. Využití: 3:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 123. Střely na branku: 37:30. Průběh utkání: 0:1. 1:1, 1:2. 2:2. 3:2, 4:2. 4:3. 7:3.

Sestavy

Mountfield HK

Špirek – Hroudný, T. Kynčl, Gaspar, Šalda, Lier, Bureš – D. Matouš, Dufek, Zahradník, Malík, Štohanzl, Hnik (C), J. Dvořák, Jirásek, Řepík, Hidveghy, Chalupa.

Slavia

Šorf (Vacula) – Zderadička (C), Krásný, Chládek, Novák, Chvála – Fiala, Netolický, Heldák, Kolouch, Šergl, Šmerha, Hradil, Kohút, Furch, Patočka.

Již sedmnáctou porážku v této sezoně si po sobotním zápase připsali mladí slávisté. Nad jejich síly byl hradecký Mountfield, který dokázal zvítězit především díky třem vstřeleným brankám v přesilových hrách. Sešívaní sice dokázali vsítit tři góly, sedm hradeckých zářezů však rozhodlo ve prospěch východočeských borců. V tabulce DHL Extraligy juniorů tak slávisté zůstávají na předposledním, sedmnáctém místě.

Podobně jako starší dorostenci v pátečním utkání i junioři na svého soupeře vlétli hned od úvodního hvizdu. Neuběhly ani dvě minuty a domácí gólman musel poprvé lovit kotouč ze své sítě. Autorem sešívané branky se stal Lukáš Netolický, který uspěl šikovnou střelou mezi Špirkovy betony.

Veselá nálada však slávistické střídačce příliš dlouho nevydržela. Úsměvy na rtech jí zmrazil hradecký Patrik Hidveghy, jenž v polovině prvního dějství dostrkal volný puk za bezmocného Šorfa a srovnal průběžný stav.

Hra i nadále pokračovala ve svižném tempu a s mnoha šancemi na obou stranách. Jenže na rozdíl od bíločervené jedničky nedokázal domácí Špirek uhlídat svoji svatyni a Hradečtí ve vlastní přesilové hře kapitulovali. Po Chválově přihrávce se totiž dostal do samostatného úniku hrdina juniorského derby Tomáš Šmerha, který potvrdil svoji střeleckou formu a poslal domácí opět do kolen.

Třetina hrůzy nastartovala hradecký obrat

Jenže do druhé třetiny jako by slávisté ani nenastoupili. Domácí je z kluziště zcela vymazali a Tomáš Zahradník srovnal během pouhých osmnácti sekund stav na 2:2. A aby toho nebylo málo, tři minuty poté poslal Mountfield bombou od modré do vedení Tomáš Kynčl.

Sebevědomím kypící Hradečtí měli hru bezpečně pod kontrolou a své vedení ještě navýšili. Postaral se o to Jaroslav Dvořák, jehož nahození trochu překvapivě propadlo za Šorfova záda.

Když už to vypadalo, že slávisté odejdou do kabin s dvougólovou ztrátou, domácí jim sami nabídli možnost zdramatizovat utkání. A to ne na stříbrném, ale rovnou na zlatém podnose. Současně byli totiž vyloučeni dva hradečtí borci a sešívaní tak měli k dispozici málo vídanou dvouminutovou přesilovou hru pěti proti třem. Dlouho se při ní sice trápili, ale přece jen nakonec dokázali vstřelit kontaktní branku. A kdo jiný by měl být jejím autorem než talentovaný Tomáš Šmerha, který od modré propálil úplně vše, včetně Špirka.

Třetí třetina však definitivně rozhodla, že vítězem pohledného utkání budou domácí naděje. Martin Štohanzl totiž vsítil jejich pátý gól, další přidal Michael Gaspar a poslední, sedmou branku Mountfieldu, inkasoval Šorf po hezké individuální akci Františka Hnika.

Ohlasy trenérů

Petr Novák (HC Slavia Praha): „Drželi jsme se asi půl zápasu, ale potom nám došly síly, jelikož nás bylo jen čtrnáct. Máme hodně zraněných a nemocných hráčů, a to se na nás podepsalo. Třetí třetinu nám nestačily síly, prohráli jsme ji 0:3. Měli jsme pár zbytečných vyloučení. Kdybychom se jich vyvarovali, možná by výsledek nebyl tak špatný.“

Aleš Krátoška (Mountfield HK): „Dnes to pro nás byl strašně důležitý zápas, nic jednoduchého nás nečekalo. Na začátku soupeř zase odskočil na 1:0, utkání jsme ale, hlavně ve třetí třetině, zvládli. Byla tam spousta chyb i spousta dobrých věcí, vítězství a tři body jsou pro nás nesmírně důležité. Myslím, že když hosté po naší chybě snížili na 4:3, šli jsme do třetí třetiny s velkou nervozitou. Kluci možná cítili, že by to náhodou znovu nemuselo vyjít. Nicméně to dopadlo dobře a za výhru jsme rádi.“

Autor Adam Nejedlý
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více