Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
9.12.2016

Juniorům nevyšla první třetina a jedou z Třince s prázdnou

25. kolo, pátek 9.12.2016, Třinec - Slavia
Třinec
6:3
4:0, 2:1, 0:2
Slavia

Branky a nahrávky: 14. Hrehorčák (Hrachovský, Hladoník), 14. Kvasnica (Irgl, Adámek), 15. Hrehorčák (Kalus, Hladoník), 18. Hladonik (Kalus, Hrehorčák), 32. Radzienciak (Haman, Kvasnica), 32. Kvasnica (Imrich, Cihlář) – 40. Šergl (Patočka, Netolický), 48. Kolouch (Furch), 60. Furch (Kolouch, Mareček). Rozhodčí: Koziol – Gančarčík, Konvička. Vyloučení: 9:9. Využití: 1:1. Diváci: 107. Střely na branku: 34:36. Průběh utkání: 6:0, 6:3.

Sestavy

Třinec

Loubal – Hrachovský, Janiczek, G. Radzienciak, Adámek, Haman, Imrich – Kaukič, Cihlář, Mach, Flok, Hrehorčák, Przybyla, Kvasnica, Irgl, Hladonik, Kalus

Slavia

Šorf (32. Vacula) – Zderadička, Chládek, Novák, Valík, Chvála, Rittig – Matějka, Fiala, Netolický, Heldák, Kolouch, Šergl, Šmerha, Hradil, Mareček, Kohút, Furch, Patočka

Oceláři byli v zápase se Slavií velkým favoritem a od úvodních minut tuto roli potvrzovali. V polovině zápasu byl stav utkání již 6:0 pro Třinec a vypadalo to na veliký debakl. Ale sešívaní dokázali ještě zabrat a náskok soupeře alespoň značně ztenčit.

Ve Slezsku se chýlí zápas ke konci. Na světelné tabuli svítí čas 59:35, když se v přesilové hře trefuje Aleš Furch. Ale je vidět, že oslava sešívaných není nijak veliká.

Má to celkem jasný důvod. Červenobílý forvard totiž pouze snižuje celkové skóre na 3:6 z pohledu Slavie a Pražané tak vědí, že domů pojedou bez bodů. Smutný příběh začal již v první třetině, kdy se během pouhých 98 vteřin dvakrát trefil Patrik Hrehorčák a ještě jednu branku přidal Michal Kvasnica .

Do konce první třetiny ještě přidal další branku Jan Hladoník a pro Slavii mělo být ještě hůř. Přestávka totiž moc nepomohla a v polovině zápasu opět pálili domácí ostrými. Sešívaní sice přežili dlouhé oslabení tří proti pěti, ale v následné dohrávané klasické přesilovce se již prosadil Gregorz Radzienciak.

Uběhlo jen něco málo přes půli minuty a Oceláři se radovali pošesté, z kruhu se prosadil Michal Kvasnica. To již bylo na Dominika Šorfa příliš a přenechal místo v bráně Danielu Vaculovi.

A potřebný impuls přišel. Nejprve se na ledě trochu přiostřilo, byli jsme svědky pár menších potyček a zvýšená aktivita Slavie nakonec přinesla i gólové ovoce. Těsně před druhou pauzou se prosadil Jan Šergl při signalizovaném vyloučení Třince.

Ve 48. minutě se puk v útočném pásmu dostal až na čepel Daniela Koloucha, který přidal další branku do sítě gólmana Loubala. U jeho branky si připsal asistenci Furch, který, jak již víte, vstřelil i poslední branku sešívaných. Díky těmto dvěma bodům z něj stal druhý nejproduktivnější slávistické juniorky.

Autor Michal Borovan
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více