Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
2.3.2017

Junioři se loučí se sezonou prohrou, v posledním zápase nestačili na Jihlavu

46. kolo, čtvrtek 2.3.2017, Slavia - Jihlava
Slavia
1:4
1:1, 0:0, 0:3
Jihlava

Branky a nahrávky: 18. Hradil (Šergl, Zderadička) – 16. Čermák (Heinrich, Mejzlík), 48. Hrabaň (Mejzlík, Čermák), 53. Mejzlík (Heinrich, Čermák), 59. Mejzlík (Čermák, Heinrich). Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. Diváci: 65. Střely na branku: 34:49. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4.

Sestavy

Slavia

Šorf – Zderadička, Chvála, Novák, Krásný, Melovič, Stark – Netolický, Furch, Heldák – Hradil, Kohút, Šergl – Patočka, Mareček, Matějka – Marek, Martínek

Jihlava

Brož – Pospíchal, Vála, Pražák, Srnský, Váňa, Huňáček, Hrabaň, Krtek – Maštera, Heinrich, Kadleček, Mejzlík, Adam, Peschout, Geier, Čermák, Kraučuk

V posledním kole základní části DHL extraligy čekal na juniory pražské Slavie domácí duel s jihlavskou Duklou. Pro sešívané šlo o poslední soutěžní utkání letošní sezony, jelikož už neměli naději na postup do vyřazovacích bojů. Jihlava naopak bojovala o udržení postupového místa a její výkon podle toho vypadal. Sešívaní sice dvě třetiny s Duklou drželi krok, ale hosté ve třetí dvacetiminutovce rozhodli třemi brankami a zajistili si místo v play-off. Slávisté se naopak loučí se sezonou prohrou.

Úvod zápasu byl pro slávisty poměrně smolný. Hned ve druhé minutě už zvedali ruce nad hlavu a radovali se z první branky, jenže kotouč přešel brankovou čáru až po přerušení hry, a tak nemohl být gól uznán.

Ke slovu se tak dostala Dukla. Adamovu ránu do prázdné klece sice ještě Chvála obětavou rybičkou vyrazil mimo, ale přesto se nakonec Jihlava dočkala a otevřela skóre zápasu. Mejzlík vypálil v početní výhodě od modré čáry. Šorf jeho ránu sice vyrazil, jenže pouze před sebe, kde se ve skrumáži nejlépe zorientoval David Čermák, který dorazil kotouč za záda slávistického gólmana.

O dvě minuty později však bylo vyrovnáno. Šergl šikovně prostrčil kotouč v přečíslení dvou proti jednomu na Matyáše Hradila, který se tak dostal do samostatného nájezdu. Následně slávista poslal kotouč do branky nekompromisně pod vyrážečkou hostujícího brankáře.

Slávisty trápila střelecká produktivita

Druhá třetina branku nepřinesla, přestože diváci viděli trestné střílení. To ale Šergl neproměnil. Do přestávky pak zvonila za Brožem tyč hned dvakrát, ale branku slávisté nevsítili a ve třetí třetině dovolili hostům třikrát skórovat a rozhodnout zápas.

Nejprve našel Mejzlík v předbrankovém prostoru nehlídaného Patrika Hrabaně, jenž z první propálil Šorfa. A o chvíli později potáhl Heinrich kotouč až do levého rohu, odkud našel přesně na hůl najíždějícího Tomáše Mejzlíka, který už měl jednoduchou práci a doklepl puk od sítě.

Sešívaní dostali těsně před koncem zápasu výhodu přesilové hry, kterou si zdvojnásobili hrou bez gólmana. V té si sice vytvořili velký tlak, jenže Brože nepřekonali a do prázdné branky pečetil výhru hostů Tomáš Mejzlík.

O vítězi rozhodla lepší koncovka, myslí si David Matějka

„Zápas s Jihlavou se mi hodnotí těžce ostatně jako celá sezona. Nemyslím si, že bychom za soupeřem nějak zaostávali nebo že bychom tahali za kratší konec provazu. Asi rozhodla lepší koncovka Jihlavských. My jsme naše šance neproměňovali, soupeř ano, i když nás mnohokrát podržel gólman. Těžko se to hodnotí,“ říkal po posledním zápase základní části David Matějka.

Na začátku zápasu se sešívaní radovali z první branky, jenže rozhodčí gól neuznal, jelikož puk překročil brankovou čáru až po přerušení. „Myslím, že gól mohl být uznán, ale rozhodčí rozhodl, jak rozhodl, takže nemůžeme nic změnit. Po bitvě je každý generál, ale myslím si, že ta branka mohla platit,“ popisoval spornou situaci červenobílý útočník.

Pražané hráli s Jihlavou vyrovnanou partii, po prvních dvaceti minutách svítil na tabuli stav 1:1 a ve druhém dějství dostali domácí možnost ujmout se vedení. Trestné střílení ale zůstalo nevyužito. „Nemyslím si, že by to trestné střílení mělo vliv na vývoj zápasu. Je to prostě vabank, buď to vyjde, nebo ne. Měli jsme jiné šance, trefili jsme pár tyček. Neproměnili jsme vyložené šance, měli jsme zápas ve svých rukou a trestné střílení na to nemělo vliv. Byla to samozřejmě škoda, ale měli jsme potom rozhodnout sami.“

Ve třetí třetině potom Dukla rozhodla o svém vítězství třemi brankami, přičemž jednu z toho vsítila do prázdné brány. „Ten gól do prázdné branky byl hop nebo trop. Vytvořili jsme si při hře bez gólmana tlak, ale nevyužili jsme ho, soupeř ujel, využil naší chyby a dal gól,“ litovala sešívaná osmička. „To poslední kolo bylo takovým obrazem celé letošní sezony,“ uzavřel Matějka.

Ohlasy trenérů

Petr Novák (HC Slavia Praha): „Ani jednou jsme v sezoně nepodali výkon, který jsme chtěli, a tímhle zápasem jsme tu naši nepovedenou sezonu završili. Hráli jsme špatně stejně jako celou sezonu. Kdybychom nehráli špatně, tak jsme vyhráli.“

Patrik Augusta (HC Dukla Jihlava): „Nebyl to hezký výkon, ale vezeme si domů tři body, které jsme potřebovali, abychom postoupili do play-off. S výsledkem jsme tedy spokojení. Hráči byli nervózní. Domácí hráli velmi dobře, byli aktivní, měli lepší pohyb než my, dohrávali nás. Nevím, jestli na nás dopadla tíha toho, že musíme vyhrát, ale každopádně jsme nehráli hezky, i když jsme nakonec našli cestu k vítězství.“

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 19.3.2024

Cítili jsme odpovědnost za Slavii, říká Totter. Nová sezona bude výzva

„Dokázali jsme se semknout i díky tomu jaká je Slavia značka. Nikdo nechtěl být podepsaný pod neúspěchem,” ohlíží se za uplynulou sezonou Aleš Totter, který zůstává v pozici hlavního trenéra i pro ...

Číst více
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více