Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
4.9.2016

Mladší dorost opět prohrál, drama ve Žďáru rozseklo prodloužení

2. kolo, neděle 4.9.2016, Žďár - Slavia
Žďár
5:4p
1:3, 1:0, 2:1 - 1:0
Slavia

Branky a nahrávky: 9. Puczek (Klodner), 22. Puczek (Pytlík), 42. Pytlík (Puczek), 44. Pytlík (Primožič), 65. Pytlík – 8. Petrák (Kubánek), 16. Hovorka (Kižlin), 20. Janča, 53. Havrda (Vlček). Rozhodčí: Homola – Křivohlavý, Klouda . Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0 . Diváci: 176. Střely na branku: 34:31. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 2:3, 3:3, 4:4, 5:4.

Sestavy

Žďár

Novotný (20. Nedvěd) – Pachl, Poizl, Klodner, Černohorský, Čermák, Pytlíková – Matějka, Pytlík, Malenovský, Boštík, Trejbal, Hromádka, Jindra, Primožič, Puczek, Tomek, Štola

Slavia

Dusil – Moravec, Němeček, Klapka, Hovorka, Čapka, Srdínko, Kučera – Kubánek, Švec, Kižlin, Vojinovič,Urych, Martinec, Křenek, Havrda, Labuzík, Janča, Vlček, Petrák

Slávistický mladší dorost prohrál i ve druhém utkání rozbíhající se sezony. Sešívaným se náramně povedla úvodní perioda, v níž si vypracovali dvougólový náskok, pak ale o vedení přišli a museli dotahovat. Havrdovi se sice podařilo sedm minut před koncem vyrovnat a poslat duel do prodloužení, v něm ale zasadil Slavii definitivní ránu Pytlík. Zatímco mužstvo z Vysočiny mohlo po zisku bodů oslavovat první triumf, mladí slávisté jsou po dvou odehraných kolech zatím bez výhry.

Mladší dorostenci dali v úvodu druhého utkání sezony zapomenout na nepovedené domácí střetnutí s Jihlavou a na ledovou plochu ve Žďáru vtrhli ve velkém stylu. Na hostující střídačce vypukla gólová radost už v 8. minutě. Po pěkné souhře po ose Martin Petrák -Maxim Kubánek si prvně jmenovaný dobře najel do mezikruží, odkud na Novotného vyslal nechytatelnou dělovku a poslal tak Slavii do vedení.

V dalších sedmi minutách se slávistické snahy o dobytí žďárské branky sice minuly účinkem, v čase 15:33 však pro domácí celek přišla druhá gólová rána. Po Kižlinově přesné přihrávce přes šířku hřiště vypálil od modré Mikuláš Hovorka. Novotný na povedenou střelu nedokázal zareagovat a červenobílí zvýšili skóre na 2:0.

Pro domácí výběr měla velký význam 19. minuta, v níž se žďárským mladíkům podařilo po zásahu Jiřího Puczka snížit. Ten se nejlépe zorientoval ve skrumáží před Dusilovou svatyní a vykřesal pro své mužstvo naději.

Sešívaní ale do kabin přesto odcházeli s dvoubrankovým náskokem. Čtyři vteřiny před první sirénou se totiž prosadil Jakub Janča, který ze zmatku v domácí obraně vytěžil třetí gól Slavie.

Sešívaní byli na koni, góly ale sázel Žďár

Přestože byla před vstupem do druhé periody výhoda na straně borců v červenobílých dresech, byli to naopak Žďárští, kdo se jak další zapsal do střelecké listiny. V čase 21:31 tečoval před Dusilovou klecí Pytlíkovu střelu od modré Jiří Puzcek a podruhé v zápase dostal svoje mužstvo na dostřel soupeři.

Prostřední část utkání se poté odehrála bez branek. Hra se přelévala ze strany na stranu a ani jeden z celků si nebyl schopen vytvořit žádnou větší šanci. Závěrečná třetina však nabídla necelým dvěma stovkám diváků dramatickou podívanou.

Hned po úvodním hvizdu neuspěl ve velké příležitosti domácí Jindra, o několik desítek vteřin později už ale bylo srovnáno. Po střele aktivního Puczka se k puku dostal Jaromír Pytlík a nedal Dusilovi šanci.

Ze strany Žďárských to ale ani poté rozhodně nebylo vše. Ve 44. minutě se před brankou Slavie nejlépe zorientoval Jaromír Pytlík a svým druhým gólem v zápase dokonal obrat. Sešívané nepříznivý vývoj nezlomil. Sedm minut před koncem třetí dvacetiminutovky si do levého kruhu najel Maxim Havrda a projektilem z první rozvlnil síť domácí klece.

Dusil odolal trestnému střílení, na Pytlíkovu ránu už nestačil

Na žďárském zimním stadionu proto muselo o vítězi rozhodnout prodloužení. Možnost vítězného zakončení utkání dostal v čase 62:37 Primožič, kterému rozhodčí darovali po faulu na jeho osobu výhodu trestného střílení. V hokejové „penaltě“ však na Dusila nevyzrál. Triumf na stranu domácích proto přiklonil půl minuty před koncem prodloužením Jaromír Pytlík.

Žďárský snajpr si s kotoučem vybruslil od modré čáry do levého kruhu, odkud tvrdě vypálil na slávistickou branku. Po jeho zásahu v táboře Plamenů vypukla radost, Pytlík navíc vítězným gólem zápasu zkompletoval svůj hattrick.

Mladší dorostenci tak neúspěšně zakončili i své druhé představení v ELIOD extralize. Oproti zápasu s Jihlavou však v boji s dalším celkem z Vysočiny vyválčili alespoň bod.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více