Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
11.9.2016

Vlček srazil Hradec na kolena, mladší dorost veze domů výhru

4. kolo, neděle 11.9.2016, Mountfield HK - Slavia
Mountfield HK
3:4p
0:1, 1:0, 2:2, 0:1
Slavia

Branky a nahrávky: 38. Síla (Morong, Poppel), 44. Morong (Síla), 50. Soukup (Müller, Junek) – 19. Janča (Moravec, Srdínko), 50. Janča (Havrda), 54. Kižlin (Janča), 65. Vlček. Rozhodčí: Veinfurter – Huryta, Vepřovský. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 111. Střely na branku: 43:27. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:3, 3:4.

Sestavy

Mountfield HK

Vacek – Pelda, Řehák, Junek, Naar, Janoušek, Perička, Myška, Grauer – Petržílka, Soukup, Nedomlel, Kašpar, Síla, Müller, Jušta, Záliš, Janda, Morong, Poppel.

Slavia

Dusil – Moravec, Mareček, D. Němeček, Klapka, Hovorka, Čapka, Srdínko, Kučera – Kubánek, Švec, Kižlin, Vojinovič, Urych, Křenek, Havrda "C", Labuzík, Janča, Vlček, Petrák, Jágr.

Slávistický mladší dorost na ledě Hradce zabral a urval výhru 4:3 v prodloužení. Gólový účet zápasu sice otevřeli sešívaní, domácí pak ale začali střílet branky a překlopili skóre ve svůj prospěch. Slavii dostal zpátky do hry Kižlinův zásah z 54. minuty, v Hradci tak muselo rozhodnout prodloužení. V něm červenobílým vystřelil výhru Šimon Vlček, který v čase 64:09 po samostatné akce překonal Vacka.

Oba celky se hned na začátku dravě vrhly do útoku a na ledové ploše vládli gólmani. Už ve 3. minutě se ukázal Dusil, který vychytal Závišův nebezpečný pokus i Juštovu následnou dorážku. Na druhé straně se zkoušel prosadit Vojinovič, jeho bekhendová střela však těsně minula pravou tyč domácí klece. Sóloakce Havrdy a Kižlina pak Vacek zneškodnil.

V 16. minutě se nad Slavií stáhla mračna. Kučera zfauloval Sílu a rozhodčí nařídil trestné střílení. Exekutor hokejové penalty si ke štěstí červenobílé střídačky vybral kopec smůly. U forhendové kličky v zakončení totiž podklouzl a skóre zůstalo nezměněno.

Bezbrankový stav vydržel na světelném ukazateli jen malou chvíli. Po potrestání Zálišova krosčeku vystřelil při hře v početní výhodě Moravec, vyraženého puku se před brankou zmocnil Jakub Janča a v čase 18:24 dopravil kotouč za brankovou čáru soupeřovy svatyně.

Jako odraz v zrcadle pak vypadalo druhé dějství. Tváří v tvář Vackovi neuspěl Křenek, Peldově ráně zblízka zase chyběla přesnost. Ve 38. minutě se ale domácí mohli radovat z vyrovnání. Závaru před brankou využil Vojtěch Síla, jenž posunul volně ležící kotouč až do branky.

Na hřišti jako na střelnici, v závěru padlo nejvíc branek

V závěrečné třetině se děly věci. Hradci se povedlo otočit vývoj, když se čtyři minuty po úvodním vhazování trefil Matěj Morong. Ten vytěžil z dobré nahrávky od Síly a pohodlně zavěsil. Slávisté se nenechali zahanbit a v 50. minutě to bylo 2:2. Pražanům vrátil naději na body svým druhým gólem Jakub Janča.

Za dvacet sekund se ale skóre měnilo znovu. Bleskovou odpověď na Jančův zásah zařídila trojice Soukup, Müller, Junek. Na konci pohledné kombinace stál prvně jmenovaný Martin Soukup a se Slavií to vypadalo bledě.

Mladíci v červenobílých dresech však nahodili motory na plné obrátky a v 54. minutě opět zaslouženě srovnali. Skvěle hrající Janča před brankou našel Davida Kižlina, který zakončil nekompromisní ranou pod víko.

V závěru třetí periody se ledová plocha proměnila ve střelnici. Žádná z vyložených šancí si ale nenašla cestu do branky protivníka, a tak pod Bílou věží došlo na prodloužení. V něm rozhodl o vítězství sešívaných Šimon Vlček a vytěžil pro Slavii v souboji proti papírovému favoritovi o bod navíc.

Ohlasy trenérů

David Kuna (HC Slavia Praha): „Jsme hrozně rádi, že jsme tady dnes uhráli dva body. V utkání byly momenty, zvlášť ve druhé třetině, kdy byli domácí lepší, což musím uznat. Mají velmi silný tým, takže pro nás to jsou vynikající body. Na druhou stranu jsem také rád, že kluci na konci zápasu ukázali touhu, že to nechceme odevzdat. Prodloužení tři na tři je pak vabank. Domácí trefili břevno, my jsme taky měli nějaké šance, takže tam už pak těžko někoho favorizovat. Ale jak říkám, pro nás jsou tady dva body jako normální vítězství.“

Petr Luštinec (Mountfield HK): „V první řadě chceme pogratulovat Slavii k vítězství. Chtěli jsme do utkání vstoupit aktivně, bohužel jsme ale měli přesilovku pět na tři, která se nám nepovedla a trochu nás to rozhodilo. Ta třetina už pro nás pak byla taková, jaká byla, nevyvinuli jsme si tlak, nešli jsme do brány. Po domluvě jsme v druhé třetině hráli dobře, vyrovnali jsme a zavřeli Slavii. Měli jsme několik šancí, ale náskok do třetí části jsme si bohužel nevytvořili. Třetí perioda se hrála nahoru dolů, myslím, že to byl slušný dorostenecký hokej. V prodloužení jsme bohužel gól nedali a oni z protiútoku, kdy nám soupeř vyjel z rohu, rozhodli zápas. Bod navíc si tak odveze Slavia.“

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více