Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
18.9.2016

Tygři se zkrotit nenechali. Mladší dorost padl po nájezdech

5. kolo, neděle 18.9.2016, Slavia - Liberec
Slavia
2:3sn
0:1, 1:1, 1:0 - 0:0
Liberec

Branky a nahrávky: 27. Havrda (Vlček, Janča), 52. Janča (D. Kučera, Havrda) – 14. Cikhart (Dospěl), 34. Křepelka (Žůrek), rozh. náj. Adamec. Rozhodčí: Svoboda – Müller, Buček. Vyloučení: 6:3. Využití: 1:0. Diváci: 55. Střely na branku: 28:37. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.

Sestavy

Slavia

J. Němeček – Srdínko, D. Kučera, Čapka, Hovorka, Moravec, Mareček, V. Kučera, D. Němeček – Kižlin, Janča, Havrda – Vlček, Petrák, Křenek – Kubánek, Vojinovič, Švec – Martinec, Labuzík, Jágr

Liberec

Zajíček – Adamec, Hampl, Žůrek, Starý, Kollert – Pray, Rychlovský, Dospěl, Dupal, Nikolič, Liška, Drábek, Cikhart, Křepelka, Vomáčka, Strnad, Virág

Sešívaní mladíci chtěli proti Liberci poprvé v sezoně konečně naplno bodovat. Cestu za svým cílem nezačali ideálně. První třetinu prohráli a po celý zápas dotahovali vedení Tygrů. Jakub Janča sice ještě dokázal posunout utkání do prodloužení a následných samostatných nájezdů. V těch se ale prosadil jen hostující Miloslav Adamec a červenobílí si tak na konto připsali pouhý jeden bod.

Cink! Rozlehlo se Edenem, když Křenek v 7. minutě orazítkoval levou tyč. A jako by se na hokejky červenobílých přilepila smůla.

Petrák vybojoval puk na útočné modré, posunul jej Křenkovi. Ten našel svého parťáka v samostatném nájezdu, jenže Petrák nedokázal přihrávku zpracovat. Puk tak jen neškodně proklouzal kolem Zajíčkova brankoviště.

Tygři ukázali drápy

A tak přišla branka na druhé straně. Liberečtí udeřili hned z první větší šance. Dospěl našel za obranou volného Jana Cikharta, jenž vymetl z pravého kruhu levou šibenici Němečkovy klece.

Střelecká smůla domácích pokračovala dál. Křenek vyřešil přečíslení dvou proti jednomu střelou na vzdálenější tyč a Zajíčka zachránila právě ona část brankové konstrukce.

Bílí Tygři už se ve 26. minutě radovali z druhé branky, jenže rozhodčí rozpažil kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti.

Paradoxně ani ne minutu nato se dočkali vyrovnání Vršovičtí. Maxim Havrda dostal zpoza branky výbornou přihrávku od Vlčka a neměl nejmenší problém dopravit do sítě.

Ještě do přestávky si ovšem vzali hosté vedení zpět. Žůrek nahodil kotouč na branku a Jan Křepelka usměrnil jeho nahození lehkou tečí až za Němečkova záda.

Hlavní kámen úrazu – nízká úspěšnost střelby

Největším problémem sešívaných ve třetí třetině byla koncovka. Havrda se v oslabení se dostal do samostatného nájezdu, jenže jeho pokus o bekhendový blafák skončil jen na zadním mantinelu.

A představení pokračovalo dál. Janča zavezl puk po levé straně a nahrál na střed najíždějícímu Křenkovi. Ten ale trefil pouze břevno. Až v 52. minutě prolomil střeleckou smůlu Slavie Jakub Janča, jenž si počíhal na dorážku, zasunul kotouč mezi Zajíčkovy betony a poslal zápas do prodloužení.

Hned zkraje nastaveného času se zjevil sám před Němečkem v obrovské šanci Rychlovský, jenže nedokázal trefit branku, a tak dospěl duel až do samostatných nájezdů. V těch se prosadil jen hostující Miloslav Adamec, který zařídil Tygrům bonusový bod.

Výhra za tři body? Snad se konečně dočkáme, doufá Maxim Havrda

„Nezačali jsme úplně dobře. Liberec byl v první třetině lepší, líp bruslil a byl agresivnější v osobních soubojích,“ uvědomoval si nepříznivý obraz hry Maxim Havrda. „Pak jsme se ale dokázali s jejich hrou srovnat a vyrovnali jsme, jenže to bohužel na vítězství nakonec nestačilo,“ litoval.

Šikovný slávistický útočník vyrovnával na 1:1, sám měl ale gólových šancí mnohem víc. Té největší se asi dočkal v oslabení, kdy se dostal do samostatného nájezdu. „Je velká škoda, že jsem to neproměnil. Nějak jsem zazmatkoval a moc dlouho jsem s pukem dribloval. Pak už jsem byl moc blízko gólmanovi a neměl jsem co s tím udělat,“ popisoval.

Na vyrovnání sešívaní ale přeci jen dosáhli zásluhou Jakuba Janči. „Cítili jsme, že můžeme se zápasem ještě něco udělat, jenže jsme si svůj tlak nedokázali přenést do prodloužení,“ smutnil Havrda. „Měli jsme tam přesilovku, která se nám vůbec nepovedla. Nedokázali jsme se usadit v pásmu a hlavně nám chyběla střelba.“

Mladší dorostenci tak stále čekají na první tříbodovou výhru v sezoně. „Hodně nás to mrzí. Chtěli bychom už vyhrát za tři body. Všechny výhry jsme nasbírali jen v prodloužení nebo v nájezdech, tak doufám, že se konečně dočkáme,“ uzavřela s nadějí sešívaná osmnáctka.

Ohlasy trenérů

David Kuna (HC Slavia Praha): „Sehráli jsme víc než vyrovnané utkání. Liberec předvedl velmi dobrý výkon. Byl na tom velmi dobře pohybově i v osobních soubojích. Zezačátku jsme s tím měli problém a musím uznat, že jsme byli v první třetině horší. Pak jsme ale hru vyrovnali. Hrálo se nahoru dolu. Jsme s bodem spokojení, protože jsme celý zápas tahali za kratší konec, dotahovali jsme. Mrzí nás ale přesilovka v prodloužení, kterou jsme měli sehrát mnohem líp. Nájezdy už se nám potom nepovedly a soupeř si zaslouženě odváží dva body.“

Milan Plodek (Bílí Tygři Liberec): „Myslím, že jsme viděli kvalitní utkání. Hodně se bruslilo. Slavia hrála dobře, výsledek je podle mě spravedlivý. Domácí si bod zasloužili. Oba týmy trápí neproměňování šancí, protože jich tam bylo hodně. Měli jsme i hodně štěstí, protože slávisté trefili několikrát tyčku. Jsme spokojení se dvěma body.“

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více