Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
29.9.2016

Mladší dorost vybojoval první tříbodovou výhru této sezóny

7. kolo, čtvrtek 29.9.2016, Slavia - Tábor
Slavia
2:1
1:0, 0:1, 1:0
Tábor

Branky a nahrávky: 12. Vlček (Křenek), 58. Kučera (Havrda) – 25. Lang (Přívozník, Petřík). Rozhodčí: Kostourek – Schopf, Klouček. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Diváci: 36. Střely na branku: 55:15 (20:4, 21:6, 14:5). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

Sestavy

Slavia

Dusil – Srdínko, Kučera, Čapka, Hovorka, Klapka, Mareček, Moravec – Kižlin, Janča, Havrda – Vlček, Petrák, Křenek – Labuzík, Vojinovič, Švec.

Tábor

Baloun – Pavlát, Čížek, Volčík, Pánek, Štekr, Šedivý, Hubata – Komma, Knobloch, Lang, Přívozník, Čech, Chocholoušek, Barták, Kovařík, Petřík.

Tři body do tabulky za jeden zápas. Většinou normální stav, ale pro mladší dorostence Slavie je to poprvé od začátku sezóny. Ještě necelé tři minuty před koncem zápasu to vypadalo opět na remízu. To však změnila využitá přesilovka, při které se trefil Dominik Kučera. Hosté z Tábora tak zůstávají s jedním bodem na dně tabulky a Slavia se posunula na šestou příčku.

Ještě tři minuty před koncem byly oba týmy smířeny s opětovným ziskem jednoho nebo dvou bodů tak jako v předešlých šesti kolech. Udělení dvouminutového trestu táborskému hráči však celou situaci změnilo a vnuklo naději domácímu celku vybojovat poprvé v sezóně všechny tři body.

Člověk by si řekl, že opatrný začátek zápasu změní vstřelení gólu. Ale ani po prolomení ledů ve dvanácté minutě v podání Šimona Vlčka, který přebruslil soupeře, vzal si puk a bez problémů jej poslal po ledě podél betonu Balouna, se nic nezměnilo.

Oba celky i nadále pokračovaly v opatrné hře s vědomím, že chyba znamená gól. Tento moment také přišel ve 25. minutě, a to v podobě hrubého chování Kučery, který oslabil svůj tým a dodal soupeři šanci na vyrovnání. Taková nabídka se neodmítá a Tábor v čele s Kryštofem Langem, jenž dostal přihrávku na mezikruží, odkud propálil Dusila, vyrovnal stav utkání na 1:1. Tím vykřesal naději zisku alespoň jednoho dalšího bodu do tabulky.

Faul hostů v konci utkání? Tři body doma.

Třetí třetina se ničím nelišila od prvních dvou až na to, že to ani na ten gól nevypadalo. Hráči, trenéři ani publikum nečekali, že bude rozhodnuto po základní hrací době. Opak byl pravdou. Verdikt hlavního rozhodčího, který poslal na dvě minuty na trestnou lavici Martina Šedivého, rozhodl o vítězi. Přesilovou hru dokázali sešívaní báječně sehrát. Havrda poslal z pravého kruhu puk na najíždějícího Dominika Kučeru, jenž napravil svůj faul z druhé třetiny a z bezprostřední blízkosti propálil gólmana hostů.

Tábor se pokusil o vyrovnání se šesti hráči v poli, ovšem ani to už nestačilo. Sešívaní si tak připsali poprvé v letošní sezóně tři body za vítězství a posunuli se v tabulce o dvě příčky výš, tudíž na šestou pozici.

Tři body super, nedostatků je ale hodně, ví Šimon Vlček

„Začátek utkání se nám vcelku podařil, jediný nedostatek byl v produktivitě, škoda, že jsme nedali více než jeden gól," zhodnotil Šimon Vlček výkon svého týmu v první třetině. „Druhá část se nám nepovedla, a i když jsme to ke konci utkání zase zlepšili, tak tam bylo mnoho chyb a nízká produktivita,“ říkal domácí útočník upřímně.

Právě Vlček přitom poslal Slavii do vedení. „Po několika přihrávkách s Martinem jsem si nakonec nabruslil a vybojoval puk, pak už nebylo těžké překonat gólmana Tábora,“ popisuje hráč s jednadvacítkou na zádech svou branku.

I přes tři body ale celkový dojem ze hry sešívaných nebyl dvakrát pozitivní. „Podcenili jsme soupeře, zejména ve druhé třetině. Tu jsme odflákli a vůbec jsme nebyli produktivní. Výhra za tři body je pro nás úleva, ale je poměrně trapné, že jsme se plnocenné výhry dočkali až po měsíci,“ uzavírá na rovinu sešívaný střelec.

Ohlasy trenérů

David Kuna (HC Slavia Praha): „Zhodnocení je jednoduché. Jsem rád, že jsme od prvního září, kdy začaly mistrovské zápasy, udělali poprvé tři body. Víme, že zápas nebyl z naší strany úplně dokonalý, nebyl to perfektní výkon, byla tam spousta chyb, na kterých se musí zapracovat, nicméně si myslím, že jsme byli v první třetině jasně lepší. I střelecká převaha to ukazuje, ale nebyli jsme tak silní v předbrankovém prostoru. Málo střel jsme tečovali, málo jsme clonili. Soupeř měl objektivně velmi kvalitního gólmana, který je podržel. Poté pochopitelně v situaci, kdy hosté vyrovnali na 1:1, získali vítr do plachet a musím smeknout před našimi kluky, protože bojovali o výsledek až do konce. Jsem hodně rád, že jsme to na konci při přesilovce dokázali strhnout na svoji stranu a že máme pro nás velmi důležité tři body.“

René Skalický (Hockey club Tábor): „ Myslím si, že jsme tentokrát odehráli úplně vynikající zápas, za který by si kluci ten bod zasloužili. Mrzí mě vůči nim, že rozhodčí s vymyšleným faulem tři minuty před koncem hrubě ovlivnil zápas. Takových zákroků tam bylo hodně, dohrávalo se tvrději a ani zdržování hry ze strany soupeře nebylo potrestáno. Mrzí mě to vůči hráčům, kteří dali ze sebe opravdu všechno a prohru si nezasloužili.“

Autor Barbora Wolfová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 19.3.2024

Cítili jsme odpovědnost za Slavii, říká Totter. Nová sezona bude výzva

„Dokázali jsme se semknout i díky tomu jaká je Slavia značka. Nikdo nechtěl být podepsaný pod neúspěchem,” ohlíží se za uplynulou sezonou Aleš Totter, který zůstává v pozici hlavního trenéra i pro ...

Číst více
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více