Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
2.10.2016

Další výhru mladší dorost nepřidal, Kometě podlehl v prodloužení

8. kolo, neděle 2.10.2016, Slavia - Kometa Brno
Slavia
3:4p
0:0, 2:0, 1:3 - 0:1
Kometa Brno

Branky a nahrávky: 24. Vlček, 36. Petrák (Hovorka, Mareček), 45. Křenek (Klapka, Vlček) – 43. Kavický (Mlčák), 53. Mlčák (Kavický, Popelka), 56. Hubáček (Kavický, Popelka), 61. Malý (Popelka). Rozhodčí: Nepomucký – Karda, Zháňal. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:1. Diváci: 39. Střely na branku: 21:35. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:4.

Sestavy

Slavia

Němeček – Srdínko, Kučera, Moravec, Hovorka, Klapka, Mareček, Čapka – Kižlin, Janča, Havrda – Vlček, Petrák, Křenek – Vojinovič, Labuzík, Švec.

Kometa Brno

Kašpar – Masár, Holemý, Sedláček, Kučeřík, Mlčák, Furch, Sedláček, Studený – Žák, Popelka, Konečný, Hubáček, Jedlička, Malý, Kavický, Rašovský, Vašíček, Bartes, Brůžek.

Osm minut před koncem si všichni mysleli, že je o vítězi jasno a Slavia už měla tři body na dosah. Kometa však dokázala ve čtyřech minutách vyrovnat a překvapit všechny přítomné. Utkání, ve kterém ani jeden z týmu nedominoval, došlo až do prodloužení, kde si po necelé minutě vybojovali bonusový bod Brněnští.

V Edenu běžela 45. minuta a sešívaní slavili třetí gól. Domácí Kometu přehrávali, vedli již 3:1 a měli výhru snad blíže než na dosah ruky…

Zápas přitom začal opravdu hodně vlažně. Úvodní část příliš vzruchu nenabídla, přestože oba gólmany musela zachránit branková konstrukce. Branky začaly padat až ve druhé části. Tu první obstaral Šimon Vlček, který byl faulován v samostatném úniku a nařízené trestné střílení proměnil perfektně provedenou kličkou do forhendu.

Slavia byla lepším týmem. Druhou branku navíc přidal krátce po uplynutí přesilové hry z dorážky Martin Petrák a v domácích řadách musela převládat spokojenost. Sešívaní totiž po čtyřiceti minutách vedli 2:0 a nic nenasvědčovalo žádnému dramatu.

Poprvé se Kometa rozzářila ve 43. minutě. To se prosadil Daniel Kavický, který z vrcholku kruhu se štěstím dostal puk pod Němečkovým betonem za brankovou čáru. Klid na hole slávistů však vrátil o chvíli později Lukáš Křenek, jenž ztečoval mimo dosah gólmana Brna nahození od modré čáry.

Nevídaný obrat dokonali hráči Brna v prodloužení

S Brněnskými mohlo být ještě hůře. Pražané totiž svého soka nepustili dlouhých deset minut z jeho obranného pásma. Velké šance ale neproměnili a v závěru na to krutě doplatili. Jako blesk z čistého nebe jeli hosté čtyři na jediného obránce. Přečíslení ještě nevyužili, jenže záhy dostal Jan Mlčák pas do prostoru mezi kruhy a i s trochou štěstí překonal dezorientovaného Němečka.

Obraz hry se okamžitě úplně změnil. Najednou to byli hráči v modrých dresech, kdo diktoval tempo hry. Vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat. Necelých pět minut před koncem řádné hrací doby nachytal Oscar Hubáček gólmana Slavie střelou na bližší tyč a utkání muselo do prodloužení.

V něm Moravané navázali na zlepšený výkon ze závěrečné periody a ani ne po minutě rozhodli o své výhře. Němeček chtěl odražený puk posunout lapačkou ke svému spoluhráči, jenže nalezl jen hokejku Jakuba Malého, který bez potíží zametl kotouč do poloprázdné klece a vybojoval pro svůj celek bod navíc.

Zápas jsme prohráli zbytečně, přiznává střelec druhého gólu Martin Petrák

Mladý slávistický útočník zhodnotil utkání proti brněnské Kometě slovy: „Začátek utkání byl z naší strany vcelku povedený, jenže jsme začali hodně faulovat a kvůli tomu se všechno obrátilo proti nám, když soupeř využil přesilové hry.“ „Zápas jsme úplně zbytečně prohráli,“ dodal Martin Petrák.

V první části nepadla ani jedna branka. To však neznamenalo, že by bylo málo střel na bránu. Naopak měli brankáři na obou stranách hodně práce. „V první třetině jsme měli nějaké šance, ale bohužel nám tam ani jedna střela nespadla. Soupeř měl šancí taky hodně, ale nám zachytal výborně gólman.“

Utkání ještě osm minut před koncem vypadalo jasně nakloněné ke třem bodům pro Slavii, ale po bleskovém vyrovnání soupeře byl na konci třetí třetiny stav nerozhodný. Prodloužení, které se od letošní sezóny hraje tři na tři, je pro hokejisty fyzicky o dost náročnější. „Pro diváky je to možná atraktivnější, ale já v tom pro hráče nevidím jedinou pozitivní věc.“

Střelec druhého gólu věří v lepší zítřky. „Musíme zlepšit disciplinovanost a nenechat se tolik vylučovat. A třeba pak přijde i to štěstí,“ uzavírá.

Ohlasy trenérů

David Kuna (HC Slavia Praha): „Je velká škoda, že jsme ten zápas nedokázali dotáhnout do vítězného konce, protože jsme měli zápas dobře rozehraný. Vedli jsme o dva góly osm minut před koncem a zbytečným faulem jsme soupeře postavili na nohy. Začali jsme zbytečně zmatkovat v obraně a nezodpovědností a nedisciplinovaností jsme zápas nakonec nezvládli. V prodloužení je to jak se říká vabank. Soupeř do přesilovky, kdy snížil na 3:2, neměl žádnou větší šanci. Nechali jsme je strašně lehce vyrovnat. První třetinu jsme sice nehráli až tak dobře, soupeř na tom byl lépe bruslařsky, ale ve druhé třetině se hra úplně vyrovnala. Utkání bylo celkově vyrovnané, byť si myslím, že jsme do gólu na 3:2 byli o kousek lepší, ale bohužel takový je hokej. Jednou jste dole a jednou nahoře. Nakonec se raduje soupeř a odváží si dva body.

Marek Moskal (HC Kometa Brno): „Myslím si, že jsme v dnešním zápase měli více ze hry po celou dobu utkání. Bohužel přišlo trestné střídání a potom druhý gól. Věřili jsme klukům, že to otočíme. S tím jsme šli do třetí třetiny. My každého soupeře většinou přestřílíme, ale nejsme dostatečně agresivní u branky. Střely jsou většinou z velké vzdálenosti a není tam tlak. Pracujeme na tom a věřím, že to v dalších zápasech bude lepší. I když soupeř přidal pak třetí gól, tak jsme věřili, že jsme schopni odvést si minimálně bod nebo dva, což se povedlo. Za to děkuji týmu, že bojovali a taky za jejich celkový přístup. Výkony se zlepšují zápas co zápas a jsme rádi za dva body.

Autor Barbora Wolfová
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více