Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
13.10.2016

Senzační mladší dorost! Favorizovanou Jihlavu oloupil o všechny body

10. kolo, čtvrtek 13.10.2016, Jihlava - Slavia
Jihlava
1:3
0:1, 0:1, 1:1
Slavia

Branky a nahrávky: 49. Brož (Chlubna) – 20. Kučera, 30. Havrda (Kučera), 53. Janča (Klapka). Rozhodčí: Honza - Měkýš, Rampír. Vyloučení: 4:7. Využití: Bez využití. V oslabení: 0:2. Diváci: 57. Střely na branku: 34:22. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.

Sestavy

Jihlava

Chaloupek – Winkler, Smolko, Sapík, Křišta, P. Brož, Barák, Rašín – V. Brož, Zadražil, Chlubna, Kaltounková, Najman, Juda, Čermák, Pigl, Mihulka, Dýcková.

Slavia

Němeček (Dusil) – Moravec, Mareček, Klapka, Hovorka, Čapka, Srdínko, Kučera – Kubánek, Kižlin, Vojinovič, Křenek, Havrda, Labuzík, Janča, Vlček, Petrák, Jágr

Mladí slávisté se ve čtvrtečním zápase 10. kola ELIOD extraligy nezalekli ani silného soupeře, ani venkovního prostředí a zvítězili na ledě Jihlavy 3:1. Dvoubrankový náskok si Slavia vypracovala už během prvních dvou třetin, v závěrečné části sice domácí snížili, poslední slovo ale měli opět sešívaní. Brankami se o cenný triumf zasloužili Kučera, Havrda a Janča. Mladší dorostenci si tak po dvou prohrách v řadě spravili chuť a získali plný počet bodů.

Na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě to dlouho vypadalo, že v extraligovém utkání mezi mladšími dorostenci místní Dukly a pražské Slavie moc branek nepadne. Nakonec ale necelá šedesátka diváků viděla hned čtyři. Ke smůle domácích skončil kotouč třikrát v jejich brance. Slávistická byla dobyta jen jednou.

Cestičku k vítězství na půdě silného soupeře a papírového favorita si začali sešívaní mladíci vyšlapávat až v závěru první třetiny. Když už se zdálo, že se obě mužstva rozejdou do šaten za stavu 0:0, vzal na sebe zodpovědnost Dominik Kučera a po samostatné akci vypálil od modré. Jeho tvrdá rána zápěstím prošla až za záda jihlavského gólmana Němečka a slávistická střídačka mohla poprvé slavit.

O vedení se ale slávisté museli hodně třást. V úvodu prostřední periody totiž rozhodčí poslali hosty dvakrát na trestnou a Jihlava začala v početní výhodě hodně hrozit. Červenobílí se proti náporu ale dokázali ubránit a přesně v polovině zápasu navýšili náskok na dva góly. V čase 29:21 vystřelil na Němečkovu svatyni Kučera, jeho pokus se jihlavskému gólmanovi odrazil od betonů jen k Maximu Havrdovi, který dorazil puk za brankovou čáru.

Dukla ani přes manko ve skóre nesložila zbraně a ve 49. minutě snížila na rozdíl jediné trefy. V mezikruží se do puku opřel Petr Brož a jeho projektil zapadl přesně k tyčce. Slávisté však ve správný okamžik ukázali sílu. Psala se 53. minuta. Ve chvíli, kdy na trestné lavici odpykával trest za hrubost Kučera, se do útoku rozjel Jakub Janča. Sešívaný forvard si ve vlastním oslabení dovolil kličku směrem ke středu hřiště a vyslal střelu k tyči, která zapadla přesně tam, kam měla – do jihlavské klece.

Dukla se už na další odpor nezmohla a slávisté tak vybojovali na horké půdě Vysočiny důležité tři body.

Ohlasy trenérů

David Kuna (HC Slavia Praha):„ Pro nás je dnešní zápas příjemným překvapením. Podle mého názoru jsme odehráli nadstandardní utkání, byť na začátku byli domácí o něco lepší, měli velice dobré přesilovky a dokázali nás v nich zamknout. Jen díky vynikajícímu výkonu brankáře jsme se udrželi ve hře. Dali jsme první gól a druhou třetinu jsme odehráli velice dobře. Byli jsme v ní Dukle více než vyrovnaným soupeřem a možná jsme byli i o fous lepší. Přidali jsme druhou branku a do třetí třetiny jsme šli s tím, že domácí už možná budou trošku nervózní, ale hlavně, že utkání musíme dohrát. Jsem hrozně rád, že i přes tlak a šance domácích za stavu 1:2 jsme v oslabení dokázali strhnout zápas na naši stranu. Pouze mě velice mrzí černá kaňka zápasu, kdy došlo ke zranění našeho hráče. Od hráče Jihlavy to byla absolutně zbytečná situace a upřímně říkám, že je to věc, která se opravdu nedělá. Jak jsem řekl, z našeho pohledu to byla jediná černá kaňka, protože pro nás jsou to dnes tři zlaté body a vlastně dvojité vítězství - víme totiž, je Jihlava je vynikající mužstvo a navíc lídr tabulky.”

Petr Svoboda (HC DUKLA JIHLAVA):„ Dnes jsme dostali lekci z produktivity. Slavii jsme v první třetině k ničemu nepustili, přesto jsme jí prohráli 0:1. Měli jsme během prvních dvaceti minut spoustu, spoustu, ale opravdu spoustu šancí, jenže nebyli jsme schopní žádnou z nich proměnit. Kdybychom v první třetině proměnili dvě tři šance, tak zápas vypadal úplně jinak. Slavia se dostala na koně díky tomu, že jsme si nechali dát dva góly v naší přesilovce, my už jsme to pak měli těžké. Dnes to bylo o hlavách hráčů, kteří z bezprostřední blízkosti nebyli schopní trefit bránu. To rozhodlo.”

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více