Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
23.10.2016

Mladší dorost mocně dotahoval, na body to v Boleslavi nestačilo

12. kolo, neděle 23.10.2016, M. Boleslav - Slavia
M. Boleslav
4:2
1:0, 2:0, 1:2
Slavia

Branky a nahrávky: 4. Zajíček (Simon, Dobša), 27. Schulz (Kubart), 40. Chwastek, 42. Hes (Zajíček, Rudolph) – 48. Hovorka (Kubánek), 54. Vlček (Kubánek). Rozhodčí: Hrubý – Kettner, L. Svobodová. Vyloučení: 6:3. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 30:30. Diváci: 88. Průběh utkání: 4:0, 4:2.

Sestavy

M. Boleslav

Rylich – Novotný, Sýkora, Holoubek, Rudolph, Hes – Zajíček, Schulz, Kubart, Mrkus, Dobša, Dlask, Moucha, Chwastek, Závora, Simon

Slavia

Němeček – Moravec, Mareček, Klapka, Hovorka, Čapka, Srdínko, Kučera – Kubánek, Švec, Kiýlin, Urych, Havrda, Labuzík, Janča, Vlček, Petrák

Přestože mladí slávisté prohrávali v Mladé Boleslavi ještě ve 42. minutě 0:4, dokázali se v dalším průběhu závěrečné třetiny vzchopit a vsítit dva góly naděje. Po trefách Hovorky a Vlčka však už ale další branku nepřidali a podlehli Bruslařům 2:4. Mladší dorostenci si tak po porážce od Žďáru připsali další bodovou ztrátu a v tabulce ELIOD extraligy figurují na 6. příčce.

Zabrat, makat, bojovat. Tak nějak mohly znít pokyny od trenérů slávistických mladších dorostenců směrem k jejich svěřencům o přestávkách mezi třetinami utkání s Bruslaři. Sešívaní se totiž nestačili v boleslavské hale ani pořádně rozehřát a už prohrávali. Ve 4. minutě se před branku hostí šikovně prosmýkl Dobša a pokoušel se zakončit. Němeček ho sice vychytal, puk se ale následně dostal k Jakubovi Zajíčkovi, který strážce červenobílé svatyně nekompromisně propálil.

Přestože se Slavia snažila hrát aktivně, na koni byli po většinu času domácí. V čase 26:34 navíc přišla pro sešívanou střídačku další gólová rána. Nastalého chaosu před Němečkovou klecí využil Lukáš Moucha, jenž ve skrumáži hráčů uzmul puk pro sebe a dopravil ho přes ležícího gólmana za brankovou čáru.

A pro slávisty bylo ještě hůř. V závěru prostřední periody vyrazil do útočného pásma v samostatné akci Dominik Chwastek a po rychlé kličce skóroval. Hosté tak odcházeli do kabiny značně opařeni. Bruslaři se mohli při průběžném výsledku 3:0 v klidu koncentrovat na závěrečné dějství.

Sešívaní v závěru sešlápli plyn, na domácí to nestačilo

Červenobílá parta hodila dvě neúspěšné dvacetiminutovky za hlavu a s odhodláním vyjela na led do té poslední. Už po chvíli byl ale na trestnou lavici vykázán Kučera a domácí přesilovou hru využili. Adam Hes šikovně nastavil hůl do dráhy letu střely a usměrnil kotouč do soupeřovy sítě.

Tento moment ale Pražany nesrazil, ba naopak. V čase 47:56 vylepšil nepříznivé skóre Mikuláš Hovorka, jenž našel škvíru v Rylichově kleci a nasměroval puk za gólmanova záda. O šest minut později se zatřepetala síť v boleslavské brance znovu. Šimon Vlček zužitkoval posledních pár vteřiny slávistické přesilovky a krásnou ranou překonal Rylicha.

V samotném závěru se sešívaní mladší dorostenci sice ještě snažili s výsledkem něco udělat, další góly se jim však už přidat nepovedlo a v Mladé Boleslavi prohráli 2:4.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více