Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
10.11.2016

Mladší dorost na kolenou! Sešívaní podlehli Dynamu 2:5

15. kolo, čtvrtek 10.11.2016, Slavia - Pardubice
Slavia
2:5
(0:0, 2:3, 0:2
Pardubice

Branky a nahrávky: 25. Jágr (Vojinovič, Kubánek), 40. Kubánek (Vlček) – 21. Zeman (Rohlík, Koffer), 30. Antoníček (Rouha, Matěcha), 35. Zeman (Koffer), 45. Hrádek (Lašák), 60. Antoníček (Rouha). Rozhodčí: Velčovský - Svoboda, Ovsík. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 34. Střely na branku: 28:34. Průběh utkání: 0:1, 1:1,1:3, 2:3, 2:4, 2:5.

Sestavy

Slavia

Dusil – Moravec, Mareček, Klapka, Hovorka, Čapka, Srdínko, Kučera – Kubánek, Švec, Kižlin, Vojinovič, Urych, Křenek, Havrda, Vlček, Petrák, Jágr

Pardubice

Nečas – Voženílek, Pejzl, Kaštánek, Matěcha, Nedelka, Hrádek, Jelínek, Secký – Šír, Rouha, Zeman, Antoníček, Koffer, Hledík, Hricuš, Rohlík, Lašák, Lichtag, Kazda, Tobiáš

Slávističtí mladší dorostenci nestačili v utkání 15. kola ELIOD extraligy na stejně staré hokejisty pardubického Dynama a prohráli s mužstvem z východu Čech o tři góly. Zpočátku bylo utkání sice hodně vyrovnané a v Edenu se hrálo s remízovým skóre, pak ale začali na ledové ploše úřadovat Pardubičtí. Těm se na rozdíl od sešívaných dařilo v koncovce, v níž dokázali nasázet pět branek. Červenobílý mladší dorost skóroval jen dvakrát a tak po závěrečné siréně odcházeli svěřenci trenéra Kuny z kluziště znovu bez bodu.

První třetina mnoho vzruchu nepřinesla, hrstku diváků zvedlo ze sedaček pouze nahození pardubického zadáka Kaštánka, po němž zacinkala tyč Dusilovy branky, a také neúspěšné samostatné úniky domácího Švece a hostujícího Rouhy.

Zato druhá třetina už koření v podobě gólů přinesla, a to dokonce v pěti případech. Už v čase 20:44 nachytal pardubický Tomáš Zeman Dusila svižnou ranou švihem z mezikruží. Zanedlouho vyrovnal díky vlastnímu důrazu v předbrankovém pásmu Vojtěch Jágr. V polovině zápasu však vrátil Pardubicím vedení Petr Bartoníček po famózní přihrávce Rouhy.

Když poté Tomáš Zeman v oslabení svým druhým gólem potrestal slávistickou nedůslednost, nevypadalo to s domácími růžově, naději ale vykřesal 23 vteřin před sirénou přesilovkovou střelou Maxim Kubánek, který ukázkově vymetl pavučinu z Nečasovy svatyně.

Naděje na zvrat utopena ve vlastní nedisciplinovanosti

Ve třetí třetině doplatili sešívaní na prohřešky proti pravidlům. V čase 43:50 Havrda sroloval Zemana u mantinelu a vysloužil si trest na 5 minut plus do konce utkání. Východočeši využili nabídnutou možnost takřka okamžitě díky trefě Michala Hrádka. Dusil pak spoustu dalších šancí pochytal.

Pražanům se nedařilo snížit na rozdíl jediné branky a tak přišla na řadu frustrace, která vyvrcholila osobním desetiminutovým trestem za nesportovní chování pro Kučeru, do té doby jednoho z nejlepších slávistů. V závěru duelu už pouze upravil skóre gólem do prázdné branky Petr Antoníček.

Hráli jsme dobrý zápas, rozhodla vyloučení, svěřoval se Kučera

Výraznou postavou sešívaných byl ve čtvrtečním zápase Dominik Kučera. Byl jedním z nejaktivnějších hráčů na hřišti, na hostujícího gólmana vyslal několik nebezpečných projektilů. Jako rozhodující faktor zápasu viděl právě strážce pardubické svatyně: „Měli jsme tam hodně střel, ale brankář předvedl dobrý výkon, všechno pochytal.“

Zvláště ke konci zápasu, ve chvíli, kdy se chtěli domácí borci začít dotahovat na soupeře, potrápila sešívané bídná disciplína. I na tu slávistická pětadvacítka poukazovala: „Sice jsme odehráli dobrý zápas, ale bohužel asi rozhodla ta dvě vyloučení ve třetí třetině,“ smutnil Kučera. „Také nám dnes chybělo trochu štěstí, nepadalo to tam,“ dodal mladý bek.

Ani jemu se pobyt na trestné lavici nevyhnul. Ke konci zápasu inkasoval osobní trest do konce utkání. „Trochu jsem to tam přehnal, ujely mi nervy,“ kál se urostlý obránce za peprná slova na adresu rozhodčích.

Ohlasy trenérů

Luboš Dopita (HC Slavia Praha): „Kluci dnes bojovali, snažili se, hráli naplno. Bohužel to nestačilo, Pardubice byly ve svých šancích úspěšnější. Chtěl bych pochválit naši třetí útočnou formaci za její dnešní produktivitu. Na druhou stranu klukům určitě vytýkáme nedisciplinovanost ve třetí třetině.”

Marek Dvořák (HC Dynamo Pardubice): „Potřebovali jsme po delší době opět zvítězit, herně to nebylo ono. Dnes jsme dvě třetiny zvládli odehrát na čtyři pětky, což jsme chtěli. Dařilo se nám udržovat náskok a přestože Slavie hodně nahazovala puky na bránu, což nám obvykle dělá potíže, i díky bojovnosti jsme to tentokrát zvládli.”

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video