Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
15.12.2016

Mladší dorost se statečně pral s Dynamem, na vyrovnání mu už nezbyly síly

D6, čtvrtek 15.12.2016, Slavia - Pardubice
Slavia
4:5
0:0, 2:4, 2:1
Pardubice

Branky a nahrávky: 21. J. Srdínko (Petrák, Havrda), 29. Švec (Petrák, Kučera), 50. Vlček (Klapka, Havrda), 57. Petrák (Havrda, Klapka) – 26. Lašák (Koffer, Matěcha), 34. Hledík (Pejzl, Matěcha), 35. Šír (Zeman, Tobiáš), 40. Zeman (Koffer), 43. Šír (Hrádek, Zeman). Rozhodčí: Jiří Velčovský – David Klouček, Kryštof. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 61. Střely na branku: 34:35. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:5, 4:5.

Sestavy

Slavia

J. Němeček (Dusil) – Moravec, Mareček, A. Srdínko, Klapka "C", Hovorka "A", Čapka, J. Srdínko, Kučera – Kubánek "A", Švec, Kižlin, Vojinovič, Urych, Křenek, Havrda, Labuzík, Vlček, Petrák, Jágr.

Pardubice

Nečas (Klas) – Matěcha, Pejzl, Kaštánek, Nedelka, Hrádek, Odehnal, Jelínek "A", Secký, Šír, Rouha, Zeman "A", Antoníček, Koffer "C", Hledík, Rohlík, Lašák, Tobiáš.

PRAHA - Mladší dorostenci svedli vyrovnanou bitvu s Pardubicemi. Na začátku druhé části se dostali dvakrát do vedení, jenže poté se Dynamo rozstřílelo a na startu třetí třetiny mělo pohodlný náskok. Sešívaní se ale kousli a dotáhli zápas do jednobrankového rozdílu. Ačkoliv se trenérské plénum snažilo kluky vybičovat, co to šlo, chyběly v závěru potřebné centimetry ke srovnání.

První část divákům branku nenabídla. I když by bylo smutné říkat, že by na ní šance nebyly. Díky tomu, že se hrál svižný hokej, bylo k vidění hned několik infarktových situací. Dynamo několikrát vyčapal Němeček, kterému po střelách Pejzla a Rohlíka zacinkal v uších tón tyčky. Na druhé straně zase musel za Nečase zaskočit obránce, kterého Vlček přehozením gólmana donutil odpálit puk z brankové čáry.

V úvodních dvaceti minutách se čekalo na gól marně, v těch následujících jich bylo požehnaně. Slavii dostalo do rychlého vedení střelou od modré Jan Srdínko. Dynamo záhy srovnalo. Jan Lašák si narazil s Kofferem a pokořil Němečka střelou mezi betony. Ve 29. minutě se dostala Slavia naposledy do vedení. Petrák se svou šancí ještě neuspěl, ale Libor Švec po něm doklepl sražený puk do volného prostoru za Nečasovými zády.

Pardubice reagovaly na tuto inkasovanou branku tím nejlepším možným způsobem. Matěcha vyslal do nájezdu Daniela Hledíka, který si najel z pravé strany, položil gólmana a zavěsil kolem jeho betonu. Netrvalo to dlouho a Východočeši vedli. V závaru před Němečkem se nejlépe zorientoval Radek Šír, jenž prostrčil kotouč za čáru. Devět vteřin před sirénou navíc přidal čtvrtý zásah Dynama Tomáš Zeman dostal naloženo před branku a parádní přihrávku přetavil v gól, když z první přehodil padajícího brankáře.

Slávisté šli do třetí třetiny s vizí vyrovnání. Jejich plány dostaly řádnou trhlinu po necelých třech minutách hry. Lehké nahození Radka Šíra od modré čáry Němeček podcenil a situace se stala pro domácí kritickou. Pardubice poté dali šanci domácímu celku v početní převaze. Klapka si vyměnil puk s Havrdou a po parádním křižném pasu skrze pásmo překonal Nečase Šimon Vlček. Stalo se tak v půlce periody.

Hosté měli nahrané skóre, proto se spíše soustředili na obranu. I tak ale musel být strážce slávistické svatyně na pozoru. Na druhé straně držel náskok Dynama Nečas. Tři minuty před sirénou ale bylo zaděláno na pořádné drama! Havrda se prosmýkl po pravé straně, před brankou podal skvělý pas na Martina Petráka, který zvedl kotouč nad padajícího maskovaného muže Pardubic. Domácí celek navzdory trestu Havrdy zkusil hru bez brankáře, ale Dynamo už změnu skóre nepřipustilo.

Podrobnou reportáž ze zápasu - včetně videí z branek - naleznete na tomto odkazu

Martin Petrák byl za bodový přísun rád, radši by ale body

„Zápas jsme od konce druhé třetiny dotahovali a výsledek je nakonec celkem dobrý. Př našem vedení jsme udělali několik chyb a dostali jsme z toho zbytečné góly. Při tom mém gólu skvěle projel po straně Max Havrda, který mi to hodil do prázdné a mě stačilo o jen zvednout nahoru. Jsem rád, že jsem se prosadil, ale lepší by bylo, kdybychom měli tři body. Příště bychom měli na soupeře od začátku vlétnou. Když nebudeme muset nahánět ztrátu a něco nám tam padne, máme šanci vyhrát.“

Ohlasy trenérů

David Kuna (HC Slavia Praha): „Na obě dvě strany to byl vyrovnaný zápas. Rozhodla ho druhá třetina a naše hrubé chyby, kterými jsme soupeři nabídli góly. Tam se zápas z naší strany zlámal. Vážíme si s kolegou toho, že za stavu 2:5 to kluci neodevzdali a nebylo daleko k tomu, abychom zápas vyrovnali. Bohužel, nepovedlo se nám to a musíme pogratulovat soupeři. Zápas se zkrátka rozhodl našimi chybami ve druhé třetině. Takovéto chyby dokáže soupeř potrestat a to nás pak stojí vítězství.“

Milan Kusý (HC Dynamo Pardubice): „Bylo to vyrovnané utkání. Soupeři jsme odskočili už o tři góly a zbytek zápasu pak ubojovali. Do druhé třetiny jsme klukům domluvili, aby se více soustředili na střelbu, protože to nám v první třetině chybělo. Jakmile to tam začalo létat, tak tam napadly i góly. Pro kluky to byl super zápas. Ještě nám však chybí přímočarost. Potřebujeme zlepšit nahrávky a hru před bránou, ne to hrát po rozích.“

Autor Richard Wagner
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více