Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
7.3.2017

Porážka na závěr, mladší dorost nestačil na Mladou Boleslav

D20, neděle 5.3.2017, M. Boleslav - Slavia
M. Boleslav
3:2p
1:1, 0:0, 1:1 - 1:0
Slavia

Branky a nahrávky: 18. Simon (Zajíček, Sýkora), 52. Dobša (Zajíček, Simon), 63. Dobša (Moucha) – 7. Petrák (Havrda), 51. Janča (Křenek). Rozhodčí: Wagner – Grundler, L. Svobodová. Vyloučení: 3:3. Využití: Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 105. Střely na branku: 40.20. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 3:2.

Sestavy

M. Boleslav

Rylich – Novotný, Sýkora, Suk, Holoubek, Dobrkovský, Rudolph, Hes – Zajíček, Kubart, Mrkus, Dobša, Dlask, Moucha (C), Chwastek, Závora, Sirotek, Simon

Slavia

Němeček – Stejskal, Moravec, Mareček, Palát, Klapka, Hovorka (C), Čapka – Švec, Kižlin, Urych, Křenek, Havrda, Labuzík, Janča, Petrák, Rulc, Jágr

V posledním domácím zápase sezóny se mladší dorostenci Slavie představili proti Bruslařskému klubu z Mladé Boleslavi. V duelu tabulkových sousedů, kteří už se ze svého čtvrtého, respektive pátého místa nikam posunout nemohli, o nic významného nešlo. Na ledě to bylo znát, hrálo se velmi uvolněně a bez zbytečného přerušování hra rychle odsýpala. Hned v první části zaznamenaly oba celky po jedné trefě, ve druhém dějství už ke změně skóre nedošlo a rozuzlení nepřišlo ani ve třetí třetině, kdy opět padlo po jednom gólu na každé straně. V prodloužení zápas rozsekl svým druhým zásahem David Dobša.

Do zápasu vstoupili lépe slávisté, po několik minutách se však hra vyrovnala a bojovalo se zejména ve středním pásmu. Přesto ale skóre otevřeli hosté z hlavního města, když po pravém křídle proklouzl Martin Petrák, najel si na střed a přesnou ranou do šibenice překonal Rylicha.

V následujících minutách se Slavia ale stáhla trochu do pozadí a optickou převahu měli domácí, kterým se ale nedařilo dostávat se do zajímavějších akcí. Když už se navíc Bruslaři protlačili do koncovky, spolehlivě svůj tým držel brankář Slavie Němeček.

K vyrovnání stavu domácím nepomohla ani přesilovka, ti se však po jejím uplynutí dál drželi v útočném pásmu a nakonec se kýžené trefy dočkali, po Sýkorově nahození přiťukl Zajíček puk Michalu Simonovi, který našel skulinku pod tělem slávistického brankáře a srovnal stav skóre. Těsně před koncem třetiny měl ještě zajímavou šanci Dlask, jeho bekhendový blafák ale Němečka nepřekvapil.

V úvodních minutách druhé periody měli převahu domácí, Němečka ale nedokázali pořádně prověřit a slávistický gólman dál jistil svůj tým, akce domácích navíc často končily ofsajdem. Na druhé straně hrozili slávisté hlavně rychlými protiútoky, Rylich si však, co se jistoty zákroků týče, v ničem nezadal se svým protějškem.

Posléze následovala série vyloučení na obou stranách, ani v početní jsme se ale změny ve skóre nedočkali a druhá třetina skončila bez branek, dál tak trval vyrovnaný stav zápasu.

V úvodu třetí části sice domácí pokračovali v další přesilovce, než se však nadáli, byl počet hráčů na ledě opět vyrovnaný. V plném počtu se pokračovalo ve vyrovnaném zápase, ani jeden tým si nevytvořil vyloženou šanci. Další přesilovku dostali k dobru hosté, tu ještě nevyužili, hned po Zajíčkově návratu na led se ale na trestnou poroučel Suk a z toho už branka byla, z dorážky se prosadil Jakub Janča a Slavia vedla.

O bleskovou odpověď se ale postaral David Dobša. Po jeho brance získali převahu hráči z hlavního města, ale Rylich se nenechal překvapit. Do konce zápasu už se nikomu nepovedlo vstřelit rozhodující branku a 105 diváků si tak užilo i prodloužení.

V úvodu prodloužení byli lepším týmem domácí, jejichž trojice se dlouho držela v útočném pásmu. Nic velkého z toho ale nebylo a naopak na druhé straně zahrozili hosté, jmenovitě Tomáš Labuzík ohrozil Rylicha, jeho bekhend ale skončil těsně vedle.

Na druhé straně se tím otevřel prostor pro protiakci Bruslařů, kterou spolu sehráli kapitán Moucha a skórující David Dobša, který svým druhým zásahem ukončil zápas.

Ohlasy trenérů

Tomáš Černík (BK Mladá Boleslav):„ „Dnes už byl zápas takový volnější, dohrávalo se to, nebylo moc osobních soubojů. Jsme však rádi, že aspoň v prodloužení jsme urvali dva body a nekončíme sezónu s hrozivou sérií deseti proher.“ ”

Jiří Doležal (HC Slavia Praha): „Domácí byli ve dvou třetinách aktivnější a lepší, my jsme se jen snažili bránit. Paradoxně jsme dvakrát vedli, ve třetí třetině už jsme asi byli lepší a jen vlastní nedisciplinovaností jsme hned inkasovali na 2:2. I když jsme v závěru ještě mohli rozhodnout, tak ty body asi zaslouženě zůstávají tady.“

Autor Michal Konvalina
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více