Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
2.2.2017

Starší dorost slaví, z nehostinné Vysočiny veze výhru

B13, čtvrtek 2.2.2017, Havl. Brod - Slavia
Havl. Brod
2:4
0:2, 1:1, 1:1
Slavia

Branky a nahrávky: 21. Teplý (Krejčí, Holenda), 51. Donda (Holenda) - 5. Brož (Marek, Macek), 15. Brož (Marek, Grim), 28. Janča (Furch, Vaniš), 59. Martínek (Holý). Rozhodčí: Homola – Krejčí, Žídek. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:0. Diváci: 80. Střely na branku: 27:46. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4.

Sestavy

Havl. Brod

Blažek (Folvarský) – Lachman , Pejchal, Krejčí, Polák, Horák, Adam, Rubner – Teplý, Holenda (C), Donda, Veverka, Křehlík, Tecl, Piskač, Cachnín, Přibyl, Kohout, Pokorný

Slavia

Vecka (Kodad) – Vobořil (C), Macek, Melovič, Stark, Zderadička, Holý, Erben – Brož, Marek, Grim – Martínek, Hradil, Všetečka – Vaniš, Janča, Furch

Jednu z nejcennějších výher sezóny si dnes připsali starší dorostenci Slavie. 4 kola před koncem nadstavbové části urvali 3 body v Havlíčkově Brodě a udělali obrovský krok za postupem do play-off. Utkání dobře odstartovali a náskok si i díky prozíravému tahu trenéra Pecky udrželi až do konce.

Předposlední venkovní zápas nadstavbové části načali Pražané úspěšně. Na konci páté minuty se v předbrankovém prostoru zjevil kotouč přímo před Jaroslavem Brožem, který neměl nejmenší problém jej uklidit do klece.

V deváté minutě stáli při domácích všichni svatí, když Martínkova bomba lízla rameno domácího brankáře a od něj se snesla na břevno. Druhou gólovou radost přinesli slávisté svým fanouškům v 15. minutě. Blesková spolupráce Grima s Markem skončila u Jaroslava Brože, který forhendovým blafákem zakončil famózní akci své útočné formace.

Po této brance vršovickým narostla křídla a po řadě dalších šancí museli být Bruslaři rádi, že odcházeli do šaten pouze s dvougólovým mankem.

Hráči domácího celku dostali o pauze v kabině zřejmě pěkně za uši, do druhé třetiny totiž úplně jiný tým a už po 39 sekundách bylo sníženo. Michal teplý překonal střelou švihem Vecku. Situace nakonec dospěla až k oddechovému času pro sešívané, lterý si trenér Miloš Pecka byl nucen vyžádat. A tento tah se ukázal být naprosto zásadním pro další vývoj duelu.

Slávisté se srovnali a ve 28. minutě opět odskočili na rozdíl dvou branek. Jakub Janča zamířil zblízka za Blažkova záda.

Ve zbývajícím čase druhé třetiny už červenobílí soupeře do tlaku nepustili a naopak ještě zaznamenali slušnou příležitost díky Martínkovi, ten však svůj samostatný únik nedotáhl.

o tom, že poslední minuty zápasu budou ještě nervy drásající bitva, rozhodla 51. minuta. David Donda obdržel pas napříč pásmem a nedal Veckovi šanci.

Za závěrečných 10 minut ale zaslouží starší dorostenci Slavie absolutorium. Vyjma Křehlíkovy možnosti udrželi Bruslaře na uzdě a sami 79 vteřin před závěrečnou sirénou rozhodli. Viktor Martínek využil prázdné klece a definitivně přihrál svému týmu moc důležité 3 body.

Autor Tomáš Vogl
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více