Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
18.11.2017

Na "tripu" se daří. Juniorka srazila Vítkovice pěti góly

18. kolo, sobota 18.11.2017, Vítkovice - Slavia
Vítkovice
2:5
0:1, 1:3, 1:1
Slavia

Branky a nahrávky: 25. Konečný (Fridrich, Ficek), 45. Beránek (Fridrich, Konečný) – 20. Martínek (Šteiner, Šmíd), 27. Jaša (Šergl, Kohút), 38. Heldák (Hejda, Martínek), 39. Šilhan (Patočka), 55. Jaša (Stark) . Rozhodčí: Cabák – Barteček, Gančarčík . Vyloučení: 6:9. Využití: 0:1. Diváci: 120. Střely na branku: 36:33. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 2:4, 2:5.

Sestavy

Vítkovice

Daňa – Kunc, Ficek, Kaláb, Zdeněk, Štěpánek. – Gřesík, Raček, Blaško, Vilček, Konečný, Klíma, Raška, Beránek, Malát, Dang, Fridrich

Slavia

Šorf (Vecka) – Hejda, Duda, Šmíd, Vobořil, Stark, Melovič, Valík, – Brož, Kohút, Matějka, Patočka, Šteiner, Heldák, Šilhan, Šergl, Jaša, Hradil, Nedorost, Martínek

Sešívaným se sice úvod duelu v dalekém Slezsku příliš nepovedl, domácí však nedokázali pasitivu Pražanů potrestat. A tak to byli právě červenobílí, kdo gólově převzal otěže zápasu. Vítkovičtí sice nejprve zvládli srovnat krok a vyrovnat skóre, pak se ale vyřádila slávistická ofenziva, jež nasázela do branky soupeře další čtyři góly. Vítkovice stačily výsledek už jen kosmeticky upravit a Slavia vybojovala do tabulky pravdy další tři body.

Slávisté se nestačili na vítkovickém stadionu ještě ani pořádně rozkoukat a Šorf už musel dvakrát zasahovat. V 8. minutě se po chybě hostující obrany dostal k puku Blaško a z první vypálil. Maskovaný muž v červenobílých barvách ale dobře zasáhl.

Hned o dvě minuty později Vítkovičtí předvedli pěknou souhru v předbrankovém prostoru. Dang ale ve finální fázi netrefil poloodkrytou svatyni. Šorf následně tváří v tváří stejnému hráči včas sklapl betony.

Přestože domácí připravili v úvodu hostům těžké chvíle v defenzivě, byli to sešívaní, kdo se radoval z vedoucí branky. Chvíli před první sirénou využil pohotově spolupráci se Šteinerem a Šmídem Viktor Martínek, který nekompromisně zakončil mezi Daňovy betony.

V čase 24:54 dokázali Vítkovičtí hned po ubráněném oslabení vyrovnat. Viktor Konečný se vyřítil z trestné lavice rovnou na zteč slávistické klece, zmocnil se puku po odražené střele Fridricha a zacílil přesně mezi tři tyče.

Světelná tabule však neukazovala vyrovnané skóre ani dvě minuty, když Pražané opět gólově zasáhli. David Jaša zpracoval odražený puk a bekhendovou střelou pod horní tyčku poslal hosty do vedení.

V závěru prostřední periody Slavia navíc navýšila náskok, rozhodčí ale branku neuznali kvůli postavení útočníka v brankovišti. To však sešívané nesrazilo. O jednadvacet vteřin později vsítili regulérní gól. Denis Heldák poslal od modré prudkou dělovkou a ta zapadla až za Daňova záda.

O necelou minutu později sešívaní znovu zvedali ruce nad hlavu. V čase 38:42 se do střelecké listiny zapsal Jakub Šilhan. Ten přebruslil vítkovického obránce a vystřelil a zamířil na Daňu, vyražený kotouč pak dotlačil do brány vlastním tělem.

Vítkovičtí junioři chtěli hosty ještě potrápit a ve 45. minutě snížili na dostřel dvou tref. Do statistik se zapsal Adam Beránek, jenž si najel do dobré pozice a ranou z kruhu překonal Šorfa. Pět minut před koncem závěrečného dějství však definitivně srazil Vítkovicím vaz pátý zásah Slavie, který obstaral podruhé v zápase David Jaša. Slávistický útočník využil pobídku od Starka a z bezprostřední blízkosti se prosadil střelou nad beton soupeřova brankáře.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více