Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
5.1.2018

Juniorka otočila duel s Piráty, rozhodující gól vsítil Kohút

29. kolo, pátek 5.1.2018, Slavia - Chomutov
Slavia
3:2
0:1, 2:1, 1:0
Chomutov

Branky a nahrávky: 9. Šergl (Heldák, Martínek), 34. Matějka (Šteiner), 54. Kohút (Furch, Šmerha) – 5. Šišolák (Hřebíček, Köver), 25. Polák (Chlán). Rozhodčí: Nepomucký – Štěpánek, Žídek. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. Střely na branku:43:29. Diváci: 46. Průběh utkání: 0:2, 3:2.

Sestavy

Slavia

Šorf – Hejda, Antoš, Štibingr, Vobořil, Stark, Melovič, Valík – Furch, Kohút, Šmerha – Matějka, Šteiner, Heldák – Šilhan, Šergl, Marek – Jaša, Nedorost, Martínek.

Chomutov

Běhula – Buchtela, Kleiner, Novák D., Studený, Novák A., Procházka, Hajič – Köver, Bajer, Polák – Hřebíček, Chlán, Kulich – Tůma, Šeliga, Šišolák – Šilar, Adámek.

Strhující zápas se šťastným koncem. Takové bylo páteční střetnutí slávistických juniorů se stejně starými hokejisty Chomutova Přestože sešívaní po pětadvaceti minutách prohrávali už 0:2, dokázali ještě ve stejné třetině srovnat krok a v té následující průběh duelu zcela otočit. Rozhodující branku zaznamenal šest minut před koncem Kohút. Slávisté získali plný počet bodů a navíc cenný skalp - Pirátům oplatili porážku z minulého zápasu.

Sešívaní na svého soupeře ze severu Čech doslova vlétli a v prvních pěti minutách zápasu diktovali tempo hry. Pak ale přišla těžká rána. Pirátům se podařilo z ojedinělé akce vsítit vedoucí gól. Přesně v čase 05:00 překonal Šorfa v domácí svatyni Ondrej Šišolák. Ten využil chvilkového tlaku svého týmu a po nepovedené střele spoluhráče Nováka se o pár vteřin později prosadil.

Přestože se červenobílým směrem dopředu dařilo a neustále ohrožovali hostující klec, do pedálu šlápli i Chomutovští a vršovická hala mohla sledovat atraktivní hokej nahoru dolů. Výsledek však dlouho hovořil pro hostující celek, obzvlášť od 25. minuty, kdo Piráti navýšili skóre. Po přihrávce Chlána napřáhl z mezikruží Tom Polák, který nekompromisní ranou propálil Šorfa mezi betony.

O čtyři minuty později už se ale hlasitě přihlásili o slovo červenobílí. Slavia sevřela Piráty v jejich obranném pásmu a směle kombinovala. Pokus Jana Šergla z oblasti mezi kruhy nejdříve rozvlnil jen boční síť Běhulovy klece, po následné akci už stejný hráč uspěl a snížil na 1:2.

Ve 34. minutě bylo v Edenu ještě veseleji. David Matějka dostal dobrou přihrávku za obranu a vydal se po pravé straně rychle na zteč, z blízkosti vrcholu pravého kruhu pak zacílíl přízemní ranou na hostující branku – a kotouč propadl až za brankovou čáru.

Šorf se pak musel mezi třemi tyčemi hodně ohánět, aby si hosté nevzali vedení zpět, v soubojích proti chomutovských hráčům ale pokaždé uspěl a do kabin odcházely oba celky za vyrovnaného stavu. V závěrečném dějství se obě mužstva snažila zuby nehty urvat výhru. Na jedné straně předvedl vynikající zákrok Šorf, jenž lapil pomocí lapačky prudký projektil z mezikruží.

Na druhé ho však Běhula nenapodobil. Na chomutovského brankáře vyrazila v rychlém kontru dvojice slávistů, párkrát si vyměnila puk, který se dostal až k Davidu Kohútovi, který tvrdou ranou poslal kotouč do horní části branky Pirátů. Ti se ještě v závěru snažili vyrovnat, to už se jim ale nepodařilo a z Edenu odjíždějí s prázdnou.

Ohlasy trenérů

Milan Antoš (HC Slavia Praha):„Byl to pro nás těžký a stěžejní zápas. I když už jsme prohrávali 0:2, dokázali jsme vyhrát. Velké potěšení a skvělý výkon celého týmu.“

Jaroslav Beck (Piráti Chomutov):„Parádní, těžký a vyrovnaný zápas. Oba týmy chtěly vyhrát, my jsme udělali jednu chybu navíc. Sice jsme vedli o dva góly a mohli vedení udržet, ale domácí byli v určité fázi hry možná trochu šťastnější. Musíme se snažit o body v dalším zápase. Uvidíme.“

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více