Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
2.12.2017

Špatný začátek a už se to vezlo. Slavia v Budějovicích nebodovala

28. kolo, sobota 2.12.2017, Č. Budějovice - Slavia
Č. Budějovice
4:2
2:0, 2:1, 0:1
Slavia

Branky a nahrávky: 3. Kutlák (M. Bárta, Vampola), 5. Rob (Nedorost, Vampola), 30. Dostálek (Čermák, Vampola), 36. Pajič (Nedorost, M. Bárta) – 38. Šafránek (Jankovský, Krejčík), 59. Šagát (Pohl, Doležal). Rozhodčí: Kostourek, Vokral – Jílek, Šperl. Vyloučení: 10:8, navíc Krliš (SLA) 10 min. OT. Využití: 2:0. Diváci: 6421. Střely na branku: 37:17. Průběh utkání: 4:0, 4:2.

Sestavy

Č. Budějovice

Kváča – Kutlák, Kachyňa, Pavlin, Pýcha, Fillman, Vráblík – M. Bárta, Pajič, Nedorost – Dostálek, Vampola, Čermák – Vlček, Rob, Jonák – Doktor, Galamboš, Heřman

Slavia

Polívka (5. Frodl) – J. Drtina, J. Novák, Barák, Pohl, Kasík, A. Růžička – Z. Doležal, Račuk, Nedvídek – Jankovský, Šafránek, L. Krejčík – M. Kadlec, Šagát, Kubica – Heldák, Krliš, Šmerha

Do Budvar arény přijeli sešívaní i s novou posilou do obrany. Ani Jan Pohl ale neodvrátil nepovedený vstup do zápasu. Motor hned v úvodu dostal výhodu dvojnásobné přesilové hry, v níž vstřelil dvě branky. To Slavii srazilo a Jihočeši své vedení ještě navýšili. Sešívaným se sice povedlo snížit, ale trefy Šafránka a Šagáta na výhru nestačily a vítězná série červenobílých tak na jihu Čech skončila.

Bum! Bum! Slavia začala v Českých Budějovicích hrůzostrašně. Po faulech Krliše a Baráka hrál Motor hned zkraje utkání dvojnásobnou početní výhodu a prosadil se v ní hned dvakrát.

Nejdříve mířil přesně z vrcholu kruhu Zdeněk Kutlák a v pokračující klasické přesilovce našel Nedorost na středu hřiště volného Luboše Roba, jenž donutil gólmana Polívku přepustit místo kolegovi Frodlovi.

Ani ten ale neměl klid. V 10. minutě za ním totiž zazvonila po Vlčkově dobré ráně horní tyč.

Na straně Pražanů byl nejvíc vidět útočník Kadlec. Ten nejprve v první třetině v dobré střelecké pozici mezi kruhy přestřelil. Po přestávce se pak ocitl v roli nahrávače, když na sebe v přečíslení navázal jediného obránce Jihočechů a vyslal do úniku spoluhráče Kubicu, který ale na Kváču nevyzrál.

Motor šlapal a utekl slávistům na čtyři góly

Skóre se tak měnilo na druhé straně. Ani Frodl totiž čisté konto v Budvar aréně neudržel. Čermák zatáhl puk do útočného pásma, přihrál do tandemu Vampolovi, jenž našel Vlastimila Dostálka a ten se blýskl povedeným bekhendovým blafákem.

A nezůstalo jen u toho. O chvíli později vysunul Kutlák do středního pásma Nedorosta. Ten přenechal puk do tandemu na Roka Pajiče, který si kotouč potáhl na levou stranu a přesnou střelou do šibenice zvýšil na 4:0.

Pár sekund nato zvonila za Frodlem tyč po Jonákově střeleckém pokusu. Sešívaní byli opravdu pod velkým tlakem, ale nakonec se jim přece jen povedlo snížit. David Šafránek, kterého našel před brankou přesným pasem Jankovský, nic nevymýšlel a z první zametl puk za Kváču.

Na Šafránka mohl navázat krátce po přestávce Krliš, který se řítil na domácího brankáře úplně sám, jenže ten jeho pokus vyrazil pravým betonem.

Na rozdíl dvou branek snížil až Martin Šagát, jenž dostal puk do jízdy, položil si Kváču a zkušeně zakončil. Vzápětí mohl vsítit pátou branku Motoru Čermák, který se postavil k trestnému střílení. To ale neproměnil a skóre se už do konce duelu nezměnilo. Sešívaní se přesto vracejí z Českých Budějovic s nepořízenou.

Ohlasy trenérů

Luboš Rob (ČEZ Motor České Budějovice): „Čekali jsme těžký zápas, protože posledních pět zápasů Slavia vyhrála a je ve formě. Byl to navíc přímý souboj o čelní pozice tabulky. Přesilovky byly velice důležité pro vývoj celého utkání a nám se povedlo proměnit hned první dvě. Pomohlo to sebevědomí hráčů, jelikož se nám v nich dříve nedařilo. Hosté své šance i díky Kváčovi nezužitkovali. Čtyřgólové vedení už bylo pro soupeře těžké zvrátit.“

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): „Věděli jsme, že Budějovice jsou doma nesmírně silné a ještě tady neprohrály. Snažili jsme se na zápas připravit, ale největší chyby přišly hned na začátku, kdy jsme naší nedisciplinovaností nabídli domácím přesilovku pět na tři a hned potom pět na čtyři. Tyto okamžiky daly utkání ráz – nás to zmrazilo a soupeř ožil. Snažili jsme se dostat do hry, jenže na góly jsme se oproti produktivnímu Motoru nadřeli.“

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více