Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
6.12.2017

Mocný finiš nestačil! Prostějov si z Edenu veze výhru

29. kolo, středa 6.12.2017, Slavia - Prostějov
Slavia
1:2
0:0, 0:2, 1:0
Prostějov

Branky a nahrávky: 50. Ryzák (TS) – 24. Dvořáček (Rudovský), 27. Dvořáček (Venkrbec, A. Holík). Rozhodčí: Grech, Sýkora – Rubáš, Tvrdík. Vyloučení: 2:6. Využití: 0:1. Diváci: 616. Střely na branku: 37:20. Průběh utkání: 0:2, 1:2.

Sestavy

Slavia

Frodl – Barák, Pohl, Kasík, A. Růžička, Ryzák, Kolařík (C) – Z. Doležal, Račuk, L. Krejčík – Jankovský, Šafránek, Nedvídek – M. Kadlec, Šagát, Kubica – M. Ondráček, Krliš, Šteiner.

Prostějov

Neužil – M. Drtina, D. Kolář, Havlík, A. Holík, Žovinec, Mikliš – L. Luňák (A), Divíšek (A), Nouza – Dvořáček (C), Venkrbec, Rudovský – Zabloudil, V. Meidl, Švec – Fiala, Voženílek, Prokeš.

Pevnost padla! Slávisté ve středečním duelu 29. kola WSM ligy nestačili na Prostějov a po šňůře domácích výher v Edenu po více než měsíci padli. Hostující výhru zrežíroval dvěma góly Dvořáček, který hned dvakrát během tří minut překonal Frodla. Slavia se nadechla k obratu až v závěrečném dějství, ani úspěšný nájezd Ryzáka, ani několik dalších šancí však k bodovému zisku nevedly. Po prohře na ledě Motoru tak sešívaní zapsali další porážku.

Studená sprcha! Tak začalo pro slávisty druhé dějství duelu s Prostějovem. Ačkoliv byli v úvodní dvacetiminutovce pro Jestřáby vyrovnaným soupeřem, nedokázali proměnit žádnou ze svých šancí. Hosté však v kabině seštelovali střeleckou mušku a po návratu na led během pouhých tří minut hned dvakrát rozvlnili síť za Frodlovými zády.

Nejprve pálil zcela přesně David Dvořáček, jenž využil výhodu přesilové hry a po závaru před domácí svatyní a několika neúspěšných pokusech svých spoluhráčů s přehledem zavěsil.

Vzápětí se David Dvořáček předvedl sešívanému publiku podruhé. Prostějovský útočník se v předbrankovém prostoru zmocnil kotouče a po pěkné kličce zakončil povedeným bekhendem.

O pár desítek vteřin později mohli jít Jestřábi do trháku. Na Frodla se hnali Voženílek s Prokešem, jejich únik do dobré šance však překazil výborným obranným zákrokem Kasík. Následně se Prostějov dopustil série faulů a slávisté dostali dlouhou výhodu přesilovky. Zhruba tři minuty dokonce mohli těžit z dvojnásobné početní výhody.

Ani při oslabení soupeřových palebných sil ale nedokázali překonat výtečného Neužila v hostující kleci. V závěru třetiny navíc přišla další příležitost Moravanů. Ti už pomalu zvedali ruce nad hlavu, Frodl utnul jejich radovánky úspěšným zásahem.

A soupeřovy snajpry znemožnil i v úvodu závěrečné periody. Po jedné ze střel už kotouč klouzal za brankovou čáru, maskovaný muž v sešívaných barvách však dokázal situaci zachránit.

Když časomíra odkrojila ze zápasu takřka padesát minut, rozjel se na prostějovskou branku Marek Ryzák. V rozhodujícím momentu ho však zahákoval Prokeš a rozhodčí nařídil trestné střílení. Slávistický obránce ukázal klid na hokejce a zacílil přímo do horního rohu Neužilovy svatyně.

O chvíli později se vydal na výlet do útočného pásma Moravanů zadák Pohl. Dobrá individuální akce mohla skončit gólem, do střely se ale položilo hned několik prostějovských hráčů a nikdo ze slávistů se nedostal k dorážce. Na samotném konci domácí odvolali brankáře a zkoušeli to v šesti. Ani tak na prostějovské obránce nevyzráli.

Ohlasy trenérů
p>Jan Srdínko (HC Slavia Praha): „Pro nás to bylo zklamání. Měli jsme špatný vstup do zápasu, chyběl nám pohyb. Prakticky první střela na bránu soupeře byla až v sedmé minutě. Pak se to zlepšovalo, ale asi největší rozdíl byl v tom, že jsme měli dost přesilovek na to, abychom z toho dali gól. Sehráli jsme je ale trestuhodně, a to byl rozhodující faktor pro vývoj zápas. Nedali jsme góly, jeden jeden z nájezdu. A to je málo. “

Jiří Vykoukal (LHK Jestřábi Prostějov): „Myslím si, že jsme v první třetině hráli velice dobře. Plnili jsme to, co jsme chtěli. Do druhého dějství jsme vstoupili špatně a soupeř byl lepší. Pak jsme to ale odmakali, Byly tam sice zbytečné fauly, ale oslabení se nám povedlo ubránit. V závěru jsme očekávali tlak domácích. Udělali jsme jednu chybu ve středním pásmu, slávisté se dostali do přečíslení a bylo z toho trestné střílení. Nakonec jsme to ubojovali a jsme rádi, že si odvážíme tři body. “

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více