Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
9.12.2017

Z Kadaně jenom s bodem. Domácí rozhodli v prodloužení

30. kolo, sobota 9.12.2017, Kadaň - Slavia
Kadaň
3:2p
0:0, 1:1, 1:1 - 1:0
Slavia

Branky a nahrávky: 39. Blaha (Hejcman, Havlíček), 52. Hlava (Chlouba, Chrpa), 61. Trefný (TS) – 35. Nedvídek (Z. Doležal, Ryzák), 53. L. Krejčík (Kasík, Jankovský). Rozhodčí: Škrobák, Kostourek – Belko, Kokrment. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. Diváci: 412. Střely na branku: 34:43. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Sestavy

Kadaň

Pavlát – Trefný, R. Černý, Blaha, Šefl, Kadeřávek, Szathmáry – Krejčiřík, Kůs, Hlava – Chrpa, Chlouba, J. Müller – Wágner, Rindoš, O. Procházka – Havlíček, Hejcman, Šťovíček

Slavia

Frodl – Barák, Pohl, Kasík, A. Růžička, Ryzák, Kolařík, Šmíd – Z. Doležal, Račuk, Nedvídek – Jankovský, Šafránek, Krejčík – Kadlec, Šagát, Krliš – Ondráček, Kubica

Ani na ledě Kadaně se slávisté nedokázali vrátit na vítěznou vlnu. I když se po brance Nedvídka ujali na severu Čech vedení a dál byli lepším týmem, domácí se drželi zuby nehty. Nakonec dokonce zápas ve třetí třetině otočili, sešívaní ale srovnali na 2:2. Trhači pak rozhodli v prodloužení, kdy trestné střílení proměnil Trefný a na Slavii tak zbyl jenom bod. Za slávistické áčko si připsal první start junior Vojtěch Šmíd.

Kadaň trápila Slavii už v první třetině. Tu sice slávisté vyhráli na střely 13:8, šance ale byly na obou stranách. František Wágner byl před Frodlem úplně sám, ale na sešívanou jedničku si nepřišel.

Ten samý hráč Kadaně ještě před tím vyrobil velkou chybu, po které měl největší šanci Slavie Kadlec. Ani on ale pověst střelce nepotvrdil, když poloprázdnou branku přestřelil.

V polovině zápasu hosté utahovali Kadani prostor k dýchání. Nejprve se v šanci objevil Račuk, ale betony Pavlát nepřehodil. Následně skóre neotevřel ani ve velké šanci pálící Ondráček.

Věci se tak začaly dít až ve 35. minutě. Lukáš Nedvídek protrhl střelecké trápení Slavie, když si počkal před brankou na přihrávku Doležala a přesnou střelou k levé tyči zavěsil.

Místo aby se sešívaní dostali ještě více na koně, přišel pravý opak. Chrpu sice brankář Frodl ve velké šanci ještě vychytal, 39. minuta už ale přinesla srovnání Kadaně. Lukáš Blaha si nabruslil mezi kruhy a dělovou střelou nedal Frodlovi šanci.

Zápas byl dál vyrovnaný a domácí nebezpečně hrozili. Nakonec dokonce po přestávce otočili vývoj utkání. Nicolas Hlava si po rychlém protiútoku počkal před brankou, kde bekhendem zasunul puk do prázdné klece.

V 52. minutě to tak se Slavii vypadalo bledě, ani ne za minutu ale domácí opět usadil Lukáš Krejčík, který skvěle tečoval střelu Kasíka od modré a bylo tak znovu srovnáno – 2:2.

Následně pak měli sešívaní dvě velké šance utkání rozhodnout a odvézt si tři body. Ani napodruhé nevyzrál na Pavláta v samostatném nájezdu Kadlec – tentokrát zkusil bekhendovou kličku. Neuspěl ani Račuk, který se snažil důrazně prosadit na brankovišti.

Kadaň si tak oddychla a šlo se do prodloužení. To dopadlo pro Slavii velice smolně. Hned po 32 sekundách byl při úniku faulován Jakub Trefný, kterému rozhodčí dopřáli trestné střílení. Obránce domácích pak překvapil Frodla lehkou střelou mezi betony a bylo rozhodnuto. Slavia si z Kadaně odveze jenom bod za porážku v prodloužení.

Ohlasy trenérů

Miroslav Buchal (SK Trhači Kadaň): „Pěkné, bojovné utkání. Slavia je silný soupeř, ale dá se říci, že kluci splnili, co měli. Dobrá obrana, přechod do útoku, aktivní přístup, byť jsme dali „jen“ tři góly, jeden z nájezdu v prodloužení. Těch šancí jsme tam ale měli neskutečně. Samozřejmě soupeř taky, Pavlát chytal excelentně. Myslím si, že už se to muselo konečně protrhnout, abychom získali konečně nějaké body a můžu říct, že to bylo super utkání.“

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): „Je to pro nás samozřejmě zklamání. Chtěli jsme bodovat za tři body, to se nám nepodařilo. Nebyli jsme spokojeni ani s předvedenou hrou, nehráli jsme dobře ani přesilové hry a to byl obrázek celého zápasu. Někteří hráči si neplní povinnosti, které by si během hry měli plnit.“

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více