Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
15.9.2017

Skvělý obrat! Starší dorost přetlačil Liberec v nájezdech

3. kolo, pátek 15.9.2017, Slavia - Liberec
Slavia
5:4sn
2:3, 1:1, 1:0
Liberec

Branky a nahrávky: 6. Brož (Hradil, Kižlin), 8. Štibingr (Holý, Hradil), 33. Hradil (Brož, Petrák), 60. Antoš (Hradil, Brož), rozh. náj. Houška – 4. Žemba (Rychlovský, Had), 14. Rychlovský (Had, Kotyza), 20. Hájek (Šeliga), 23. Šeliga (Maťátko, Hájek). Rozhodčí: Šindel – Jelínek, Pešek. Vyloučení: 6:5. Využití: 2:1. Diváci: 78. Střely na branku: 40:32. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:4, 5:4.

Sestavy

Slavia

Málek – Fiala, Mareček, Štibingr, Zderadička, Macek, Antoš, Holý, Srdínko – Brož, Kižlin, Havrda, Křenek, Hradil, Hasil, Turek, Vaniš, Janča, Houška, Petrák

Liberec

Zajíček – Adamec, Šuráň, Bieniek, Nikolič, Žůrek, Škorec, Had, Ira – Rychlovský, Maťátko, Liška, Drábek, Křepelka, Vomáčka, Hájek, Kotyza, Žemba, Šafařovský, Šeliga

Slávisté slaví dva body po skvělém zápase proti Liberci. V první části se skóre přelévalo ze strany na stranu, nakonec si náskok vypracovali hosté a drželi ho téměř do konce. V poslední minutě ale srovnal po velkém závaru Milan Antoš a v samostatných nájezdech rozhodl Vladislav Houška.

Oba týmy vlétly do utkání bez váhání, a tak se v první části několikrát měnilo skóre. Liberci stačily necelé čtyři minuty, aby se dostali do vedení. V přesilové hře měl dostatek prostoru Jan Žemba, který si nabruslil před brankáře a po kličce přesně zakončil. Radost hostů ovšem netrvala příliš dlouho, už v 6. minutě se Jaroslav Brož dostal do útočného pásma a parádní ranou ke vzdálenější tyči srovnal.

O chvilku později bylo pro sešívané ještě veseleji, když v početní výhodě na modré čáře napřáhl Jan Štibingr, jehož střela skončila až v síti. Hosté se s nepříznivým stavem nechtěli smířit a ihned se tlačili za vyrovnáním.

Od modré čáry vypálil Had, před branku si ale ještě najel Jakub Rychlovský, který střelu svého spoluhráče tečoval mimo dosah gólmana. Když už se zdálo, že do kabin se půjde za nerozhodného stavu, vybojoval kotouč Šeliga a včas ho naservíroval volnému Matěji Hájkovi. Ten se z první opřel do puku a Málka prostřelil mezi betony.

V úvodu druhé část se Bílí Tygři dočkali navýšení vedení. Rychlou kombinaci na jeden dotek zakončil mimo dosah brankáře Dominik Šeliga. Několik následujících minut se oba celky přetahovaly o každý puk a ani jeden z gólmanů nemusel delší dobu zasahovat.

To se změnilo ve 33. minutě, kdy se do odraženého kotouče opřel Damien Hradil. Slávisté ještě ve druhém dějství byli několikrát velmi blízko srovnání, Turek, Brož ani Kižlin ve svých vyložených příležitostech neuspěli.

Stejně si vedli červenobílí i skoro celý zbytek duelu. V poslední minutě se to ovšem změnilo, Pražané odvolali Málka a v šesti vytvořili obrovský tlak. V rozhodující moment se dokonce všichni hráči nastěhovali před libereckou branku, kde se nejlépe zorientoval Milan Antoš.

Prodloužení vítěze neurčilo, rozhodovat se tak muselo v samostatných nájezdech. Jako první liberecký Adamec, na kterého ihned odpověděl Štibingr. Až do páté série si pak skvěle vedli brankáři, což změnil Vladislav Houška, který tak rozhodl o slávistickém vítězství.

Ohlasy trenérů

Josef Beránek (HC Slavia Praha): „Celý zápas hodnotím kladně, začali jsme velmi dobře, ale pak jsme si to zkomplikovali. Naší lehkovážností jsme soupeři dovolili zbytečné góly. Jsem rád, že jsme ukázali velkou touhu a vrátili jsme se zpět do utkání. To, že jsme pak vyhráli nájezdy, už je taková třešnička na dortu.“

Jiří Peřina (Bílí Tygři Liberec): „Hrál se vyrovnaný hokej ve vysoké kvalitě. Ve starším dorostu jsem moc lepších utkání neviděl. Soupeř byl šťastnější a k výhře mu gratulujeme.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více