Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
28.10.2017

Divoké utkání pro Slavii! Starší dorost přestřílel Mladou Boleslav

16. kolo, sobota 28.10.2017, M. Boleslav - Slavia
M. Boleslav
4:7
3:3, 0:2, 1:2
Slavia

Branky a nahrávky: 3. Šípek (Dotter), 20. Šípek (Čermák), 20. Dotter (Dobša), 60. Schulz (Červenka, Sýkora) – 11. Houška (Fiala, Holý), 11. Holý, 13. Křenek (Štibingr), 21. Klapka (Všetečka), 30. Hradil (Štibingr, Holý), 42. Houška (Hradil), 45. Klapka (Křenek, Macek). Rozhodčí: Folk – Holada, L. Sýkora. Vyloučení: 7:12. Využití: 1:1. Diváci: 110. Střely na branku: 44:34. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 3:3, 3:7, 4:7.

Sestavy

M. Boleslav

Mašek (10. Dusil) – Klikorka, Sýkora, Dotter, Beneš, Červenka, Hovorka, Imlauf – Vasilev, Schulz, Simon, Šípek, Dobša, Zajíček, Novák, Moucha, Čermák, Švec, Moravčík

Slavia

Málek – Fiala, Mareček, Štibingr, Zderadička, Macek, Antoš, Holý – Kižlin, Všetečka, Havrda, Křenek, Hradil, Hasil, Vlček, Turek, Vaniš, Houška, Petrák, Klapka

Velmi důležitý zápas mají za sebou slávističtí starší dorostenci. Ti stále bojují o postup do lepší nadstavbové skupiny a zároveň jistotu účasti v play-off. Jedním z přímých konkurentů jsou právě Středočeši. Sešívaní sice nezačali dobře, pak ale skóre otočili a kromě menšího zaváhání na konci první části si v klidu dokráčeli k vítězství. Na druhé příčce skupiny B tak navýšili náskok na třetí Liberec na pět bodů a na čtvrtou Mladou Boleslav dokonce na sedm bodů.

Šťastněji do utkání vkročili domácí hráči, již ve třetí minutě zápasu tečoval letící puk za Málkova záda Jakub Šípek. Sešívaní se ale nevzdali a v polovině úvodní třetiny předvedli famózní obrat, skóre na svou stranu strhli za pouhých deset sekund! O vyrovnání se bojovností a pohotovostí postaral Vladislav Houška, na dva jedna zvýšil hned vzápětí ranou od vlastní střídačky Ondřej Holý.

A aby toho nebylo málo, neuběhly ani dvě minuty a Pražané vedli již o tři branky! Krásné zakončení pod beton domácího Dusila předvedl Lukáš Křenek. Bláznivý zápas okořenil faul sešívaných v devatenácté minutě, po kterém měl boleslavský Simon možnost skórovat po trestném střílení. Proti jeho pokusu se však vytáhl sešívaný strážce svatyně a díky perfektnímu reflexu ukryl kotouč do své lapačky.

I přes to však slávisté neodjížděli do kabin v nejlepším možném rozpoložení. Tak jako Slavii, i Mladé Boleslavi se podařilo vsítit hned dva góly během několika sekund. První, v polovině dvacáté minuty, vstřelil po rychlém přečíslení sešívané obrany Jakub šípek, druhý zapsal prudkou ranou od modré Samuel Dotter.

Druhé dějství začalo ve stejném duchu jako divoká první třetina. Hned v jeho první minutě překonal domácího Dusila prudkou ranou z mezikruží Adam Klapka a slávisté šli opět do vedení. Od tohoto momentu se dařilo již pouze Pražanům. V polovině zápasu se totiž dostal do úniku Damien Hradil a přesnou střelou pod víko nedal domácímu maskovanému muži žádnou šanci.

Postupem času se utkání začalo poněkud vyostřovat, vidět jsme mohli pěstní šarvátku vítězného Holého s domácím Šípkem, i nemalý počet dvouminutových trestů za nejrůznější prohřešky. Slavii se však domácím rozhodit nepovedlo, dvěma slepenými góly v úvodu závěrečné periody strhli sešívaní vítězství definitivně na svou stranu. Nejprve se u levé tyče Dusilovy svatyně prosadil Vladislav Houška, druhý gól si posléze díky pohotovému zakončení připsal Adam Klapka. Domácí se již zmohli pouze na kosmetickou úpravu skóre, na konečných 4:7 snižoval Michael Schulz.

Ohlasy trenérů

Jiří Zörkler (BK Mladá Boleslav): Abnormálně se nám tento víkend nevyvedl. Vůbec si nemyslím, že by kluci nechtěli, ale prostě se to pokazilo. Bohužel se nám teď vůbec nedaří.

Josef Beránek (HC Slavia Praha): Pro nás to jsou velice důležité tři body. Začali jsme dobře, potom jsme měli špatný konec první třetiny. Naštěstí se nám povedlo dohrát utkání dobře a zvítězit.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více