Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
16.11.2017

Starší dorost zničil Spartu, pěti góly zazářil Klapka!

19. kolo, čtvrtek 16.11.2017, Slavia - Sparta
Slavia
7:3
2:1, 1:1, 4:1
Sparta

Branky a nahrávky :2. Klapka, 17. Turek (Srdínko), 36. Turek (Křenek), 46. Klapka (Havrda), 48. Klapka (Zderadička), 52. Klapka, 56. Klapka – 7. Bureš (Pšenička, Havlín), 28. Havlín (Klapka, Vitouch), 51. Dani (Bureš, Prchal). Rozhodčí: Nepomucký – Zháňal, Vodák. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 41. Střely na branku: 32:37. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 5:2, 5:3, 7:3.

Sestavy

Slavia

Málek (Pánek) – Fiala, Mareček, Štibingr, Zderadička, Macek, Antoš, Srdínko, Holý – Kižlin, Všetečka, Havrda, Křenek, Hradil, Hasil, Vlček, Turek, Vaniš, Petrák, Klapka

Sparta

Mičán (Švehlák) – Bureš, Najman, Tůma, Havlín, Prchal, Vorobjev, Pika, Lis, Klapka – Prymula, Pšenička, Kasanda, Dani, Obadal, Flídr, Smola, Čech, Vitouch

O postavení v tabulce bylo dávno rozhodnuto, přesto poslední zápas základní části proti Spartě tradičně nepostrádal náboj. Po třech předchozích vyrovnaných duelech ale fanoušci v Edenu viděli kanonádu slávistů zejména v poslední třetině, ve které se čtyřmi góly blýskl Adam Klapka, který společně s jedním zásahem z první třetiny nasbíral těžko uvěřitelných 5 branek a výrazně přispěl ke konečnému vítězství 7:3!

Vědělo se, že ozvláštněním už tak vždy speciálních duelů mezi oběma úhlavními rivaly bude souboj bratranců Klapkových, kteří oba oblékají dres jednoho z pražských klubů, až tak časný zásah jednoho z nich však nejspíš nečekal nikdo. Běžela teprve druhá minuta, když Adam Klapka spíše nazdařbůh vystřelil od modré a jeho střelu tečoval jeden z bránících hráčů tak dokonale, že puk přeletěl překvapeného Mičána a skončil až v síti.

Sparťané byli evidentně trochu opaření, postupně ale vyrovnali vysoké soupeřovo tempo a krásnou ranou z přesilovky vyrovnali zásluhou Jana Bureše. Ač byla rychlost hry na velmi nadprůměrné úrovni, žádný ze soků si nevytvořil výraznější příležitost. Téměř deset minut trvající styl hry přerušil nejprve Prymula, který však tváří v tvář Málkovi neuspěl, na druhou stranu útočící Štěpán Turek ale Mičána i s trochou toho štěstíčka Mičána překonal a do šaten tak šli za stavu 2:1 spokojenější červenobílí.

Do druhé části vstoupili holešovičtí aktivněji a jejich snaha o vyrovnání se záhy setkala s úspěchem poté, co nahození Tomáše Klapky dorazil za záda Ondřej Havlín. Tempo sparťanů však se vstřelenou brankou trochu opadlo a sešívaní se znovu začali cpát do střelby, což vyústilo nejprve v tutovku Vlčka, kterou ještě domácí útočník neproměnil, totéž však neplatilo o prakticky totožné situaci pár minut před sirénou, kdy přečíslení 2 na 1 i s notnou dávkou paní štěstěny využil Štěpán Turek. Znovu se tak na konci třetiny mohli radovat hokejisté s hvězdou na hrudi.

Třetí třetina byla jednou velkou one-man show Adama Klapky. Ten sice nejprve přihlížel tutovce Hradila, který sám na středu nezamířil přesně, následně ale dokonalým "vršovickým dloubáčkem" z backhandu přehodil Mičána a zvýšil na rozdíl dvou branek. O necelé tři minuty později už domácí čtyřiadvacítka slavila hattrick, když během dvaceti sekund dvakrát uháněl sám na gólmana a na druhý pokus jej i překonal. V tu dobu už to bylo 5:2 pro Slavii a málokdo pochyboval o tom, že si připíše třetí skalp svého rivala ze čtyř letošních zápasů.

Malou naději dal holešovickým Miroslav Dani, který taktéž z úniku prostřelil Málka, jenže znovu to byl Adam Klapka, který vrátil rozdíl zpět na tři branky, byť tentokrát bylo vidět, že chce v přečíslení ještě posunout na Všetečku - k jeho smůle si navrátivší se obránce srazil touš do vlastní klece a branka tak byla připsána jemu. A aby si definitivně zajistil prominentní pozici na seznamu sparťanských nočních můr, trefil se Adam Klapka ještě jednou a znovu to byla hokejová nádhera - jeho granát z hranice kruhu zapadl do brány po odrazu od břevna. A ačkoliv mu spoluhráči chtěli připravit ještě jednu gólovou radost v samotném záběru, hokejisté Sparty si jej už napošesté dokázali pohlídat - konečný stav se tak zastavil na skóre 7:3 pro sešívané.

Ohlasy trenérů

Josef Beránek (HC Slavia Praha): Velmi vyrovnaný a kvalitní zápas, a to i přesto, že už oba týmy měly zajištěný postup. Šlo hlavně o to, kdo vstřelí více branek, naštěstí jsme dnes měli střeleckou formu a díky tomu jsme ti šťastnější byli my, za což jsme samozřejmě rádi. I pro hráče to musel být kvalitní zápas, který je může posunout zase o něco dál.

Autor Tomáš Pauček
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více