Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
1.12.2017

Vyrovnání před koncem na výhru nestačilo, starší dorost podlehl Plzni

NAD3, pátek 1.12.2017, Slavia - Plzeň
Slavia
4:5sn
2:1, 1:2, 1:1 - 0:0
Plzeň

Branky a nahrávky: 3. Vaniš (Petrák, Fiala), 7. Hradil (Brož), 37. Havrda (Houška, Holý), 60. Houška (Holý, Brož) – 9. Kolda (Hajšman, Mužík), 29. Hasman (Procházka, Hajžman), 39. Princl (Procházka, Novák), 57. Princl (Kolda), rozh. náj. Hajšman. Rozhodčí: Škrobák – Svobodová, Špůr. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 51. Střely na branku: 35:32. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:4, 4:4, 4:5.

Sestavy

Slavia

Málek – Fiala, Mareček, Zderadička, Macek, Srdínko, Holý – Brož, Kižlin, Všetečka, Havrda, Křenek, Hasil, Hradil, Vlček, Turek, Vaniš, Houška, Petrák

Plzeň

Altrichter – Kaňák, Novák, Kovářík, Šilhán, Šiller, Staněk, Kremláček – Hajžman, Čech, Kolda, Princl, Kolář, Hajšman, Procházka, Lang, Hasman, Mužík, Adamec

Zápas se silnou Plzní byl hodně vyrovnaný, ani jeden z celků si nedokázal vytvořit jistý náskok. Úvod sice vyšel lépe sešívaným, dvoubrankovou ztrátu ale hosté bez větších problémů smazali. Ve třetí části pak Plzeň dala vedoucí trefu se štěstím, které se pak tři vteřiny před koncem přiklonilo i ke Slavii. Utkání tak došlo až do nájezdů, ve kterých se o trochu více dařilo Západočechům.

Bitvu s jedním z nejlepších celků po základní části začali sešívaní velmi dobře. Neuběhly ani tři minuty a Pražané se už radovali z vedení. Fialova rána od modré čáry sice byla nepřesná, puk se však po několika odrazech dostal mezi kruhy, kde stál Jiří Vaniš, který z otočky překvapil Altrichtera.

O chvilku později bylo z domácího pohledu ještě veseleji. U pravého mantinelu vybojoval kotouč Brož a v pravý čas našel Damiena Hradila, který se z první opřel do puku, díky čemuž propálil brankáře mezi betony.

Po další minutě mohlo být pro sešívané ještě lépe. Tentokrát se v obrovské příležitost ocitl Všetečka, ke kterému se odrazil puk po střele Hasila. Slávistický útočník si kotouč trochu potáhl, čímž se dostal až za povyjetého Altrichtera, ve velké rychlosti už ale nedokázal trefit odkrytou branku.

Západočeši se své první trefy v zápase dočkali také poměrně brzy. Už v 9. minutě sehráli přesilovou hru na jedničku, když po rychlé kombinaci pálil Matěj Kolda z mezikruží mezi betony Málka.

Na další změnu skóre se pak čekalo téměř dvacet minut. Hajžman z rohu našel Procházku, jehož rána sice skončila na tyčce, s dorážkou ale přispěchal Josef Hasman a Plzeň se radovala z vyrovnání.

Ne však na dlouho, v ponechané výhodě se totiž puk dostal na modrou čáru k Holému. Ten vyslal tvrdou ránu, kterou Altrichter jen vytěsnil před sebe, kde stál Houška, který ještě přihrál Maximu Havrdovi, a ten teprve zakončil a rozvlnil síť.

Do kabin ale červenobílí s vedením neodešli, v početní výhodě se totiž k odraženému kotouči dostal Marek Princl, na jehož zakončení byl Málek krátký. Blíže k vítězství pak měli hosté, když se pro sešívané po smolném odrazu prosadil volný Marek Princl podruhé v zápase.

Závěr třetí periody byl hodně hektický. Slávistická střídačka dostala dvouminutový trest za špatné střídání, jelikož Málek si cestu na střídačku rozmyslel, aby zabránil letícímu puku v cestě do prázdné klece, a zároveň do hry zasáhl už i šestý hráč v poli. V oslabení tak Pražané ještě zkusili hru bez brankáře a vyplatilo se, nahození Vladislava Houšky zapadlo do sítě tři skundy před koncem.

Prodloužení vítěze nepřineslo, a tak se rozhodovalo v samostatných nájezdech. V nich se o kousek lépe dařilo hostům, když ze čtyř pokusů skončila gólem polovina, ze strany Slavie se radoval jen jeden střelec z pěti. Rozhodujícím autorem nájezdu byl pak Kamil Hajšman.

Ohlasy trenérů

Josef Beránek (HC Slavia Praha): „Z mého pohledu se odehrál velmi kvalitní výkon, ke kterému skvělými výkony přispěly oba týmy. Přestože jsem během zápasu nebyl s některými situacemi z naší strany spokojený, z celkového výkonu jsem spokojený.“

Ivan Vlček (HC Plzeň 1929): „My jsme nzachytili začátek zápasu, kdy jsme poměrně hladce prohrávali o dvě branky. Následně jsme se zlepšovali a po zásluze jsme skóre otočili. V závěru třetí třetiny jsme pak selhali. Dostat gól při vlastní přesilovce, ještě k tomu tři sekundy před koncem, je prostě neomluvitelné. V nájezdech už je to z velké části o štěstí a toho jsme tentokrát měli asi o kousek více.“

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více