Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
18.3.2018

Sen se rozplynul! Slavia po boji padla i počtvrté a končí

SF4, neděle 18.3.2018, Slavia - Karlovy Vary
Slavia
0:3
0:0, 0:2, 0:1
Karlovy Vary

Branky a nahrávky: 25. Stloukal (Skuhravý), 40. T. Rachůnek (Balán, Podlipnik), 60. Flek (Skuhravý). Rozhodčí: Doležal, Petružálek – Beneš, Štofa. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:1. Diváci: 1985. Střely na branku: 34:26. Průběh utkání: 0:3.

Sestavy

Slavia

Frodl – Barák, Pohl, J. Drtina, J. Novák, Kasík, J. Holý, Ryzák – Račuk, Šagát, M. Kadlec – L. Krejčík, Nedvídek, Z. Doležal – Jankovský, Šafránek, Šmerha – J. Doležal, Kubica, M. Ondráček.

Karlovy Vary

F. Novotný – Podlipnik, Šenkeřík, M. Rohan, Plutnar, Krejčí, Kovačevič, Pajk – T. Rachůnek, Balán, Flek – Stloukal, Kverka, Kohout – Osmík, Skuhravý, Gríger – O. Beránek, Tuominen, Vrdlovec.

Slávisté se i ve čtvrtém duelu s karlovarskou Energií rvali jako lvi, na vítězství a prodloužení série to bohužel nestačilo. V úvodu druhé třetiny otevřel skóre Flek a později na něj navázal Rachůnek. Slavia to v samotném závěru zkusila bez brankáře a zasypala Novotného salvou střel, hostující celek však využil výhodu prázdné klece a kapitán Skuhravý zpečetil skóre. Sešívaní tak po čtvrté prohře končí.

Přestože slávisté vtrhli na led s velkým odhodláním, byli to naopak hráči soupeře, kteří v úvodu diktovali tempo hry. Karlovarské snahy vyvrcholily v 6. minutě, kdy rozhodčí poslali poslali na trestnou Drtinu a Energie získala výhodu přesilovky. Sešívaní se však skvěle ubránili a nedovolili hostům, aby nabízenou výhodu využili.

Ve 14. minutě získala podobnou možnost i Slavia, na rozdíl od svého soka však ještě mohla inkasovat. Flek zkusil překvapit Frodla bekhendovou střelou zprava, jeho pokus ale červenobílou svatyni minul.

Obrázek hry se následně začal obracet. Šafránek se po chybě karlovarské obrany ocitl zcela sám mezi kruhy, Novotný ale jeho dělovku skvěle lapil. Následně pálil z podobné pozice Z. Doležal, ani on proti maskovanému muži neuspěl. Kasíkův pokus od modré zblokoval jeden z bránících beků.

Poprvé v sérii se tak po úvodní třetině odcházelo do kabin za bezbrankového stavu. Vyrovnané skóre ale nevydrželo v Edenu dlouho. V čase 24:51 se Karlovarští dostali do rychlého protiútoku, Skuhravý našel přesným pasem Petra Stloukala. Ten před odkrytou klecí nezaváhal a doklepl puk do sítě.

Následně hosté vystrčili drápky znovu. Flek se u pravé tyčky dostal k dorážce, ležícího Frodla však přehodit nedokázal. Poté vyrazili na zteč Kohout a Flek, druhý jmenovaný finální přihrávku mezi kruhy promáchl.

Dobrou pozici promarnil také Kohout, jenž pobídku od Tuominena tečoval mimo. Sedmnáct vteřin před sirénou uzmul kotouč v rohu Tomáš Rachůnek, zbavil se dvou obránců a nabruslil k sešívané kleci. V rychlosti si položil Frodla a sóloakci zakončil ranou k pravé tyči.

Zkraje třetí periody měl na holi snížení Kadlec, jeho střela z ostrého úhlu ale rozvlnila pouze boční síť. V 51. minutě se dostal do velké šance Krejčík, z levého kruhu však minul vzdálenější tyč.

Slavia se v samotném závěru snažila, co to šlo. Jako dárek navíc dostala výhodou dvou přesilovek za sebou. Hektická koncovka tak nabídla spoustu zajímavých možností, jak zápas ještě zdramatizovat. Kadlec se výborně natlačil do brankoviště, puk za Novotného záda ale procpat nedokázal.

Hostující celek navíc ještě jednou udeřil. Výhru i postup zpečetil brankou do prázdne klece Jakub Flek.

Ohlasy trenérů

Milan Razým (HC Slavia Praha): „Když prohráváte v sérii 0:3 a pořád se nic nedaří, tak je těžké to zlomit. V první třetině jsme se snažili, ale bohužel jsme z toho zase žádný gól nevytěžili. Vary nám sedmnáct sekund před koncem třetiny daly na 2:0 a pak už si to zkušeně pohlídaly. Tak jak nás překvapila rychlá série s Přerovem, nás zaskočil i rychlý průběh semifinále. Kluci ale ukázali velice solidní výkony. Chtěli jsme nějaký zápas urvat a hráči se statečně prali. Série se podle mě lámala v prvním zápase, kdy jsem po druhé třetině vedli 3:2. Třetí utkání jsme prohráli smolně, neměli jsme prostě ani to potřebné sportovní štěstí. Kluci se za své výkony ale stydět nemusí, nakonec to byla porážka se vztyčenou hlavou, i když série skončila hrozivě 0:4. Gratulujeme soupeři a přejeme mu hodně štěstí v baráži.“

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Máme radost, že jsme zvládli ukončit sérii v nejkratším možném termínu. Pro nás je to velká úleva, protože jsme věděli, že na nás čeká nesmírně těžký a kvalitní soupeř. Všechny zápasy byly neskutečně vyrovnané. Ten poslední krok je vždy nejtěžší a dnes se to ukázalo. Domácí na nás vlétli, v první třetině byli lepší a vytvářeli si šance, ale my jsme to ubojovali i díky Filipu Novotnému, který nás neskutečně podržel. Ve druhé části jsme srovnali krok. Byli jsme o trošičku lepší a dali jsme rozhodující góly. Ve třetí třetině jsme si spíše hlídali výsledek a nehráli tak aktivně. Bylo to těžké play-off, ale my jsme udělali všechno pro to, abychom zvítězili. Čeká nás baráž a my doufáme, že se dostatečně zregenerujeme a doléčíme drobná zranění, která jsme utrpěli v těchto tuhých bojích."

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více