Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
6.9.2018

Junioři na úvod extraligy těsně padli v Chomutově

1. kolo, čtvrtek 6.9.2018, Chomutov - Slavia
Chomutov
2:1sn
0:0, 0:0, 1:1 - 0:0
Slavia

Branky a nahrávky: 56. Lobodowski (Gut, Mežnar), rozh. náj. Ouřada – 47. Janča. Rozhodčí: Valenta – Jelínek, Malý. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. Diváci: 200. Střely na branku: 28:36. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Sestavy

Chomutov

Pavlát (Běhula) – Seemann, Kleiner, Váchal, Zeman, Beneš, Štochl, Mikulec – Lobodowski, Chlán, Ouřada – Koblížek, Gut, Koláček – Prokop, Pech, Mežnar – Jaroš, Vrhel.

Slavia

Vecka (Málek) – Duda, Štibingr, Zderadička, Macek, Antoš, Holý – Brož, Všetečka, Havrda, Křenek, Hradil, Hasil, Vlček, Kižlin, Labuzík, Janča, Petrák, Jágr.

Sešívaní junioři hráli na ledě Chomutova dobré utkání a ve třetí třetině se zaslouženě dostali do vedení. Jenže ani těsný náskok, ani velkou střeleckou převahu nakonec nevyužili. Domácí Piráti nedlouho do konce třetí části srovnali a vítězství si vzali v nájezdech.

Do úvodního střetnutí nové sezóny nastoupilo lépe domácí mužstvo. Po minutě a půl se dvakrát od modré čáry napřáhl Vít Seemann, jeho pokusy skončily v moci Daniela Vecky. Do další chomutovské příležitosti se probojoval Petr Chlán, jenž u pravé tyče našel jen beton přesouvající se ho brankáře Slavie.

Dvě minuty před vypršením úvodní dvacetiminutovky si Vecka připsal další velký zákrok. Střelou od modré se totiž opět prezentoval Seemann, jehož zakončení bylo sražené, a tak se k bekhendové dorážce procpal Jan Prokop, ale ani on nebyl úspěšný. O půl minuty později se mohli radovat sešívaní, když v brankovišti zavrávoral Dominik Pavlát. Jenže pirátská jednička rychle vstala a zasáhla proti střele Dávida Kižlina.

Po začátku druhé periody si najel oslavenec Josef Koláček do útočného pásma, kde našel najetého Michala Guta. Ovšem kapitán reprezentace do sedmnácti let zakončoval jen do betonu připraveného Vecky. V pětadvacáté minutě začala Slavia tlačit na pilu a hned se dostala do šance. Po střele Štibingra a zákroku chomutovského brankáře se ve výborné pozici objevil Tomáš Duda. Jeho pokus z mezikruží ale zamířil jen nad branku.

Téměř v polovině zápase chyboval za brankou jeden z domácích zadáků. Matěj Hasil na nic nečekal a najel si na hranici brankoviště, odkud bekhendem trefil jen hruď Dominika Pavláta. Běžela pětatřicátá minuta, když si za chomutovskou obranu najel Tomáš Labuzík, který v samostatném úniku zakončil jen do domácího brankáře.

Po padesáti vteřinách třetí části byl výborně na zadní tyči postavený Jakub Kleiner, jenž byl v obrovské příležitosti. Ovšem jeho střela z pokleku zamířila opět jen do betonu Daniela Vecky. Podobným zákrokem se o dvě minuty později připomněl Dominik Pavlát. Chomutovský gólman na střelu Robina Všetečky od levého mantinelu zareagoval. Na časomíře svítil čas 46:29, když se sešívaní dočkali úvodní branky. Kotouč mířil zpoza branky před brankáře Pirátů, kde se k němu dostal Jakub Janča, který se s obrovskou porcí štěstí prosadil - 0:1.

Téměř v polovině poslední dvacetiminutovky měl na holi vyrovnání Tomáš Koblížek, který dostal pěknou přihrávku od Kryštofa Ouřady. Ovšem prvně jmenovaný trestuhodně nepřekonal ležícího gólmana. Čtyři a půl minuty před koncem normální hrací doby se v přesilové hře dočkali Piráti vyrovnání. Od modré čáry vystřelil Michal Gut, do jehož pokusu na hranici brankoviště vložil hůl Peter Lobodowski. Daniel Vecka na změnu letu puku už nereagoval - 1:1.

Pětiminutové prodloužení vítěze nepřineslo, a tak bitva doputovala až do samostatných nájezdů. V nich rozhodl Kryštof Ouřada, jenž se rychle rozjel a svižnou střelou zápěstím nedal hostujícímu brankáři nejmenší šanci - 2:1

Ohlasy trenérů

Jan Šťastný (Piráti Chomutov): „Na začátek sezóny to bylo těžké utkání, čekal nás výborný soupeř. Chtěli jsme navázat na poslední dva výsledky z přípravných utkání. Duel byl hodně vyrovnaný a byl o prvním gólu. Bohužel jsme měli spoustu šancí, které jsme neproměnili. Ale věřili jsme, že jsme schopni a máme sílu na to, abychom utkání dotáhli minimálně na bod. Uhráli jsme to na týmové pojetí, na které chceme vsázet. Možná se díky tomu k nám trochu přiklonilo štěstí a v nájezdech jsme zvítězili. Musíme kluky jednoznačně pochválit.“

Tomáš Hamara (HC Slavia Praha): „Těžko se to hodnotí, protože jsme byli po celou dobu trochu lepší. Bohužel jsme neměli štěstí, aby nám tam něco spadlo. Samozřejmě jsme tomu nešli tolik naproti, bylo málo střel. Nevyužili jsme dvě přesilovky v prodloužení, to je v hokeji smrt. Zaslouženě pak Chomutovští vyhráli na nájezdy.“

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více