Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
8.9.2018

Junioři slaví první výhru, v nájezdech zdolali Kladno

2. kolo, sobota 8.9.2018, Slavia - Kladno
Slavia
4:3sn
2:1, 1:1, 0:1 - 0:0
Kladno

Branky a nahrávky: 8. Havrda (Holý), 17. Hradil (Holý, Brož), 39. Hradil (Brož, Málek), rozh. náj. Brož – 19. Rendla (Staněk, Zich), 32. Volráb, 44. Kvapil (Filip). Vyloučení: 7:6. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Průběh utkání: 2:1, 1:1, 0:0 - 0:0.

Sestavy

Slavia

Málek (Vecka) – Duda, Bureš, Zderadička, Macek, Steinocher, Holý – Brož (C), Všetečka, Havrda, Křenek, Hradil, Hasil, Vlček, Kižlin, Labuzík, Janča, Martinec, Petrák.

Kladno

Novotný (Jiroušek) – Kvapil, Staněk, Volrab, Šmatlák, Zíka, Zich – Kraus, Šimek, Hašek, Bernat, Bláha M., Bláha O., Husarik (C), Rendla, Filip, Štrombach, Čermák, Sachr.

Zatímco si mnozí dopřávali klidný sobotní oběd, junioři Slavie nastoupili v Edenu ke svému druhému zápasu v nové sezóně. A oproti úvodní prohře v Chomutově si tentokrát vedli úspěšněji a hostující kladenské Rytíře zdolali 4:3 po nájezdech. V základní hrací době zářil především dvougólový Damien Hradil, rozhodující nájezd proměnil kapitán Jaroslav Brož.

Druhý duel nedávno započaté sezóny odehráli v sobotu krátce po poledni junioři Slavie. V úvodním zápase ročníku prohráli na ledě Chomutova, tentokrát už se však mohli radovat.

Cesta k vítězství však vůbec nebyla snadná, přestože to tak mohlo po 17 minutách vypadat. Když totiž energii hýřící Damien Hradil proměnil v čase 16:43 druhou přesilovku sešívaných v řadě - čímž navázal na úvodní zásah Maxima Havrdy - vedli domácí už 2:0.

Ještě do konce úvodní dvacetiminutovky však snížil hostující Matyáš Rendla a ve 32. minutě jako blesk z čistého nebe udeřil střelou od modré Ondřej Volráb.

Sešívaní celkově diktovali tempo hry častěji, nicméně sem tam je musel svými až fantastickými zákroky zachraňovat Roman Málek. Ten hned po 20 sekundách třetí třetiny likvidoval obrovskou příležitost z hole Adama Zicha, jemuž chybělo jen málo, aby odpověděl na druhou branku Damiena Hradila z konce druhé dvacetiminutovky.

Kladno se však přece jenom dočkalo, a to hned o pár minut později díky tvrdé dělovce Jana Kvapila, který na modré nepřáhl a vymetl šibenici Málkovy svatyně.

Zbytek třetiny už patřil znovu červenobílým, kteří se už už v 51. minutě radovali z rozdílového gólu, aby hned nato zjistili, že ho rozhodčí kvůli úmyslnému kopnutí Tomáše Labuzíka neuznali.

Podruhé v sezóně tak oba týmy šly do regulérního prodloužení - zde stojí za to připomenout, že podle nových pravidel se prodloužení, případně nájezdy hrají v každém zápase.

To i přes rychlý a svižný hokej, který systém 3 proti 3 slibuje, žádné větší šance nepřineslo. V samostatných nájezdech pak za domácí uspěli kapitán Jaroslav Brož a Robin Všetečka, činil se i Málek a vychytal všechny čtyři nájezdníky soupeře.

Junioři Slavie tak ve svém druhém vystoupení získávají důležité dva body a ve skupině A juniorské extraligy jsou po nekompletním druhém kole na čtvrtém místě.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více