Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
15.9.2018

Výborně! Junioři získali všechny body proti Plzni

4. kolo, sobota 15.9.2018, Slavia - Plzeň
Slavia
3:2
1:1, 1:1, 1:0 - N 1:0
Plzeň

Branky a nahrávky: 1. Vlček (Všetečka), 33. Brož, 50. Vlček (Všetečka, Hasil), 62. Vlček (Všetečka) – 15. Eret (Malák), 34. Eret (Pour). Rozhodčí: Pavlovič – Ondráček, Kučera. Vyloučení: 2:4. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 71. Střely na branku: 42:26. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Sestavy

Slavia

Málek (Vecka) – Němeček, Duda, Bureš, Macek, Steinocher, Holý – Brož, Všetečka, Havrda, Křenek, Hradil. Hasil, Vlček, Kižlin, Labuzík, Janča, Martinec, Petrák

Plzeň

Kolář (Pilc) – Houdek, Novák, Lokajíček, Šilhán, Kovářík. Kremláček, Malák – Ženíšek, Kvasnička, Rohla, Poul, Slanina, Adamec, Malát, Procházka, Eret, Hasman, Princl

Junioři Plzně přijížděli do Edenu v pozici favorita – po třech kolech vedli tabulku extraligové skupiny A. Sešívaní mladíci ale zahráli skvěle, přidali dostatek důrazu a takřka po celý zápas byli lepším týmem. Nakonec Slavia ve třetí třetině rozhodla o své výhře 3:2 díky Šimonu Vlčkovi. Ten se následně trefil i v prodloužení, což Slavii zajistilo bonusový bod navíc. Před tím Vlček skóroval také hned v první minutě zápasu, takže si celkově připsal cenný hattrick.

Za hattrickem si šel sedmnáctiletý Šimon Vlček už od začátku – skóre zápasu otevřel hned v první minutě po přihrávce Všetečky.

Tahle dvojice pak dělala plzeňské obraně spoustu starostí a nakonec celý zápas rozhodla.

Plzni se ale před tím podařilo dvakrát dotáhnout. Hned během první třetiny se hosté dobře zvedli a několik minut Slavii přehrávali. Vypracovali si řadu šancí, načež se puku ujal nehlídaný Petr Eret a v 15. minutě prostřelil Málka ke vzdálenější tyči.

Po přestávce už ale zase na ledě vládli domácí hokejisti. Po pár sekundách hry nejdřív trefil Hasil horní tyč branky. I následné zapeklité situace Plzeň přežila, až se kotouče ujal ve 33. minutě Jaroslav Brož, který předvedl krásné hokejové představení. Nejdřív se obtočil kolem beků a pak střelou z úhlu mezi betony Koláře vrátil domácím vedení.

Sešívaní o něj ale hned vzápětí trestuhodně přišli.

Po necelé minutě totiž domácí hráči nešikovně ztratili puk na modré čáře, načež opět ujel Petr Eret, který i druhý samostatný nájezd na Málka proměnil v gól.

Domácí ale vůbec nic nezabalili, i když branka na 2:2 byla z pohledu vývoje třetiny docela nešťastná. Dál se ale sešívaní tlačili do útoku a bušili na brankáře Koláře.

Zápasové drama pak pokračovalo až do třetí třetiny. V polovině periody začali být zase lepší hostující hráči, kteří vyrobili několik nebezpečných situací u Málkova brankoviště. Sešívaní i s trochou štěstí vše přežili.

A pak přišli s finálním úderem. Na scénu se totiž zase vrátilo duo Vlček, Všetečka. Po dobrém napadání Hasila poslal v 50. minutě Všetečka puk na Šimona Vlčka, který vůbec na nic nečekal a z mezikruží rychlou střelou zavěsil.

Z toho už se Plzeňští nevzpamatovali. Nedokázali si do konce mače vytvořit soustavný tlak, naopak hattrick mohl uzavřít po další šanci Vlček. Slávističtí mladíci si nakonec celkem v klidu pohlídali vítězství 3:2.

Následně se šlo do prodloužení, které rozhodovalo o bonusovém bodu navíc. Aktivněji opět začali domácí hráči, drželi se na kotouči, za což byli brzy odměněni. Po střele Všetečky se k puku opět dostal Šimon Vlček a i když tísněn, dokázal puk doklepnout do prázdné branky a konečně zkompletovat hattrick. Slávistický útočník tím také získal pro domácí tým další bod k dobru.

Ohlasy trenérů

Pavel Kolařík (HC Slavia Praha): „Plzeň do tohoto zápasu ztratila jediný bod, o čemž jsme věděli a na zápase se dobře připravili. Naši kluci podali dobrý výkon. Byli aktivní, nebyli zalezlí, což se nám nakonec vyplatilo. Hráli jsme agresivně, napadali, stříleli, tak se musí v dnešní hrát. I v prodloužení jsme se udrželi na puku a rozhodli jsme.“

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Utkání bylo velmi vyrovnané. Museli jsme dvakrát dotahovat, což se nám podařilo, a nakonec rozhodovala jediná branka. V předešlém zápase se nám ji podařilo vstřelit, v tomto utkání bohužel ne. Pak už z naší strany nebyla síla výsledek zvrátit. Udělali jsme hodně chyb v obranném pásmu, Slavia hrála hodně agresivně, což nám dělalo problémy. Nedokázali jsme si s tím poradit. Chtěli jsme získat aspoň bod v prodloužení, ale bohužel tam bylo opět naše nedorozumění, které soupeř potrestal. Slavia vyhrála zaslouženě, i když zápas byl hodně vyrovnaný.“

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více