Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
22.9.2018

Juniorka nestačila na Chomutov, přesto bere bonusový bod

6. kolo, sobota 22.9.2018, Slavia - Chomutov
Slavia
2:5
0:1, 1:2, 1:2 - N 1:0
Chomutov

Branky a nahrávky: 38. Všetečka (Hradil), 46. Vlček (Všetečka), 64. Všetečka (Brož) – 9. Koláček (Koblížek, Mežnar), 23. Chlán (TS), 31. Chlán (Seeman, Štochl), 51. Gut (Mežnar), 60. Gut (Ouřada, Štochl). Rozhodčí: Bejček – Svoboda, Špůr. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. V oslabení:0:0. Diváci: 52. Střely na branku: 52:32. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:5.

Sestavy

Slavia

Málek – Němeček D., Bureš, Zderadička, Antoš, Srdínko, Holý – Brož, Všetečka, Havrda, Křenek, Hradil, Hasil, Vlček, Kižlin, Labuzík, Janča, Martinec, Petrák.

Chomutov

Pavlát – Váchal, Seeman, Zeman, Mikulec, Beneš, Jarý, Štochl – Vrhel, Chlán, Benda, Jaroš, Mežnar, Koláček, Lobodowski, Koblížek, Pech, Ouřada, Gut.

Slávističtí junioři nezačali duel s Chomutovem vůbec dobře a soupeř odskočil na rozdíl tří branek. Slavia však dokázala zabrat a snížit na rozdíl jediné trefy. I přes zvýšenou aktivitu domácích pak Piráti ještě dvakrát skórovali a zvítězili 5:2. Sešívaní ale získali alespoň bonusový bod za výhru v prodloužení, kterou vystřelil Všetečka.

Devátá minuta a první gól v sešívané síti. Přestože se v úvodu duelu mezi Slavií a Chomutovem hrálo vyrovnaně, byli to právě hosté, kdo dokázal prolomit nulu vstřelených branek na svém kontě.

Josef Koláček si vyměnil ve středu hřiště kotouč s Koblížkem a dostal se sám před brankáře Málka. Slávistického gólmana si nejprve položil a následně poslal kotouč mezi jeho betony.

O chvíli později mohli hosté skórovat znovu. Gut se prohnal středem hřiště a místo střely zvolil zadovku na jednoho ze svých spoluhráčů, který mu rychle přiklepl puk přímo před branku. Málek však proti jeho střele zblízka skvěle zasáhl.

Slávisté mohl vyrovnat zkraje prostřední periody, když se po přihrávce zpoza branky zkoušel prosadit Hasil. Pavlát však proti jeho dělovce z mezikruží stihl včas sklapnout betony. V čase 22:33 dostal Petr Chlán výborný pas za obránce a vydal se sólově před domácí klec. V jízdě se ho snažil zastavit Bureš, což se povedlo jen za cenu faulu a trestného střílení.

Faulovaný se ihned postavil ke kotouči a nájezd bez problémů proměnil. Poté měl šanci snížit Hasil, který se dostal do samostatného úniku. Jeho střela zápěstím šla mimo. Ve 29. minutě vyrazili na zteč Všetečka s Vlčkem. Prvně jmenovaný vypálil a Pavlát kotouč vyrazil jen k volnému Vlčkovi. Ten ihned zacílil do odkryté klece, chomutovský brankář se však stihl přemístit a skvěle slávistu vychytat.

V čase 30:15 se Petr Chlán dostal na modré k puku, rychle se přesunul před Málka a vlastní útočnou akci zakončil střelou k tyči. V závěru druhého dějství se domácím přece jen povedlo vsítit gól. Robin Všetečka se na pravém kruhu zmocnil kotouče, najel si lehce do mezikruží a prudkou dělovkou propálil Pavláta.

Na dostřel jediné trefy pak dotáhl Slavii Šimon Vlček, jenž využil skrumáže před chomutovskou brankou a doklepl puk za Pavlátova záda. Slávisté následně ještě přidali plyn a zasypali soupeřovu klec sprškou střel.

Přesto to byli Piráti, kdo opět pozměnil gólový účet zápasu. V průběhu 51. minuty se před domácí svatyní zjevil Michal Gut a tísněn protihráči doklepl odražený puk rovnou do sítě. Necelou půlminutu před sirénou navíc dali skóre definitivní podobu opět Chomutovští. Ti využili výhodu odvolaného brankáře a Michal Gut rozvlnil síť prázdné klece.

V základní hrací době sice padli, nakonec ale slávisté brali bonusový bod za výhru v prodloužení, kterou zařídil Robin Všetečka, který ujel všem protihráčům a zakončil povedenou kličkou.

Ohlasy trenérů

Pavel Kolařík (HC Slavia Praha): „Myslím si, že jsme možná byli opticky o trochu lepší a víc na puku. Ale soupeř byl dravější a měl větší tah na branku. Ke konci jsme zlepšili pohyb v jejich třetině a měli hráče gólmanovi na masce. Bohužel nám to tam ale zase napadalo. Bod navíc z prodloužení je dobrý, ale bohužel je to málo. “

Jan Šťastný (Piráti Chomutov):„Měli jsme od začátku výborný pohyb a zvládli jsme začátek, kdy byl soupeř nebezpečný. Chtěli jsme vstoupit do utkání a dát první branku, což se nám podařilo. V několika momentech nás pak podržel náš brankář. Domácím sice snížili, ale my nakonec pečetili do prázdné branky. Jsme spokojení, že odvážíme tři body a klukům chceme poděkovat.“

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více