Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
20.10.2018

Junioři popáté v řadě vítězní, obrat dokonal Brož

12. kolo, sobota 20.10.2018, Slavia - Kladno
Slavia
4:3sn
1:2, 0:1, 2:0 - 0:0
Kladno

Branky a nahrávky: 3. Brož (Hradil), 43. Kižlin (Janča, Fiala), 52. Brož (Hradil), rozh. náj. Brož – 9. Zíka (Volráb, Čermák), 14. Filip (Šmatlák), 22. Bláha O. (Bláha M., Veber). Rozhodčí: Jiří Velčovský – Tomáš Kučera a Josef Špůr. Vyloučení: 8:9. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 49. Střely na branku: 54:26. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 3:3, 4:3.

Sestavy

Slavia

Málek – Fiala, Duda, Bureš, Srdínko, Zderadička, Macek, Steinocher – Brož (C), Všetečka, Havrda, Křenek, Hradil, Hasil, Kižlin, Labuzík, Janča, Martinec, Petrák.

Kladno

Jiroušek – Kvapil, Staněk, Volráb, Šmatlák, Zíka, Veber, Zich – Šimek, Hašek, Bernat, Bláha M., Bláha O., Husarik (C), Rendla, Filip, Štrombach, Čermák.

Pátou výhru za sebou zapsali do tabulek junioři Slavie, kteří nakonec na domácím ledě dokonali obrat proti Kladnu a s 25 jsou nyní lídrem skupiny A juniorské extraligy. Pod vítězstvím 4:3 po samostatných nájezdech se dvěma góly a rozhodujícím nájezdem podepsal kapitán Jaroslav Brož.

Pátý zápas v řadě dnes po tuhém boji urvali junioři Slavie. Ve 12. kole je čekal soupeř, s nímž se letos už dvakrát střetli a proti kterému měli vyrovnanou bilanci výhry po nájezdech i porážky. A stejně jako na začátku září, i tentokrát urvali proti Kladnu vítězství 4:3 po nájezdovém rozstřelu.

Sešívaní vůbec nevstoupili do utkání špatně, už ve třetí minutě ujel v oslabení kapitán Jaroslav Brož a tvrdou střelou mimo dosah brankáře Jirouška otevřel gólový účet utkání.

Pak se ale ke slovu dostali do té doby nevýrazní Rytíři. Matěj Zíka tvrdou střelou od modré v deváté minutě vyrovnal a o pět minut později poslal hosty do vedení dorážkou na hranici brankoviště Matyáš Filip.

Obrat dokonal na nájezdy Brož

Radost nemohli mít červenobílí ani ze začátku druhé třetiny. Po 66 sekundách totiž využil tlak Kladenských z úvodu prostřední dvacetiminutovky Ondřej Bláha, na jehož střelu od odkryté branky neměl brankář Málek nárok.

Hra se v průběhu druhé třetiny přelévala ze strany na stranu, ale do více střeleckých pozic i šancí se dostávali sešívaní. Dlouho se jim ovšem nepodařilo překonat výborně chytajícího brankáře Jirouška.

Střeleckou nemohoucnost zlomil až ve 43. minutě, paradoxně po několika šancích hostů, David Kižlin, jemuž připravili pozici Janča s Fialou. Slávistický útočník se 17 na zádech tak nejen snížil na rozdíl jediného gólu, ale také zahájil stíhající jízdu domácích.

Ta skončila o necelých devět minut později, když Damien Hradil našel stříleným pasem od levého mantinelu najíždějícího si Jaroslava Brože, který svým druhým zásahem v zápase poslal utkání i přes napínavý závěr do prodloužení.

V tom se v brance činil Roman Málek, jenž v 62. minutě čelil přečíslení 3 proti 1, ale výborným vypíchnutím překazil akci kladenských hokejistů.

Rozřešení utkání tak přinesly až samostatné v nájezdy, jejichž jediným přesným exekutorem byl v šesté sérii Jaroslav Brož a definitivně dokonal obrat slávistických juniorů.

Sešívaní tak díky porážce Chomutova v souběžně hraném utkání proti Karlovým Varům přeskočili Piráty na první místo tabulky A DHL Extraligy juniorů, na němž mají jednobodový náskok!

Ohlasy trenérů

Pavel Kolařík (HC Slavia Praha): Bylo to něco podobného jako v Chomutově. V první třetině jsme se trápili, nebyli jsme aktivní, neměli jsme pohyb. Od druhé třetiny se to mírně zlepšilo, sice jsme je docela dost přestříleli, ale nebyli jsme schopní tam něco domlátit z předbrankoviště. Bohužel se nepodařilo došťourat tam nějaký vybojovaný gól, který by nás nakopl. Zápas došel až do prodloužení a do nájezdů, kde jsme byli šťastnější.

Jiří Kopecký (Rytíři Kladno): Byl to bojovný a slušný juniorský hokej s nasazením. My jsme si to prohráli sami. Po dvou třetinách jsme vedli 3:1 a hned na začátku třetí třetiny jsme měli dvě, tři vyložené šance. Bohužel po hrubé chybě v našem obranném pásmu jsme dostali na 3:2. Dostali slinu, začali nás honit a podařilo se jim vyrovnat. My jsme prohráli asi ze šesti nájezdů páté, takže tam máme velké nedostatky. Takhle jsme už v prodloužení ztratili sedm nebo osm bodů.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 19.3.2024

Cítili jsme odpovědnost za Slavii, říká Totter. Nová sezona bude výzva

„Dokázali jsme se semknout i díky tomu, jaká je Slavia značka. Nikdo nechtěl být podepsaný pod neúspěchem,” ohlíží se za uplynulou sezonou Aleš Totter, který zůstává v pozici hlavního trenéra i pro ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 19.3.2024

Na play-off jsem se strašně těšil, říká kapitán deváťáků Slížek

První série play-off v životě a hned postup do dalšího kola. Deváťáci za sebou mají osmifinálový souboj s Chomutovem, který dokázali dvakrát porazit a postoupit tak do čtvrtfinále. Po těsné výhře na ...

Číst více
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video