Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
27.10.2018

Junioři se dostali zpět na čelo, v Edenu zdolali Plzeň

14. kolo, sobota 27.10.2018, Slavia - Plzeň
Slavia
3:1
0:0, 2:0, 1:1 - N 0:1
Plzeň

Branky a nahrávky: 36. Všetečka (Brož), 38. Brož, 41. Brož (Všetečka) – 44. Eret (Kovářík, Matiášek), 65. Hasman (Houdek, Adamec). Rozhodčí: Pavlovič – Svoboda, Hynek. Vyloučení: 2:4. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 52. Střely na branku: 31:28. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

Sestavy

Slavia

Málek – Bureš, Zderadička, Macek, Antoš, Štibingr, Čapka – Brož (C), Turek, Všetečka, Havrda, Křenek, Hradil, Vlček, Kižlin, Labuzík, Janča, Martinec, Petrák.

Plzeň

Kolář – Houdek, Kovářík, Pánek, Lokajíček, Šilhán, Kremláček, Malák – Kvasnička, Reitspies, Rohla, Slanina, Matiášek, Adamec, Malát, Procházka, Eret, Hasman (C), Princl.

Zpět na děleném prvním místě tabulky A DHL Extraligy juniorů jsou junioři Slavie, kteří v sobotu v Edenu zvítězili nad soupeři z Plzně. Vítězství 3:1 řídili brankář Roman Málek a kapitán Jaroslav Brož, který se podílel na všech třech gólech sešívaných.

Vrátit se zpět na vítěznou vlnu – tak zněl úkol slávistických juniorů před klíčovým utkáním proti Plzni. Sešívaným ve středu kvůli prohře v Karlových Varech skončila pětizápasová série výher, kterou nyní chtěli svěřenci Tomáše Hamary znovu obnovit na domácím ledě.

Úvod utkání byl z obou stran vlažný, ani jeden z týmů se nedokázal déle udržet na puku, natož vytvořit nějakou větší šanci. První velkou šanci však zaznamenali slávisté, jejichž kapitán Jaroslav Brož ale nedokázal svoji individuální akci zakončit přesným zakončením.

V následujících minutách převzali iniciativu Západočeši a Roman Málek se musel mít na pozoru. V deváté minutě nejprve skvěle vychytal šanci Sebastiana Maláta a o minutu později lapil puk z hole Jana Matiáška.

Ve stejném duchu pokračovala i druhá dvacetiminutovka. Málek čelil zejména v její první polovině několika dobrým příležitostem – za vypíchnutí stojí ty, které měli Petr Eret a Josef Hasman – ovšem s oběma si poradil.

Málek chytal, Brož připravoval góly

Povzbudil tak své spoluhráče, kteří se vymanili z defenzivní hry a vyrazili útočit. A vyplatilo se. V čase 35:36 zafungovala osvědčená spolupráce Jaroslava Brože s Robinem Všetečkou, který se kličkou zbavil obránce a bekhendovým zakončením mezi betony otevřel skóre zápasu.

Sešívaní byli na koni a nebýt brankáře Koláře by mohli o půl minuty později přidat druhý gól. Štěpán Turek sice ještě neskóroval, avšak v následném oslabení se prosadil po výborné práci a opakovaném forčekingu kapitán Jaroslav Brož.

Konec druhé třetiny patřil červenobílým a stejně tak i začátek té třetí. Už po pouhých 33 sekundách od úvodního vhazování totiž po nahrávce Všetečky ujel na pravém křídle Brož a svým druhým gólem v utkání zajistil Slavii třígólové vedení.

Plzeňští se nemínili vzdát tak jednoduše a o dvě minuty později díky Petru Eretovi snížili. Na nic víc se ovšem už nezmohli, přestože Málek musel vytáhnout minimálně dva pozoruhodné zákroky.

Tři body do tabulky si tak sešívaní junioři připsali v základní hrací době a zálusk na jeden bonusový si dělali samozřejmě také. Byli to ale nakonec hokejisté Škodovky, kteří 23 sekund před koncem prodloužení díky kapitánovi Josefu Hasmanovi skórovali a získali ho.

I tak však můžou být Brož a spol. spokojení. Cenné tři body je posunuly díky porážce Chomutova (který ale vyhrál nájezdový rozstřel) na první místo tabulky A, o něž se dělí s 31 body právě s Piráty. Třetí místo drží Plzeň s 28 body.

Ohlasy trenérů

Pavel Kolařík (HC Slavia Praha): Pomalu jsme se rozjížděli, první třetina byla nejhorší. Postupně jsme se začali dostávat do tempa a začali jsme hrát lépe a lépe. Ve třetí třetině to vygradovalo. Škoda, že jsme neurvali další bod z prodloužení, ale udělali jsme chybu a Plzeň to potrestala.

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): Zápas byl vyrovnaný. Doma jsme se Slavií vysoko prohráli, dneska kluci bojovali a bylo to hodně vyrovnané. Rozhodly dvě naše druhé chyby ke konci druhé třetiny, kdy jsme vlastně dostali branku v naší přesilovce. Hned vzápětí na začátku třetí třetiny pak přišel další gól. Poté jsme měli šanci, když jsme dali na 1:3, měli jsme tam samostatný nájezd (myšleno únik – pozn. redakce), ale bohužel máme problém s proměňováním šancí. Soupeř si to pak ke konci už pohlídal. Jsme rádi aspoň za ten bod v prodloužení.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více