Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
3.11.2018

Junioři jsou na čele tabulky, doma porazili Chomutov

16. kolo, sobota 3.11.2018, Slavia - Chomutov
Slavia
4:2
1:0, 1:1, 2:1 - N 0:1
Chomutov

Branky a nahrávky: 7. Labuzík (Holý, Antoš), 33. Labuzík (Brož, Štibingr), 46. Brož (Hradil), 56. Brož – 40. Chlán (Vrhel, Seemann), 44. Zeman (Ouřada, Svoboda), 61. Seemann (Vrhel). Rozhodčí: Sýkora – Horažďovský, Štěpánek. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:2. Diváci: 42. Střely na branku: 41:23. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2.

Sestavy

Slavia

Vecka – Bureš, Zderadička, Macek, Antoš, Štibingr, Čapka, Holý – Brož (C), Kižlin, Havrda, Křenek, Hradil, Vlček, Turek, Labuzík, Janča, Martinec, Petrák.

Chomutov

Pavlát – Váchal, Šuráň, Seemann, Zeman, Mikulec, Beneš, Kleiner, Vaněk, Štochl – Vrhel, Svoboda, Chlán, Prokop, Jaroš, Mežnar, Lobodowski, Pech, Ouřada (C).

Na čelo tabulky A juniorské extraligy se díky domácí výhře nad Chomutovem v sobotu vyšvihli hokejisté Slavie. Chomutov zdolali 4:2 díky třem bodům kapitána Jaroslava Brože, bonusový bod v prodloužení však nezískali. I přesto mají právě na Piráty dvoubodový náskok.

Šanci dostat se na první místo tabulky A DHL Extraligy juniorů měli před sobotním utkáním v Edenu hokejisté Slavie, kterým se do Prahy přijeli podívat dosavadní lídři z Chomutova. Ti měli před utkáním jednobodový náskok, takže šlo o hodně.

Sešívaní začali zápas, ve kterém rozhodně nebyla nouze o rychlý juniorský hokej, lépe a už po šesté minutě mohl Šimon Vlček otevřít skóre zápasu. Lépe si však o necelou minutu později vedl Tomáš Labuzík, jenž tečoval nahození obránce Ondřeje Holého.

Činit se však musel také brankář Daniel Vecka, který ve 14. minutě čelil trestnému střílení Petra Chlána, ale chomutovskému útočníkovi vystavil stopku svým skvělým zákrokem betony. Dvougólový náskok mohli na konci úvodní dvacetiminutovky dát domácím Brož se Štibingrem, ale oba nastřelili pouze tyč.

Příležitost proměnit trestné střílení měli poté, co hosté uchopili puk v brankovišti, také červenobílí, jenže ani Jaroslav Brož nedokázal gólmana Pavláta překonat.

Pavlát, který ve středu chytal v dresu Kadaně proti A týmu Slavie, ukázal své brankářské schopnosti rovněž ve 31. minutě, kdy musel likvidovat šance Turka a Hradila, kteří mohli domácím zařídit klíčový druhý gól.

To se ale domácím nakonec podařilo, když ve 33. minutě tečoval Brožovu střelu z levého kruhu Tomáš Labuzík a dal svůj druhý gól v dresu slávistické juniorky.

Piráti srovnali, rozhodl však kapitán

Početní výhodu stihli do druhé sirény proměnit také hosté. Byl to Petr Chlán, který přebruslil slávistickou obranu a 38 sekund před koncem tentokrát tváří v tvář Veckovi svým bekhendovým blafákem uspěl.

Piráti zabrali a dokonce dokázali vyrovnat. V další početní výhodě se puk odrazil do prostoru mezi kruhy, kde ke tvrdé dělovce napřáhl Denis Zeman a propálil vše, co mu stálo v cestě.

Jenže neuběhly ani tři minuty a sešívaní si vzali vedení zpět. Vděčit za to mohli svému kapitánovi Jaroslavu Brožovi, který se individuálně prosadil přes obránce a bekhendovou střelou vymetl horní růžek Pavlátovy svatyně.

Definitivní pojistku pak sešívaní přidali v čase 55:09. Jaroslav Brož tentokrát dobrým postavením vystihl rozehrávku Chomutova a nikým nehlídaný z mezikruží zamířil do horních prostor branky.

Bonusový bod v prodloužení získali hosté, ale sešívaní se díky třem bodům posunuli na první pozici tabulky A, kde mají dvoubodový náskok právě na Chomutov.

Ohlasy trenérů

Pavel Kolařík (HC Slavia Praha): Byl to dobrý zápas z obou dvou stran. Bylo to odbojované, viděli jsme hodně soubojů i dost bruslení, takže z naší strany spokojenost. Napadaly nám tam góly, i když jsme mohli být trochu produktivnější a nedělat z toho takové drama až do konce. Chtěli jsme ještě bod z prodloužení, ale to se nám opět nepovedlo.

David Kočí (Piráti Chomutov): Z obou stran to byl dobrý rychlý juniorský hokej. My jsme nehráli tak jednoduše, jak chceme hrát, kór tady na tom menším hřišti na Slavii. Udělali jsme tam spoustu individuálních chyb, ztráceli jsme kotouče na naší i útočné modré čáře, což nás vlastně stálo zápas. Byli jsme spokojení s nasazením hráčů. Dneska nás srazily individuální chyby.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 19.3.2024

Cítili jsme odpovědnost za Slavii, říká Totter. Nová sezona bude výzva

„Dokázali jsme se semknout i díky tomu, jaká je Slavia značka. Nikdo nechtěl být podepsaný pod neúspěchem,” ohlíží se za uplynulou sezonou Aleš Totter, který zůstává v pozici hlavního trenéra i pro ...

Číst více
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více