Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
24.11.2018

Junioři otočili zápas s Litvínovem, v první části sezóny končí na 2. místě

20. kolo, sobota 24.11.2018, Slavia - Litvínov
Slavia
3:2p
1:1, 0:1, 1:0 - 1:0
Litvínov

Branky a nahrávky: 17. Janča (Vlček, Holý), 45. Brož (Hradil), 62. Antoš (Macek, Všetečka) – 11. Kysela (Svoboda, Háva), 33. Svoboda (Viedemann). Rozhodčí: Jaroš – Beneš, Ondráček. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 61. Střely na branku: 39:29. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2.

Sestavy

Slavia

Vecka – Fiala, Němeček, Bureš, Macek, Antoš, Holý – Brož, Kižlin, Všetečka, Havrda, Křenek, Hradil, Hasil, Vlček, Turek, Labuzík, Janča, Petrák.

Litvínov

Pejsar – Bártek, Viedemann, Baláž, Kroupa, Havlík, Háva – Jindra, Kysela, Berka, Limanovský, Bartoš, Jouza, Šarlinger, Fišer, Kovačič, Dufek, Svoboda.

Dvakrát prohrávali, dvakrát srovnali a zápas nakonec otočili. Slávističtí junioři v prodlouženi urvali poslední zápas první části sezóny proti Litvínovu a končí na 2. místě tabulky A DHL Extraligy juniorů. O výhře 3:2 po prodloužení rozhodl obránce Milan Antoš, za sešívané se předtím trefili také Jakub Janča a Jaroslav Brož.

Oba týmy už před zápasem dobře věděly, že půjde o důležitý mač. Zatímco ale slávisté mohli doufat, že pokud se bude dobře vyvíjet shodně hraný duel Plzně s Karlovými Vary, tak můžou Škodovku přeskočit na prvním místě tabulky, Litvínov ještě neměl zaručený postup do 2. části sezóny „O pořadí v Play-off“, jež si sešívaní zajistili již o den dříve.

Plzeň nakonec Karlovy Vary porazila, takže Severočeši bez ohledu na výsledek zápasu v Edenu postoupili, zatímco červenobílí museli spoléhat, že Litvínov porazí v základní hrací době a urvou bonusový bod v prodloužení nebo na nájezdy.

Litvínovští vstoupili do úvodu utkání aktivněji a Daniel Vecka musel už po necelých dvou minutách likvidovat dobrou šanci z hole Berky. Severočeši se nakonec dostali do vedení – v 11. minutě se před brankou ocitl osamocený Vojtěch Kysela a otevřel gólový účet střetnutí.

V dalších minutách se musel znovu činit Vecka, ale svými výkony povzbudil zbytek týmu, který následně navázal několika dobrými střídáními v útočném pásmu. Na začátku 17. minuty ještě Dominik Labuzík na Pejsara nevyzrál, ale v čase 16:52 se do podobné pozice jako Kysela u litvínovského gólu dostal Jakub Janča a vyrovnal.

Nevyužitá přesilovka 5 na 3 a rozhodnutí málem v oslabení

Tón začátku druhé dvacetiminutovky začali udávat sešívaní a vytvořili si několik solidních příležitostí. V polovině třetiny měli k dispozici dokonce dvojnásobnou přesilovku 5 na 3, ale proměnit ji nedokázali, i když Damien Hradil měl po ťukesu a nahrávce Brože na holi druhý gól červenobílých. Do přečíslení 2 na 1 se dostal také Petrák s Kižlinem, ovšem Pejsara nepřekonali.

Šance se tak chopil Litvínov a ve 33. minutě se znovu ujal vedení. Přemysl Svoboda se natlačil do středu a do protipohybu překonal Vecku. Vyrovnat mohl dvě minuty před druhou sirénou znovu Hradil, ale jeho střelu vyrazil Pejsar do ochranné sítě.

Třetí třetinu už Slavia naprosto ovládala. Kižlinovi ale z jasné pozice sjel puk a na druhé straně musel Vecka naopak vyrazit střelu Svobody. Nakonec se ale v čase 44:40 k dorážce před brankou dostal Jaroslav Brož a znovu srovnal skóre.

Sešívaní pokračovali v dobré hře, i když na větší šance si fanoušci museli počkat až do samotného konce třetiny. To hráli sice v oslabení, ale Brož s Hradilem téměř proměnili kombinaci v rozhodující gól.

V prodloužení Slavia nejprve ubránila minutové oslabení 3 proti 4 a pak v čase 61:28 přesnou střelou z pravého křídla rozhodl o její výhře Milan Antoš.

Sešívaní junioři tak zakončili 1. část sezóny s 44 body v 20 utkáních na druhém místě tabulky A DHL Extraligy juniorů. Nyní je čeká 2. část sezóny – tzv. O pořadí v Play-off –, kde se dvakrát utkají s každým z 11 zbývajících týmů, jež skončily mezi prvními třemi ve čtyřech skupinách Extraligy.

Ohlasy trenérů

Pavel Kolařík (HC Slavia Praha): Do zápasu jsme vstoupili trochu vlažně – možná jsme byli ještě opaření z Plzně, kde nám to vůbec nešlo –, ale postupně jsme se dostávali do tempa a začalo to být dobré. Nakonec nás trochu zradila koncovka. Myslím si, že jsme mohli vyhrát v základní hrací době – ne že by tam Litvínov neměl také šance –, ale těch gólových šancí jsme tam měli více. Jsme rádi, že jsme po dlouhé době vyhráli v prodloužení.

Radek Mrázek (HC Litvínov): Dneska se nám povedly dvě třetiny 1. třetiny, jinak to bylo nervózní a celkově to byl hokej hlavně o bojovnosti než o nějaké hokejové kráse. Naštěstí všechno okolo se pro nás dopadlo příznivě. Bojovali jsme o bod a postupujeme dál. Ale neznamená to pro nás, že polevíme, musíme naopak ještě více přidat.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více