Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
8.9.2018

Sešívaný dorost podlehl v derby Spartě, bod má z nájezdů

1. kolo, sobota 8.9.2018, Sparta - Slavia
Sparta
3:1
1:1, 0:0, 2:0 - N 0:0 - 0:1
Slavia

Branky a nahrávky: 6. Tomov (Hamršmíd), 45. M. Vitouch (Krupička), 55. M. Vitouch – 18. Brummel (Slavíček), rozh. náj. J. Svoboda. Rozhodčí: Krátký, Svoboda. Vyloučení: 8:8, N 0:1, navíc Ducháč (SPA) 10 min. OT a Adamec (SPA) OT do konce utkání. Bez využití. V oslabení: 1:1. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.

Sestavy

Sparta

Sluka (Krbeček) – Adamec, Brůna, Ducháč, Ludvík, Tomov, Menzel – Mácha, Theimer, Theimer, M. Vitouch, David, Straka, Krupička, Broš, Pírs, Červenka, Hamršmíd, Kalný, Höll.

Slavia

Pittr (Janura) – Čech, Srdínko, Horáček, Palát, Kluch, Dráb, M. Svoboda – J. Svoboda, Malínek, Greguss, Altrichter, Š. Slavíček, Brummel, J. Hofmann, Rulc, Vymětal, Krásný, Adam.

Slavia se v prvním mistrovském utkání představila na ledě největšího rivala - Sparty. I přes velkou převahu ve druhé třetině dokázali sešívaní skórovat pouze jednou a odváží si z Holešovic porážku 3:1. Malým pozitivem je alespoň získaný bod v nadstavbě po samostatných nájezdech.

Sešívaní na soupeře vyrukovali aktivně a odměnou byla hned první přesilová hra na začátku zápasu. V té se dostal do blízkosti brankáře Josefa Sluky po nahození Adama Srdínka Jakub Hofmann, ten však kotouč za záda gólmana domácích nepropasíroval. Na druhé straně dostala možnost hry v početní převaze i Sparta, přesilovka sice zůstala nevyužita, ale ihned poté co se vyloučený Jakub Altrichter vrátil na ledovou plochu, rozjásal v šesté minutě příznivce rudých barev střelou z osy hřiště Nino Tomov - 1:0.

Slávisté se nestihli ani oklepat a už na Michala Pittra najížděl v samostatném úniku Oto Themier, brankář červenobílých se ale překonat nenechal. Hokejisté z Edenu měli problémy během první dvacetiminutovky s častými vyloučeními. Během jednoho z nich ovšem v čase 17:59 hosté vyrovnali. Do přečíslení dva na jednoho ujeli Šimon Slavíček a Maxim Brummel, druhý jmenovaný si počínal chladnokrevně a uklidil puk do odkryté klece a stanovil stav 1:1 po první periodě.

Do druhé části hry vstoupily oba celky znovu ve vysokém tempu a první šanci si vytvořili domácí. Na začátku jednadvacáté minuty v brankovišti sešívaných postupně doráželi na Pittra David Straka a následně Josef Broš, ale ani jeden z útočníků Sparty nebyl úspěšný.

Poté patřil led ve druhé třetině v Tipsport aréně již pouze hostům. Jenže holešovičtí dnes měli v brance spolehlivého Sluku, který pochytal pokusy Adam Čecha, Maxima Brummela i střelu z mezikruží vyslanou Hofmannem. Červenobílé zastavilo v rozletu až další oslabení, proto se odcházelo do kabin za nezměněného stavu.

To co se Slavii podařilo v první třetině, tedy vstřelit branku v oslabení, to se povedlo pět minut po začátku třetí třetiny i domácí Spartě. Na trestné lavici seděl Christián Menzel, když se do útočného pásma dostal Jan Krupička s Michalem Vitouchem, který se nemýlil a vrátil domácím vedení zpět, tentokrát v poměru 2:1.

Tato branka uzmula slávistům vítr z plachet a hosté již nebyli nebezpeční jako doposud. Do jedné z mála příležitostí se dostal šest minut před koncem Altrichter, hrací předmět mu ovšem sklouzl z čepele a do brejku šli obratem domácí. Protiútok táhl Michal Vitouch a přesnou trefou k tyči ho také proměnil ve třetí branku celku v rudých dresech a stanovil tak konečný výsledek základní hrací doby dnešního zápasu – 3:1.

V následné nadstavbě pětiminutové prodloužení nerozhodlo, a tak museli přijít na řadu nájezdy. V nich byli úspěšnější červenobílí, kteří proměnili tři nájezdy, to Sparta se v dovednostní soutěži neprosadila ani jednou, proto byl za rozhodující nájezd označen hned ten první v podání Jakuba Svobody.

Ohlasy trenérů

Pavel Šrek (HC Sparta Praha): "Myslím si, že vždycky první zápas nové sezony je trochu víc nervóznější než ty další. Dneska to bylo znát o to víc, že jsme hráli hned první zápas derby. Na mužstvu bylo vidět, že jsme zpočátku byli trochu nervózní. Je důležité se v tom naučit orientovat a dobře vykročit do nové sezony. Dnešní zápas byl malinko utahaný a urputný, ale na druhou stranu z našeho pohledu ubojovaný. Výsledek je pro nás skvělý a dopadlo to dobře. Škoda prodloužení, ve kterém jsme nejprve hráli přesilovku čtyři na tři a poté jsme si vypracovali i několik dobrých šancí na to vstřelit branku. Gólmani pracují výborně už celou přípravu. Očekávali jsme dnes od nich dobrý výkon, který také přišel. Nájezdy jsou už loterie, soupeř v nich byl bohužel pro nás lepší, dal tři góly, my naopak žádný. Alespoň se poučíme a máme do příštích zápasů co zlepšovat."

Jiří Veber (HC Slavia Praha): "Náš hlavní problém byl v první třetině. Pro nás sice skončila výsledkově 1:1, což bylo pro kluky jakžtakž dobré. Náš brankář podal velmi dobrý výkon. Bohužel jsme ale v první třetině nepředváděli to, co jsme chtěli hrát. V dalším průběhu utkání jsme měli šance, byly tam i nějaké přesilovky, které jsme ale promrhali a nevyužili. Určitě jsme měli nějakou zužitkovat, poté by to asi vypadalo jinak. Udělali jsme pár chyb směrem dozadu, oni pak dokázali z přečíslení udeřit a naše chyby potrestat góly."

Autor Martin Kamenik
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více