Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
11.10.2018

Dorost vybrakoval Litvínov, slávisté srazili Vervu hned dvakrát

8. kolo, čtvrtek 11.10.2018, Litvínov - Slavia
Litvínov
2:5
2:1, 0:2, 0:2 - N 0:0 - 0:1
Slavia

Branky a nahrávky: 3. Krocker (Brouček, Slavík), 19. Krocker (Slavík, Brouček) – 13. Brummel (Altrichter), 27. Brummel, 38. Slavíček (Hofmann, Rulc), 48. Skoupý (Srdínko, Dráb), 58. Slavíček. Rozhodčí: Tomáš Zubzanda – Tomáš Gerát, Ondřej Kokrment. Vyloučení: 4:5. Bez využití. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:5.

Sestavy

Litvínov

Čermák – Minařík, Werner, Cimrman, Hocelík, Kadár, Novotný, Hora – Beran, Dej, Postl, Adámek, Kočárek, Vopat, Slavík, Šikl, Brouček, Krocker, Skuhrovec

Slavia

Pittr – Dráb, Čech, Stejskal, Srdínko, Horáček, Hrdlička, Kluch – Svoboda, Gruguss, Altrichter, Slavíček, Brummel, Skoupý, Hofmann, Rulc, Krásný, Vymětal

Sešívaní dorostenci dokázali v duelu 8. kola ELIOD extraligy urvat všechny body a přivézt zpátky do Edenu vítězství. Zápas se zpočátku vyvíjel ve prospěch Slavie moc nevyvíjel. Domácí se dostali do vedení a po slávistickém vyrovnání udeřili podruhé. Pak už se ale trefovali jen hráči v červenobílých dresech a zvítězili 5:2. Navíc si připsali bonusový bod i v nájezdech, když v 15. sérii rozhodl Hrdlička.

Pro Slavii to nebyl moc dobrý začátek. Už ve 2. minutě poslali rozhodčí na trestnou lavici Horáčka a domácí dokázali početní výhodu okamžitě využít. Po pěkné přihrávce od Broučka se ranou z rohu kluziště prosadil Marek Krocker.

Sešívaní však nezůstali soupeři nic dlužní a po velkém tlaku z jejich strany bylo ve 13. minutě vyrovnáno. Do střeleckých statistik se zapsal Maxim Brummel, který rozvlnil síť povedenou střelou z bekhendu.

Ještě před sirénou si ale Litvínov vzal vedení zpět, když se podruhé v zápase trefil Marek Krocker. Ten dostal pobídku od Slavíka a jeho projektil z mezikruží skončil mezi třemi tyčemi.

Od Vervy to však bylo z pohledu branek vše a do protivníkovy klece se začali trefovat pouze červenobílí. Nejprve vyrovnal skóre ve 27. minutě Maxim Brummel, jenž po individuální akci zavěsil přímo pod víko Čermákovy svatyně.

V čase 37:16 pak hosté strhli vítězství na svou stranu. Na 3:2 totiž zvýšil Šimon Slavíček. Litvínov se na odvetnou akci nezmohl a do kabin odcházel s jednobrankovým mankem.

Přestože se Severočeši snažili v závěrečném dějství vyrovnat, byla to naopak opět Slavia, kdo gólově udeřil. Dvanáct minut před koncem se po pravé straně protáhl Mikuláš Skoupý, který bekhendovou ranou mířil přesně ke vzdálenější tyčce.

Vítězný výsledek ještě podtrhl Šimon Slavíček, který se v čase 58:00 prosmýkl přes litvínovské obránce, přehodil bekhendem Čermáka a definitivně potvrdil sešívaný triumf.

Slávisté poté dominovali i v tradičních samostatných nájezdech. Zatímco domácí dokázali dopravit kotouč za brankovou čáru pouze jednou, mužstvo z Edenu skórovalo během celých patnácti nájezdů dvakrát a získalo za „penaltový“ maratón ještě bonusový bod navíc.

Ohlasy trenérů

Jiří Veber (HC Slavia Praha): „Pro nás výborné čtyři body. Už před zápasem jsme kluky upozorňovali, že bojujeme o top čtyřku. Litvínov patří vedle Chomutova, Plzně a Kladno k týmům, s nimiž se pereme o top čtyřku. Chtěli jsme proto z Litvínova přivézt nějaké body. Zaplaťpánbůh, že jsme získali čtyři.“

Martin Tvrzník (HC Verva Litvínov):„Slavia byla lepší, byla rychlejší, silnější v osobních soubojích. Bez bojovnosti, bez nasazení, bez chuti hrát nemůžeme vyhrávat. Slávisté zaslouženě vyhráli.“

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více