Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
1.11.2018

Paráda! Sešívaný dorost nasázel Kobře osm branek

13. kolo, čtvrtek 1.11.2018, Slavia - Kobra
Slavia
8:2
6:0, 2:0, 0:2 - N 0:0 - 1:0
Kobra

Branky a nahrávky: 1. Malínek (Hrdlička, Altrichter), 2. Greguss (Svoboda, Hamršmíd), 16. Vymětal (Hamršmíd, Skoupý), 20. Hofmann (Slavíček, Rulc), 20. Brummel (Altrichter, Hrdlička), 20. Skoupý (Altrichter, Vymětal), 21. Srdínko (Hofmann), 28. Rulc (Palát, Hofmann) – 44. Výkruta (Král, Tichý), 47. Kvasnička (Rajilič, Bucek). Rozhodčí: Pastier - Dědek, Juránek. Vyloučení: 4:4. Využití: 5:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku:70:12. Diváci: 39. Průběh utkání: 8:0, 8:2.

Sestavy

Slavia

Janura (Pittr) – Čech, Stejskal, Srdínko, Hrdlička, Palát, Kluch – Svoboda, Malínek, Greguss, Altrichter, Slavíček, Brummel, Skoupý, Hofmann, Rulc, Hamršmíd, Vymětal.

Kobra

Tuček (Liemann) – Kalajev, Bucek, Mašek, Chytil – Král, Tichý, Výkruta, Rajilič, Halfar, Strnad, Lederer, Kvasnička, Pražák.

Slávistický dorost přichystal pro hrstku fanoušků na tribunách skvělou podívanou a nasázel soupeři z Kobry osm branek. Hosté se v závěru sice vzepjali a dokázali skóre dvěma góly kosmeticky upravit, víc už ale nestihli a padli 2:8. Slavia dominovala i v závěrečných nájezdech, které přišly na řadu po bezbrankovém prodloužení. Vítězný nájezd zaznamenal Slavíček.

Úvod jedna báseň. Slávističtí dorostenci odstartovali duel s Kobrou jako ve snu. Už po dvou minutách totiž vedli 2:0. Síť soupeřovy klece nejprve napnul Vojtěch Malínek, který si šikovně počíhal u pravé tyčky a v čase 01:00 otevřel skóre.

Už za čtyřicet vteřin domácí navýšili vedení, když se do puku na levém kruhu opřel Samuel Greguss a nekompromisně propálil Tučka. Sešívaným následně nezvlhl střelecký prach a hostujícího gólmana neustále zaměstnávali povedenými střeleckými pokusy.

Ve snaze přidat další trefu uspěl až Matěj Vymětal, jenž v 16. minutě navyšoval skóre už na 3:0. Ještě víc než na začátku červenobílí zazářili v poslední minutě před sirénou. Gólový účet protivníka totiž obtěžkali dalšími třemi zásahy.

V čase 19:05 Tuček kapituloval po ráně Hofmanna, jenž využil závaru v hostujícím brankovišti a zasunul kotouč do odkryté svatyně. Poté se Kobra musela sklonit i před uměním Maxima Brummela. Ten navázal na svého spoluhráče a o půl minuty později zaokrouhlil na 5:0.

Ani to však nebylo pro Slavii dost. Šestou branku přidal třináct vteřin před přestávkou Mikuláš Skoupý a domácí odcházeli do kabin s luxusním vedením.

Domácí tým zůstal při střelecké chuti i v průběhu prostřední periody. Ve 21. minutě skvěle napřáhl Adam Srdínko a kotouč skončil za zády bezmocného Liemanna, který po úvodním dějství nahradil mezi třemi tyčemi Tučka.

Slávisté si nadále počínali v ofenzivě nenasytně a ze své aktivity vykřesali ještě další dva góly. V čase 27:19 si u vnitřní hrany pravého kruhu srovnal puk na holi Šimon Rulc a nechytatelnou dělovkou napnul síť za Liemannovými zády. A byl to stejný hráč, kdo pár vteřin před koncem opět přesně zacílil. Sešívaná třiadvacítka si od pravého mantinelu sjela mezi kruhy a zamířila do brány. Gól ale nakonec neplatil, a tak se skóre zastavilo na výsledku 8:0.

Závěrečné dějství patřilo z pohledu branek překvapivě Kobře. Hostující hráči hodili za hlavu hrozící debakl a přidali v ofenzivě. Ve 44. minutě tak sklidili kýžené ovoce. První branku hokejistů z Prahy 4 vsítil Ondřej Výkruta. Následoval ho ještě Matěj Kvasnička a Kobra kosmeticy upravila na 8:2. Víc toho už ani jeden z týmů nestihl a Slavia získala s přehledem všechny body.

V tradiční prodloužení následně nepadl přes množství šancí žádný gól, a tak o bonusovém bodu rozhodly nájezdy. Výhru v penaltách vystřelil Šimon Slavíček.

Ohlasy trenérů

Jiří Vebe (HC Slavia Praha): „Pro nás to jsou výborné čtyři body, které jsme chtěli i před zápasem. Výsledku dala ráz první třetina, která skončila 6:0. Potom jsme se utkání snažili nějak dohrát. Druhou třetinu to ještě šlo, ale ve třetí už se nám tolik nedařilo. Podle mého to kluci trochu nezvládli v hlavě. Naštěstí jsme pak dokázali vyhrát v nájezdech a získali i bonusový bod, za což jsme rádi.“

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více