Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
24.11.2018

Skvěle! Dorostenci znovu získali čtyři body proti Litvínovu

17. kolo, sobota 24.11.2018, Slavia - Litvínov
Slavia
6:3
0:1, 4:0, 2:2 - N 0:0 - 1:0
Litvínov

Branky a nahrávky: 21. Slavíček (Rulc, Hofmann), 24. Brummel (Hrdlička, Malínek), 38. Slavíček (Hofmann), 38. Slavíček (Kluch), 50. Malínek (Skoupý, Palát), 50. Rulc, rozh. náj. Malínek – 16. Slavík (Brouček, Krocker), 51. Slavík (Krocker, Hocelík), 58. Šikl (Dej). Rozhodčí: Vidím – Kotek, Valda. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. Diváci: 52. Střely na branku: 54:36. Průběh utkání: 0:1, 6:1, 6:3.

Sestavy

Slavia

Pittr (Janura) – Dráb, Čech, Srdínko, Horáček, Hrdlička, Palát, Kluch – Svoboda, Malínek, Greguss, Altrichter, Slavíček, Brummel, Skoupý, Hofmann, Rulc, Vymětal

Litvínov

Čermák (41. Herkommer) – Minařík, Werner, Cimrman, Hocelík, Novotný, Hora – Dej, Šikl, Adámek, Kočárek, Vopat, Slavík, Brouček, Pešta, Krocker, Skuhrovec

Sešívaní dorostenci mají za sebou parádní sobotu. S Litvínovem sice doma prohrávali 0:1, sérií šesti branek ale stav kompletně převrátili a vypadalo to na exhibici. Hattrickem se blýskl čtrnáctiletý Šimon Slavíček. Hosté se ještě probudili a dokázali dvěma brankami skóre opticky vylepšit. V nadstavbě se ale z bonusového bodu radovali taktéž domácí hokejisté, kteří si tak připsali čtyři body.

Slavia byla o něco aktivnější už od začátku, ale v první třetině ji srážela produktivita. Naopak s tou neměl tolik problém Litvínov, konkrétně Marek Slavík, který se dostal k dorážce na levé tyči a zavěsil.

Sešívaní spustili kolotoč, ale přes množství šancí nestačili do konce třetiny odpovědět. Nic ze své aktivity ale v šatně nenechali a hned po přestávce se do soupeře zakousli.

A přišla odměna. Šimon Slavíček ve 21. minutě začal své galapředstavení, když dorazil do prázdné branky střelu Rulce, a bylo to 1:1.

Pak už sešívaní doslova řádili. Ve 24. minutě Slavia otočila stav zápasu, když se v přesilovce dostal mezi kruhy k puku Maxim Brummel a s přehledem dostal domácí do vedení.

Litvínov se ještě oklepal a po čase se začal dostávat do šancí. Skuhrovec pálil do Pittra, Krocker zase ve velké šanci nedokázal trefit prázdné místečko u tyčky.

A tak trestali znovu domácí. Na konci třetiny se do puku opřel z první Šimon Slavíček a nádhernou ranou zvýšil na 3:1. A hned za 29 sekund dokonal stejný hráč hattrick! Tentokrát si počkal před brankou na dorážku a domácí tak získali díky Slavíčkovi pohodlné vedení 4:1.

V zápase plném zvratů se ještě mohlo stát během třetí třetiny cokoliv, ale Slavia nechtěla nic nechat náhodě. Domácí zase tlačili. Vymětal mohl navýšit vedení, ale trefil tyčku. A tak pátý gól přidal až v 50. minutě Vojtěch Malínek krásnou individuální akcí zakončenou kličkou do prázdné brány.

Zmar Litvínova dosáhl vrcholu, když hned za dvacet sekund pošesté prostřelil brankáře Litvínova Šimon Rulc z předbrankového prostoru.

Hosté nechtěli dopustit ostudu, a tak dvěma brankami alespoň snížili na 3:6 ze svého pohledu. V 51. minutě se na levém křídle prosadil Marek Slavík a v 58. minutě přidal z dorážky poslední branku zápasu Adam Šikl.

Sešívaní ale po zásluze brali tři body a ještě jeden bod navíc získali v nadstavbě, kterou rozhodovaly samostatné nájezdy. V nich domácí vyhráli 2:1, rozhodující nájezd jel Vojtěch Malínek.

Ohlasy trenérů

Jiří Veber (HC Slavia Praha): „Jsme spokojení s vítězstvím i nájezdy. Škoda, že jsem nesehráli lépe přesilovku v prodloužení, tam jsme nic nepředvedli. Byly tam další pasáže, kdy nás soupeř dostal pod tlak, hlavně kvůli našim oslabením. Při hře pět na pět jsme se z toho dokázali vybruslit a že nakonec máme čtyři body? S tím jsme hodně spokojení.“

Martin Tvrzník (HC Litvínov): „V první třetině jsme vedli, byl to vyrovnaný zápas. Ve druhé třetině jsme ale nastoupili dost špatně, předvedli jsme individuální chyby a dostali čtyři góly. Zkusili jsme změnit sestavu, brankáře, ale Slavia už si to pohlídala a vyhrála zaslouženě.“

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více