Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
6.10.2018

Paráda! Slavia zvládla přestřelku ve Frýdku a veze tři body

11. kolo, sobota 6.10.2018, Frýdek-Místek - Slavia
Frýdek-Místek
5:6
1:2, 2:1, 2:3
Slavia

Branky a nahrávky: 3. Hladonik (Bartko), 24. Chmielewski (Hladonik, Bartko), 40. Chmielewski (Kofroň, Husák), 41. Kofroň (Chmielewski), 57. Hladonik (Kofroň, Chmielewski) - 3. Veselý (Hrdinka, Saňa), 19. Furch (Saňa), 39. Veselý (Duda, Vlček), 46. Heldák (Novák, Furch), 52. Hrdinka, 57. Doležal (Vlček, Štibingr). Rozhodčí: Cabák, Vrba – Bubela, Zedník. Vyloučení: 2:2. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 1178. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 4:3, 4:4, 4:5, 5:5, 5:6.

Sestavy

Frýdek-Místek

L. Daneček (Malík) – L. Kovář, Hrachovský, Husák, Bartko, Krisl, Žovinec, Zahradníček, D. Stránský – Chmielewski, Hladonik, Kofroň – Klimša (A), Peterek, Mikulík (C) – Raška, Przybyla, Kuťák – Christov, Kaukič.

Slavia

Šorf (Sochůrek) – Duda, J. Novák, J. Drtina (C), Valík (A), Hrdinka, Saňa, Štibingr – Panna, Šagát (A). Kubica - M. Ondráček, Najman, L. Krejčík - J. Doležal, Vlček, Veselý - Tejral, Furch, Heldák.

Sešívaní hokejisté vezou z Frýdku-Místku tři body za vítězství 6:5. Slávisté podali bojovný výkon, který byl podpořený produktivitou v útočné fázi. Brankově se prosadili dvakrát Jan Veselý, Aleš Furch, Denis Heldák, František Hrdinka a v závěru přidal vítěznou branku Jiří Doležal.

Červenobílí se do soupěře zakousli a hned ve třetí minuě se dostali do vedení po přesném doklepnutí Jana Veselého. Odpověď domácích na sebe nenechala dlouho čekat a po čtrnácti vteřinách bylo vyrovnáno. Přečíslení Frýdku-Místku využil přesnou trefou Jan Hladoník.

Slávisté si ale v devatenácté minutě vzali vedení zpět. Po obrovské chybě domácího brankáře Lukáše Danečka se dorážkou do odkryté klece prosadil Aleš Furch - 1:2.

Nástup do druhé třetiny byl ve znamení ofenzivní snahy domácích. V čase 23:05 se protlačil před branku Dominika Šorfa Aron Chmielevski a dokázal dostat kotouč až za záda gólmana sešívaných.

Na další branku čekali diváci v Hale Polárka až do devětatřicáté minuty. Znovu to byl Jan Veselý, který se prosadil přesnou ranou pod břevno a sešívaní znovu vedli. Pouhé dvě vteřiny před koncem druhé části, ale hosté potřetí vyrovnali. Druhou trefu přidal aktivní Aron Chmielevski, na kterého obrana Pražanů úplně zapomněla.

Začátek třetí periody patřil opět Frýdku-Místku. David Kofroň potrestal špatné vyhození Slavie a domácí se poprvé dostali do brankového náskoku.

To se ale nelíbilo červenobílým, kteří zaveleli k obratu. V čase 45:29 tečoval do sítě Danečka nahození Jana Nováka Denis Heldák. Na konci dvaapadesáté minuty se po oslabení Slavie dostal do úniku František Hrdinka, ten vyslal parádní projektil, který projel skrz betony až do Danečkovy svatyně a hosté znovu vedli. Tato situace ale domácí nezlomila a o pět minut později dokázal Jan Hladoník podruhé propálit Šorfa v brance sešívaných.

Poslední slovo si ale vzala hostující Slavia. Konkrétně to byl Jiří Doležal, který doklepl odražený kotouč do branky Frýdku-Místku a rozhodl tak o končeném skóre zápasu - 5:6.

Ohlasy trenérů

Jiří Juřík (HC Frýdek-Místek): „Pořád stejná písnička. Děláme takové chyby, že to soupeři velmi usnadníme a vlastně se porazíme sami. Padla na nás taková ta psychická deka a doufejme, že se z toho dostaneme.”

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): „Dnešní utkání se hodnotí velice příjemně, protože jsme získali tři body. Kdybych tu hru rozfázoval, tak co se týká útočné činnosti, byli jsme rádi, že se nám dnes podařilo vstřelit víc branek. Zase co se týká obrany a hry, tam bylo spoustu chyb, a tomu se do příštích zápasů musíme vyvarovat.”

Autor Martin Kamenik
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více