Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
6.10.2018

Paráda! Slavia zvládla přestřelku ve Frýdku a veze tři body

11. kolo, sobota 6.10.2018, Frýdek-Místek - Slavia
Frýdek-Místek
5:6
1:2, 2:1, 2:3
Slavia

Branky a nahrávky: 3. Hladonik (Bartko), 24. Chmielewski (Hladonik, Bartko), 40. Chmielewski (Kofroň, Husák), 41. Kofroň (Chmielewski), 57. Hladonik (Kofroň, Chmielewski) - 3. Veselý (Hrdinka, Saňa), 19. Furch (Saňa), 39. Veselý (Duda, Vlček), 46. Heldák (Novák, Furch), 52. Hrdinka, 57. Doležal (Vlček, Štibingr). Rozhodčí: Cabák, Vrba – Bubela, Zedník. Vyloučení: 2:2. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 1178. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 4:3, 4:4, 4:5, 5:5, 5:6.

Sestavy

Frýdek-Místek

L. Daneček (Malík) – L. Kovář, Hrachovský, Husák, Bartko, Krisl, Žovinec, Zahradníček, D. Stránský – Chmielewski, Hladonik, Kofroň – Klimša (A), Peterek, Mikulík (C) – Raška, Przybyla, Kuťák – Christov, Kaukič.

Slavia

Šorf (Sochůrek) – Duda, J. Novák, J. Drtina (C), Valík (A), Hrdinka, Saňa, Štibingr – Panna, Šagát (A). Kubica - M. Ondráček, Najman, L. Krejčík - J. Doležal, Vlček, Veselý - Tejral, Furch, Heldák.

Sešívaní hokejisté vezou z Frýdku-Místku tři body za vítězství 6:5. Slávisté podali bojovný výkon, který byl podpořený produktivitou v útočné fázi. Brankově se prosadili dvakrát Jan Veselý, Aleš Furch, Denis Heldák, František Hrdinka a v závěru přidal vítěznou branku Jiří Doležal.

Červenobílí se do soupěře zakousli a hned ve třetí minuě se dostali do vedení po přesném doklepnutí Jana Veselého. Odpověď domácích na sebe nenechala dlouho čekat a po čtrnácti vteřinách bylo vyrovnáno. Přečíslení Frýdku-Místku využil přesnou trefou Jan Hladoník.

Slávisté si ale v devatenácté minutě vzali vedení zpět. Po obrovské chybě domácího brankáře Lukáše Danečka se dorážkou do odkryté klece prosadil Aleš Furch - 1:2.

Nástup do druhé třetiny byl ve znamení ofenzivní snahy domácích. V čase 23:05 se protlačil před branku Dominika Šorfa Aron Chmielevski a dokázal dostat kotouč až za záda gólmana sešívaných.

Na další branku čekali diváci v Hale Polárka až do devětatřicáté minuty. Znovu to byl Jan Veselý, který se prosadil přesnou ranou pod břevno a sešívaní znovu vedli. Pouhé dvě vteřiny před koncem druhé části, ale hosté potřetí vyrovnali. Druhou trefu přidal aktivní Aron Chmielevski, na kterého obrana Pražanů úplně zapomněla.

Začátek třetí periody patřil opět Frýdku-Místku. David Kofroň potrestal špatné vyhození Slavie a domácí se poprvé dostali do brankového náskoku.

To se ale nelíbilo červenobílým, kteří zaveleli k obratu. V čase 45:29 tečoval do sítě Danečka nahození Jana Nováka Denis Heldák. Na konci dvaapadesáté minuty se po oslabení Slavie dostal do úniku František Hrdinka, ten vyslal parádní projektil, který projel skrz betony až do Danečkovy svatyně a hosté znovu vedli. Tato situace ale domácí nezlomila a o pět minut později dokázal Jan Hladoník podruhé propálit Šorfa v brance sešívaných.

Poslední slovo si ale vzala hostující Slavia. Konkrétně to byl Jiří Doležal, který doklepl odražený kotouč do branky Frýdku-Místku a rozhodl tak o končeném skóre zápasu - 5:6.

Ohlasy trenérů

Jiří Juřík (HC Frýdek-Místek): „Pořád stejná písnička. Děláme takové chyby, že to soupeři velmi usnadníme a vlastně se porazíme sami. Padla na nás taková ta psychická deka a doufejme, že se z toho dostaneme.”

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): „Dnešní utkání se hodnotí velice příjemně, protože jsme získali tři body. Kdybych tu hru rozfázoval, tak co se týká útočné činnosti, byli jsme rádi, že se nám dnes podařilo vstřelit víc branek. Zase co se týká obrany a hry, tam bylo spoustu chyb, a tomu se do příštích zápasů musíme vyvarovat.”

Autor Martin Kamenik
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video